DIY: maak zelf een stoere plantenbak - InteriorTwin
zelf een houten plantenbak maken

DIY: maak zelf een stoere plantenbak

Een tijdje geleden liet ik zien hoe ik de woonkamer een groen make-over heb gegeven. Eén van mijn nieuwste aanwinsten is een stoere plantenbak van steigerhout. Deze plantenbak heb ik heel goedkoop zelf gemaakt. Jullie hadden van mij nog de uitleg hoe je deze plantenbak zelf maakt tegoed.

In deze blog leg ik je graag stap voor stap uit hoe je deze plantenbak zelf maakt, het is namelijk super makkelijk.

Zelf een plantenbak van steigerhout maken

Benodigdheden

  • Steigerhouten plank van vurenhout (te koop in de bouwmarkt)
  • Raamhoeken
  • Beits
  • Schroefjes

Werkwijze

Het is tijd om zelf een stoere plantenbak van steigerhout te gaan maken. Bepaal eerst de afmetingen van de plantenbak. Ik heb de maten van de plantenbak zo uitgerekend dat ik hiervoor één hele steigerhouten plank heb gebruikt. Daarna kan je het hout op maat zagen.

Met de raamhoeken en schroefjes zet je de planken aan elkaar vast. Ik heb aan de lange zijden 2 raamhoeken aan de onderkant bevestigd en aan de korte zijde 1 raamhoek. Ook heb ik de zijkanten aan elkaar vastgezet met raamhoeken.

Als de basis van de plantenbak af is kan je de steigerhouten plantenbak beitsen in een kleur naar keuze. Ik gebruikte hiervoor restjes beits die ik nog had staan. Doe wel voorzichten met beitsen, want als je het te dik aanbrengt krijg je lelijke kleurverschillen en druppels. Je zou eerst een stukje aan de binnenkant kunnen testen voor je de plantenbak gaat beitsen. Verven kan natuurlijk ook, maar dan verdwijnt wel de houtstructuur en krijg je een heel ander effect.

Plantenbak waterdicht maken

En klaar is je plantenbak! De plantenbak is natuurlijk nog niet waterdicht. Ik heb er zelf voor gekozen om de planten in de plastic bak op schoteltjes erin te zetten. Wil je de plantenbak helemaal vullen met aarde? Maak dan de plantenbak eerst zelf waterdicht. Dit kan bijvoorbeeld met rubber seal of speciaal waterdicht plastic voor plantenbakken. Een goedkopere oplossing is om afdekfolie te gebruiken en hiervoor meerdere lagen aan te brengen.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben er helemaal blij mee! Wil je nou ook zelf aan de slag met deze plantenbak? Vergeet dan niet om het artikel op te slaan op Pinterest, zodat je de beschrijving makkelijk kan terugvinden.

Liefs,

Ilse

maak zelf een stoere plantenbak van steigerhout

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven