Grijs als warme basiskleur in de slaapkamer - InteriorTwin
grijs warme kleur slaapkamer

Grijs als warme basiskleur in de slaapkamer

Wist je dat je zelfs met een koelere kleur als grijs een warme sfeer in de slaapkamer kan creëren? Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar onze slaapkamer is er een mooi voorbeeld van. Een slaapkamer is om tot rust te komen en daarom heb ik de basis rustig gehouden.

Afhankelijk van het seizoen kies ik voor een kleurrijk dekbedovertrek, maar de rest van de slaapkamer is eenvoudig met veel tinten grijs en het gebruik van hout. Ik vertel je graag meer over hoe ik met deze kleuren toch een warme sfeer heb weten neer te zetten.

Tip: dit zijn de beste kleuren om in de slaapkamer toe te passen.

Een warme tint grijs

Als basis koos ik voor een warme tint grijs voor op de muur, Concrete van VTwonen. Omdat ik zowel de muur (gedeeltelijk) als het meubel in dezelfde kleur heb geverfd ontstaat er een rustige basis.

Ik wilde bewust niet teveel kleur in de slaapkamer, maar tegelijkertijd wel warmte. Gelukkig zijn er veel grijstinten met een warme ondertoon te koop en ik heb hier dan ook bewust voor gekozen in de slaapkamer.

grijze basis slaapkamer

Gordijnen in de slaapkamer

In de rest van het huis hebben we vooral voor stoere raambekleding gekozen, zoals shutters en jaloezieën.

In de slaapkamer wilde ik juist bewust gordijnen hebben, omdat deze zorgen voor een geborgen gevoel. Oorspronkelijk hebben wij gekozen voor gordijnen op maat.

Omdat we de gordijnen hebben meegenomen uit ons vorige huis zijn ze nu eigenlijk net iets te kort, dus de zoom zou nog een keer verlengd moeten worden. Ook voor de gordijnen hebben we weer als basiskleur voor grijs gekozen.

Grijze details

De kleur grijs is nog veel verder doorgevoerd in de slaapkamer, zoals een grijze kapstok boven de make-up tafel, een vitrinekast en een boxspring met een grijze ombouw.

Elke tint grijs is weer net anders en door verschillende materialen als hout, stof, metaal en krijtverf met elkaar te combineren is het geen moment saai maar juist heel sfeervol.

Grijs gecombineerd met naturel

De rest van de slaapkamer heeft ook niet teveel kleur. Ik maak vooral veel gebruik van naturel tinten, zoals een lambrisering van sloophout en hoeden aan de muur.

De basis is rustig, sfeervol maar tegelijkertijd ook nooit saai. Ik hou ervan!

Kleur in de accessoires

Toch mag wat kleur in de slaapkamer niet ontbreken, want ik ben nou eenmaal gek op kleur. Maar de kleur pas ik vooral in de accessoires toe, zodat ik makkelijk kan afwisselen.

Planten in kleurrijke potten, een gezellig dekbedovertrek of een poef met een zacht stofje geven net dat extra aan de rustige slaapkamer. Afhankelijk van het seizoen, en mijn stemming, wissel ik zo af in de slaapkamer.

velvet-oudroze-beddengoed-winter

Zo ziet mijn slaapkamer er dus uit. In verhouding tot de rest van het huis met een rustige grijze basis, maar voor een echte minimalistisch is het misschien toch een drukke slaapkamer.

Mijn eigen motto is ‘more is more’ in huis, dus voor mijn doen is deze sfeer heel ingetogen. Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Heb je ook een rustige basis? Of hou je juist van kleur in de slaapkamer?

Zoek je nog meer inspiratie voor grijs in huis? Bekijk dan eens deze 20 tinten grijs voor op de muur.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven