15 mooie goedkope kunstplanten voor binnen - InteriorTwin

15 mooie goedkope kunstplanten voor binnen

Waar het vroeger eigenlijk not done was om een kunstplant in huis te halen, hoef je je er tegenwoordig helemaal niet meer voor te schamen. Met onze goed geïsoleerde huizen is het heel moeilijk om planten in leven te houden.

Dat was wel anders bij onze grootouders, waar de planten in de vensterbank voldoende licht kregen en ze dankzij de tochtige woonkamers voldoende zuurstof hadden om te overleven.

Is bij jou ook voor de zoveelste keer een plantje doodgegaan? Dan is een kunstplant een goed idee!

De laatste jaren is het aanbod in mooie kunstplanten hard gegroeid. Hierdoor zijn deze deco planten heel realistische kunstplanten en bijna niet van echt te onderscheiden. Met als groot voordeel: ze kunnen niet dood!

Ik ging op zoek naar een aantal mooie en goedkope kunstplanten. Online is een groot assortiment aan budget nep planten en hele mooie net echt lijkende planten te vinden. Ik heb mijn favorieten voor jullie op een rijtje gezet.

Populaire en mooie kunstplanten

Natuurlijk mogen populaire planten als de sanseveria en palm niet ontbreken in mijn rijtje met favoriete goedkope nep planten. De kunst varen is mijn persoonlijke favoriet, omdat deze plant hier altijd dood gaat.

De meeste kunstplanten worden soms in pot geleverd, maar je kan er natuurlijk ook zelf plantenpotten bij bestellen om het er nog leuker uit te laten zien.

Bekijk dit overzicht met populaire kunstplanten zoals de sanseveria, palm, varen en meer.

Grotere kunstplanten voor binnen

Ga jij liever voor een lekker grote plant of boom? Ook dat kan als nepperd. Bijvoorbeeld een mooie palmboom (wat een beauty!) of een lekker grote Strelitzia.

Extra mooi in een grote en stoere vaas of bloempot, zo komt de kunstplant nog mooier tot zijn recht.

Deze kunstplanten zijn geschikt voor binnen, maar je zou ze zelfs buiten kunnen zetten om een mooie urban jungle in je kleine stadstuin of op het balkon te creëren.

Kijk mee naar een aantal favoriete grote kunstplanten, zoals de Monstera, Ficus en Bananen kunstplant.

Bloeiende en hang nep planten

Naast de standaard kunstplanten kan je ook kiezen voor kunstplanten met bloemen of hangende kunstplanten.

De hangende kunstplanten hebben al een mooie lengte en je hoeft dus niet te wachten tot je stekje een mooie lengte heeft bereikt. En bloeiende planten boeien vaak maar een klein gedeelte van het jaar, maar met een kunstplant heb je er het hele jaar plezier van.

Zoek je nog meer mooie kunstplanten? Bekijk dan eens het assortiment bij:

Veel kunstplanten zijn nog nauwelijks van echt te onderscheiden. Als je geen groene vingers hebt en toch meer groen in huis wilt dan is een kunstplant een goed idee.

Zeker de grotere kunstplanten zijn vaak net zo duur, of zelfs goedkoper, dan wanneer je een zelfde maat plant als levende plant zou kopen.

Daarnaast heb je geen onderhoud aan kunstplanten. Natuurlijk, je zult er een keer een stofdoek overheen moeten halen, maar dat is echt alles. Je zult geen planten meer doden met een kunstplant.

Een kunstplant gaat ook lekker lang mee. Alleen als je een kunstplant buiten neer zet heb je kans dat deze minder lang overleefd, omdat deze door regen en zonlicht wordt aangetast.

Online zijn er veel mooie kunstplanten te koop en is er veel meer keuze dan bij winkels als Intratuin en IKEA. Ook wordt een grote plant zo aan huis geleverd i.p.v. dat je er zelf mee moet slepen en dat is toch veel handiger.

Zou jij het overwegen om een kunstplant in huis te halen of ga je toch liever voor een echte plant? En welke kunst plant is jouw favoriet?

Ik heb zelf toen ik mijn eerste planten kocht heel veel dood laten gaan en heb daarom daarna een aantal mooie kunstplanten gekocht waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Tegenwoordig lukt het mij steeds beter om voor levende planten te zorgen, maar sommige planten gaan steevast dood bij mij en dan vind ik een kunstplant nog steeds een goed alternatief.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “15 mooie goedkope kunstplanten voor binnen”

  1. Hier ook regelmatig dode planten door te veel water.Zelfs een cactus blijft hier geen lang leven beschoren!!Maar neppe planten komen er niet in.Ik sponsor graag de plantencentrums en ga binnenkort weer op zoek naar een nieuwe grotere plant met leuke pot om de plaats van de kerstboom op te vullen 😉

    1. Lastig blijft het om ze in leven te houden hè! En ik snap je hoor, ik ga echt niet al mijn levende planten vervangen voor kunst. Maar een combinatie van beiden is voor mij perfect, de eerste nepperd is al binnen 💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven