Waar het vroeger eigenlijk not done was om een kunstplant in huis te halen, hoef je je er tegenwoordig helemaal niet meer voor te schamen. Met onze goed geïsoleerde huizen is het heel moeilijk om planten in leven te houden. Dat was wel anders bij onze grootouders, waar de planten in de vensterbank voldoende licht kregen en ze dankzij de tochtige woonkamers voldoende zuurstof hadden om te overleven. Is bij jou ook voor de zoveelste keer een plantje doodgegaan? Dan is een kunstplant een goed idee!

De laatste jaren is het aanbod in mooie kunstplanten hard gegroeid. Hierdoor zijn deze deco planten heel realistische kunstplanten en bijna niet van echt te onderscheiden. Met als groot voordeel: ze kunnen niet dood! Ik ging op zoek naar een aantal mooie en goedkope kunstplanten en kwam terecht op de website van vidaXL. Deze winkel heeft een groot assortiment aan budget nep planten en ik heb mijn favorieten voor jullie op een rijtje gezet.

Populaire en mooie kunstplanten

Natuurlijk mogen populaire planten als de monstera en palm niet ontbreken in mijn rijtje met favoriete goedkope nep planten. De kunst varen is mijn persoonlijke favoriet, omdat deze plant hier altijd dood gaat. De meeste kunstplanten worden in pot geleverd, maar je kan er natuurlijk ook zelf plantenpotten bij bestellen om het er nog leuker uit te laten zien. Hoe tof is het om in een donkere hoek in huis of in de badkamer waar planten lastig overleven deze set van 3 plantenpotten op poten te plaatsen met een aantal van je favoriete kunstplanten?

populaire-en-mooie-kunstplanten

Grotere kunstplanten voor binnen

Ga jij liever voor een lekker grote plant of boom? Ook dat kan als nepperd. Bijvoorbeeld een mooie palmboom (wat een beauty!) of een lekker grote bananenboom. Extra mooi in een grote en stoere vaas, zo komt de kunstplant nog mooier tot zijn recht. Deze kunstplanten zijn geschikt voor binnen, maar je zou ze zelfs buiten kunnen zetten om een mooie urban jungle in je kleine stadstuin of op het balkon te creëren.

Bloeiende nep planten

Liever een mooie plant met bloemen? Ook dan zit je met kunstplanten wel goed. Met keuze in kleuren als rood, geel, roze en wit is er voor ieder wat wils. Zelf krijg ik het altijd voor elkaar om na een paar maanden mijn bloeiende planten al te verzuipen met teveel water, dus een kunst plant met bloemen zou een echte uitkomst voor mij zijn.

Dit zijn mijn favoriete kunstplanten bij vidaXL, maar er zijn nog veel meer kunstplanten te koop. Ze hebben namelijk een assortiment van ruim 900 verschillende kunstplanten. Dankzij het ruime assortiment zijn deze kunstplanten lekker goedkoop en is er veel meer keuze dan bij winkels als Intratuin en IKEA.

Zou jij het overwegen om een kunstplant in huis te halen of ga je toch liever voor een echte plant? En welke kunst plant is jouw favoriet?

Liefs,

Ilse

* De prijzen in dit artikel zijn gebaseerd op de prijzen op de website van vidaXL op 17 december 2019. Het kan gebeuren dat prijzen van sommige artikelen op een later moment wijzigen.

standaard afbeelding blog

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement