Getest: goedkope droogbloemen via AliExpress
droogbloemen ali express pampas gras

Getest: goedkope droogbloemen via AliExpress

Droogbloemen en pampas pluimen zijn de trend van dit moment. Neem een kijkje bij een interieuraccount op Instagram en bijna allemaal hebben ze wel een bos gedroogde pampasgras of boeket droogbloemen in huis.

Ook bij mij stond een aantal pluimen pampasgras al langer op mijn verlanglijstje. Maar eerlijk gezegd schrok ik nogal van de prijzen van een bosje gedroogd pampasgras.

Of het nou bij de Intratuin, een online webwinkel of bloemist is: overal wordt de hoofdprijs gevraagd voor droogbloemen. Daarom ging ik op zoek naar goedkope pluimen pampasgras en zo kwam ik bij Aliexpress uit.

Pampasgras via Aliexpress

Ik bestelde 1 bos van 20 stuks pampaspluimen voor € 11,95. De lengte van deze pluimen is ongeveer 50 a 55 cm. Goedkoop toch t.o.v. winkels als de Intratuin waar je al snel € 8 euro voor 3 pluimen betaald?

De pluimen had ik binnen 2 weken na bestelling binnen. Ze waren netjes verpakt in een kartonnen doos.

Daarin zaten de pluimen per 10 stuks in een plastic folie verpakt. Ze zagen er nog netjes en in goede staat uit.

Er zat een keurig briefje van de verkoper bij (zelfs in het Nederlands!) en nog een extra cadeautje. Ik ben dan ook erg tevreden over mijn bestelling. Eindelijk heb ik ook pampasgras in huis en ik vind het super gezellig staan!

Ook pampasgras of droogbloemen via Aliexpress bestellen?

Bekijk ook dit overzicht met goedkope droogbloemen en pampaspluimen met een overzicht van winkels als Kwantum, Leen Bakker en Xenos. En in dit overzicht vind je de mooiste vazen voor je droogboeket.

De droogbloemen kan je in een vaas zetten, maar ze staan ook erg leuk in deze droogbloemen houder van klei.

Goedkoop = duurkoop?

Nu klinkt het misschien nogal omslachtig en niet als de meest duurzame methode om droogbloemen via Aliexpress te bestellen. Ik heb ook even getwijfeld. Het liefst had ik gewoon een bosje droogbloemen geknipt bij iemand in de tuin, maar helaas ken ik niemand met een grote bos pampasgrassen.

Daarna heb ik getwijfeld om toch voor een aantal losse pluimen te gaan bij bijvoorbeeld de Intratuin. Toch heb ik dit niet gedaan, deels omdat het prijsverschil heel erg groot is en bij Aliexpress een droogboeket en pampas pluimen echt een stuk goedkoper zijn om te kopen. Maar ook omdat ik niet weet of de pampas pluimen bij de Intratuin en bloemist wel gewoon uit Nederland komen en daarmee duurzamer zijn dan een bestelling via Aliexpress.

Het valt mij namelijk steeds vaker op dat decoratie in Nederlandse winkels ook gewoon uit China komt. Alhoewel ik niet alle producten een aanrader vind op Aliexpress en het heel vaak gewoon beter is om in de Nederlandse winkel te bestellen, heb ik dat in dit geval niet gedaan.

Daarom heb ik besloten in dit geval direct op Aliexpress te bestellen en ik ben ontzettend blij met de mooie kwaliteit pampas puimen die ik heb ontvangen.

Nog meer Aliexpress tips lezen? Eerder schreef ik al over de leukste woondecoratie op Aliexpress.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

8 gedachten over “Getest: goedkope droogbloemen via AliExpress”

  1. Dit soort artikelen doen me altijd beseffen dat je ook echt werkelijk alles op AliExpress kan krijgen, haha. Wel ideaal in dit geval, vind het al knap dat ze heel aan zijn gekomen 😉

  2. Wat een fijne tip om ze via Ali te bestellen! Ze zien er super mooi uit ook. Ik zit er ook al een tijdje over na te denken, maar vind ze bij NLse winkels ook wat aan de prijs, dus vind dit wel een goede uitkomst. Twee weken levertijd is bovendien ook niet super lang!

    1. Grappig dat ze ook gewoon bij Ali te bestellen zijn he! En 2 weken levertijd valt reuze mee 🙂 Volgens mij staat een langere levertijd bij de bestelling aangegeven, maar ik had ze verrassend snel in huis en dat in de kerstperiode!

  3. 20 stuks kosten nu €17,55
    Nu bij de Kwantum in de aanbieding 3 halen 2 betalen à €7,-
    Alleen weet ik niet hoeveel pluimen er b bij de Kwantum in de verpakking zitten 🤔

    1. Ik snap je keuze, het is ook een hoop geld in de winkel maar ik ben er wel van om iets wat meer geld uit te geven bij een winkel op dorp bijv. Dan bij Aliexpress goedkoper. Want voor je het weet, doet iedereen kopen bij ali en zo help je de winkels niet en ze kunnen zeker in deze tijd alle steun gebruiken..

      1. Hoi Lisanne, ik snap ook jouw keuze! Dit artikel is overigens al van voor Corona tijd, maar ik zou nu weer dezelfde afweging maken om dezelfde redenen als ik in dit artikel noem. Voor deze droogbloemen een heel bewuste keuze, maar net als jij bestel ik heel veel andere dingen wel bij kleine ondernemers en maar heel af en toe iets bij Aliexpress. Zelf winkel ik overigens het liefst online, en dat is niet meer of minder geworden in de huidige tijd, maar ook online zijn genoeg kleine ondernemers die blij zijn met onze steun. Zo maken we allemaal onze eigen afwegingen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven