Droogbloemen en pampas pluimen zijn de trend van dit moment. Neem een kijkje bij een interieuraccount op Instagram en bijna allemaal hebben ze wel een bos gedroogde pampasgras of boeket droogbloemen in huis.

Ook bij mij stond een aantal pluimen pampasgras al langer op mijn verlanglijstje. Maar eerlijk gezegd schrok ik nogal van de prijzen van een bosje gedroogd pampasgras. Of het nou bij de Intratuin, een online webwinkel of bloemist is: overal wordt de hoofdprijs gevraagd voor droogbloemen. Daarom ging ik op zoek naar goedkope pluimen pampasgras en zo kwam ik bij Aliexpress uit.

Pampasgras via Aliexpress

Ik bestelde 1 bos van 20 stuks pampaspluimen voor € 11,95. De lengte van deze pluimen is ongeveer 50 a 55 cm. Goedkoop toch t.o.v. winkels als de Intratuin waar je al snel € 8 euro voor 3 pluimen betaald?

De pluimen had ik binnen 2 weken na bestelling binnen. Ze waren netjes verpakt in een kartonnen doos. Daarin zaten de pluimen per 10 stuks in een plastic folie verpakt. Ze zagen er nog netjes en in goede staat uit. Er zat een keurig briefje van de verkoper bij (zelfs in het Nederlands!) en nog een extra cadeautje. Ik ben dan ook erg tevreden over mijn bestelling. Eindelijk heb ik ook pampasgras in huis en ik vind het super gezellig staan!

Ook pampasgras of droogbloemen via Aliexpress bestellen?

Bekijk ook dit overzicht met goedkope droogbloemen en pampaspluimen met een overzicht van winkels als Kwantum, Leen Bakker en Xenos. En in dit overzicht vind je de mooiste vazen voor je droogboeket.

De droogbloemen kan je in een vaas zetten, maar ze staan ook erg leuk in deze droogbloemen houder van klei.

punch needling muurhanger

Goedkoop = duurkoop?

Nu klinkt het misschien nogal omslachtig en niet als de meest duurzame methode om droogbloemen via Aliexpress te bestellen. Ik heb ook even getwijfeld. Het liefst had ik gewoon een bosje droogbloemen geknipt bij iemand in de tuin, maar helaas ken ik niemand met een grote bos pampasgrassen.

Daarna heb ik getwijfeld om toch voor een aantal losse pluimen te gaan bij bijvoorbeeld de Intratuin. Toch heb ik dit niet gedaan, deels omdat het prijsverschil heel erg groot is en bij Aliexpress een droogboeket en pampas pluimen echt een stuk goedkoper zijn om te kopen. Maar ook omdat ik niet weet of de pampas pluimen bij de Intratuin en bloemist wel gewoon uit Nederland komen en daarmee duurzamer zijn dan een bestelling via Aliexpress. Het valt mij namelijk steeds vaker op dat decoratie in Nederlandse winkels ook gewoon uit China komt. Alhoewel ik niet alle producten een aanrader vind op Aliexpress en het heel vaak gewoon beter is om in de Nederlandse winkel te bestellen, heb ik dat in dit geval niet gedaan. Daarom heb ik besloten in dit geval direct op Aliexpress te bestellen en ik ben ontzettend blij met de mooie kwaliteit pampas puimen die ik heb ontvangen.

Nog meer Aliexpress tips lezen? Eerder schreef ik al over de leukste woondecoratie op Aliexpress.

Liefs,

Ilse

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -