Inspiratie voor een oud roze muur - InteriorTwin
roze keuken

Inspiratie voor een oud roze muur

Wil jij ook een oud roze muur in huis? Er zijn zoveel verschillende verfkleuren oud roze, weet jij welke je moet kiezen voor je interieur? Misschien zie je door de bomen het bos wel niet meer. Ook ik heb een tijdlang getwijfeld voor de juiste kleur oud roze.

Ik heb zelf al verschillende muren in huis in de kleur oud roze gehad en deel graag wat kleureninspiratie voor oude roze met je.

Verschillende verfkleuren oud roze voor op de muur

De ene oud roze is de andere niet. Elke kleur ziet er weer net even anders uit en of dat al niet lastig genoeg is, kan een kleur oud roze er bij jou op de muur heel anders uitzien dan bij je vriendin in huis. Dit heeft met een aantal verschillende dingen te maken, maar het maakt het wel heel lastig om de juiste verfkleur uit te kiezen.

In de online interieurcursus ‘richt je huis in als een pro’ krijg je hier uitgebreide informatie over en tips hoe jij nou de perfecte kleur voor op de muur kan kiezen.

Populaire kleuren oud roze zijn kleuren als Piment van Histor, Dead Salmon van Farrow & Ball, Mild Plum van Flexa.

Voor mij waren deze kleuren het alleen allemaal net niet voor bij mij op de muur. Te zoet, te kil of te kleurrijk: ik zocht de perfecte kleur oud roze.

Uiteindelijk bleek dat ik niet één, maar twee verfkleuren oud roze nodig had: Lever voor in de woonkamer en Doordacht voor in de keuken, allebei van Histor.

Deze kleuren zijn niet te zoet en lieflijk. De kleur in de woonkamer neigt zelfs wat naar aubergine.

Later heb ik ook nog voor de kleur Sulking Room Pink van Farrow & Ball gekozen voor in de hal.

Al deze kleuren heb ik laten mengen. Door kleuren van Farrow & Ball in een ander merk te mengen ben je namelijk stukken goedkoper uit. Hoe dit precies zit deel ik in dit artikel.

farrow & ball sulking room pink mengen goedkoper

Muurkleur Doordacht in de keuken

In de keuken koos ik voor muurkleur Doordacht. Een warme en stoere kleur licht oud roze, die perfect matcht met de zwart keuken met witte tegels en groene details. Deze kleur van Histor heb ik laten mengen in de bouwmarkt, het voordeel is dat je dit met bijna elke kleur kan laten doen.

Na 2 keer verven zat deze kleur goed op de muur. Ik vind het vooral erg tof hoe deze oud roze kleur mooi matcht met stoere elementen als de zwarte shutters en smeg koelkast.

Doordat de kleur niet te lieflijk is, is mijn man er ook heel blij mee. Ik vind het vooral erg mooi hoe deze kleur zorgt voor een extra warme sfeer in de keuken. Ook onze nieuwe lamp matcht heel tof bij deze kleur.

roze-zwart-en-wit-in-keuken

Muurkleur Lever in de woonkamer

Voor de muur achter de bank in de woonkamer koos ik een iets andere kleur oud roze, namelijk Lever van Histor. Het is een subtiel verschil, want de kleuren zijn allebei oud roze, maar Lever is niet iets donkerder oud roze dan Doordacht.

Ik was namelijk bang dat Doordacht net wat te licht zou zijn voor op de muur achter de bank. Hier wilde ik een intieme en warme sfeer neerzetten en de kleur Lever is precies wat ik in gedachten had.

Zo zie je maar weer hoe precies de kleurkeuze kan zijn en dat het per plek kan verschillen welke kleur het beste past. Zowel de kleur Lever als de kleur Doordacht neigen allebei ook een beetje naar aubergine op donkere dagen.

Dat is heel goed op deze foto te zien, maar in deze blog heb ik nog meer foto’s van de muurkleur Lever. Op zonnige dagen zien ze er een stuk meer roze uit, maar gelukkig niet te roze.

oud-roze-aubergine-muurkleur

Ik ben erg blij met het resultaat. Na een heel huis vol met verschillende tinten groen was het tijd voor iets nieuws. Oud roze muren in de woonkamer maken het voor mij nu helemaal af en zorgen voor de warme sfeer waar ik naar op zoek was. Wat vinden jullie ervan?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

7 gedachten over “Inspiratie voor een oud roze muur”

 1. Beste Ilse.

  Welke 2 kleuren heb jij gemixt voor de kleur in de keuken? De twee kleuren vind ik erg mooi en ik ben van plan om zaterdag mijn keuken te verven.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  Selen Akgül

 2. Beste Ilse.

  Welke 2 kleuren heb jij gemixt voor de kleur in de keuken? De twee kleuren vind

  Ik zie uw reactie graag tegemoet?

 3. Marielle de Haan

  Hoiii!! Wat mooi om te zien! Mag ik vragen waar je dat houten (of hout kleurig) detail achter je bank vandaan hebt? Ik vind dat zo mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven