Een budget plaid breien voor beginners
budget goedkoop plaid deken breien

Een budget plaid breien voor beginners

Eén van mijn goede voornemens van dit jaar is om meer dingen zelf te maken. Ik hou van creatief bezig zijn en word daar heel rustig van. Alleen door mijn drukke agenda kom ik er niet altijd aan toe. Toch heb ik mij voorgenomen om hier nu echt eindelijk eens meer tijd voor vrij te maken.

En omdat goede voornemens voor mij niet perse op 1 januari beginnen, ben ik hier vorig jaar al mee begonnen. Mijn eerste DIY is een budget plaid, lekker warm voor tijdens de koude dagen!

Omdat het jaren geleden is dat ik voor het laatst heb gebreid ben ik begonnen met een makkelijk te breien plaid voor beginners. Ik kwam een budget plaid tegen bij Lisanne van Happy Handmade living. Zij inspireert mij enorm met haar creatieve DIY’s.

DIY: budget plaid breien voor beginners

Benodigdheden

Werkbeschrijving

Lisanne van Happy Handmade Living legt in haar blog uit hoe je zelf een budget plaid breit. Als (opnieuw) beginnende breier vond ik het ook fijn om Youtube filmpjes te bekijken over het steken opzetten en afhechten.

Zet eerst 91 steken op. Je begint met 3 toeren enkele gerstenkorrelsteek.

Vanaf toer 4 heb ik eerst drie steken recht gebreid, daarna drie steken averecht, en dan weer 3 steken recht. Dit doe je de hele toer en om goed uit te komen eindig je met 4 steken.

Bij de volgende toer brei je boven je rechte steek averecht en andersom. En bij de volgende toer doe je dat weer. Daarna verspring je drie steken (boven recht brei je nu 1 toer recht en boven averecht 1 toer averecht) tot het einde. De volgende 2 toeren doe je dit juist weer andersom.

Je breit dus steeds 1 toer recht boven recht en averecht boven averecht en 2 toeren recht boven averecht en averecht boven recht. Aan het einde brei je weer 3 toeren enkele gerstenkorrelsteek.

Omdat ik niet goed zat op te letten met tellen is het plaid net even anders geworden en heb ik op ongeveer 1/4 deel van het breiwerk een extra toer gebreid, waardoor de streepjes verspringen.

Om het plaid te laten kloppen heb ik dit op ongeveer 3/4 deel van het breiwerk nog een keer herhaalt, zodra de streepjes nog een keer verspringen en het er weer logisch uitziet. Je kan dit ook doen of juist weglaten waarbij alle streepjes kloppen.

Omdat ik lang niet gebreid heb is het weer even wennen en oefenen. Het plaid is dan ook niet perfect en ook anders geworden dan bij Lisanne, omdat ik nog niet alle brei begrippen goed snap, maar toch ben ik blij met het resultaat. Zo heb ik onbewust mijn eigen twist eraan gegeven, maar dat vind ik achteraf juist leuk!

Ik vind breien erg mindfull om te doen en ik ben alweer begonnen met mijn volgende brei project. Ook die komt natuurlijk weer voorbij op de blog.

Wil je nog eens rustig nalezen hoe je zelf dit budget plaid breit? Vergeet dan niet om dit artikel te bewaren op Pinterest. Bekijk ook hoe je zelf dit moderne kussen breidt voor nog meer inspiratie.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “Een budget plaid breien voor beginners”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven