Posters, wie is er nou niet gek op? Ik hou ervan om regelmatig nieuwe posters in huis te halen om zo een nieuwe sfeer neer te zetten. Maar soms is het even schrikken als ik de prijs van de posters zie, voor je het weet ben je zo een paar honderd euro kwijt voor een paar nieuwe posters. Ik besloot op zoek te gaan naar nieuwe posters en kwam daarbij op AliExpress uit. Ik deel graag mijn ervaring over de kwaliteit van de posters van AliExpress en laat je leuke ideeën en inspiratie zien voor mooie posters van AliExpress voor in huis.

Posters bestellen op AliExpress

Ik had nog niet eerder posters op AliExpress besteld en was erg nieuwsgierig naar de kwaliteit. Ik was er altijd een beetje huiverig voor en was tegelijkertijd een beetje bang dat ze letterlijk het werk van artiesten kopiëren en doorverkopen. In de woonkamer heb ik bijvoorbeeld een aantal posters van kleine ondernemers hangen. Hier heb ik meer voor betaald en dat vind ik geen probleem. Ik betaal graag iets meer voor origineel werk.

Tegelijkertijd viel het mij op dat veel grote posterwebsites veelal (grotendeels) hetzelfde aanbod op hun site hebben staan. Ze kopen vaak de rechten van een afbeelding om deze te mogen verkopen, maar zijn dan niet de enige website die dit mogen verkopen. Daarom komt het assortiment vaak overeen. En wat blijkt: hetzelfde aanbod staat vaak op AliExpress, omdat zij dezelfde rechten hebben gekocht, maar dan een stuk goedkoper. Bij posterwebsites betaal je vaak voor dezelfde poster meer geld, omdat ze veel geld investeren in bijvoorbeeld advertenties en dit bovenop de prijs van de poster rekenen. Waarom zou ik dan bij zo’n posterwebsite bestellen als ik precies hetzelfde veel goedkoper kan bestellen op AliExpress?

Ik bestelde 2 canvas posters met bloemen (40 x 60 cm), samen voor € 16,70. De posters werden netjes in een plastic buis geleverd en kwamen onbeschadigd binnen 2 weken aan. Er zat zelfs gratis een a4-poster als cadeau bij! Omdat de posters op canvas zijn gedrukt zijn ze een stuk steviger dan als ze op papier zouden zijn gedrukt. De randen zijn een klein beetje rafelig, maar dat vind ik juist leuk. Je zou dit zelf nog een beetje bij kunnen werken of de goedkope canvas posters in een lijst kunnen stoppen waardoor je dit niet meer ziet.

Inspiratie posters op AliExpress

Zelf heb ik canvas posters met bloemen besteld op AliExpress, maar er is nog veel meer keuze. Bijvoorbeeld mooie bohemien zwart wit posters voor in een Scandinavisch interieur, tropische posters voor je urban jungle of mooie zwart-wit afbeeldingen van dieren en landschappen. Naast deze posters zijn er nog tientallen andere goedkope mooie posters voor in je interieur te krijgen, dus neem zeker even een kijkje of er iets tussenzit wat je mooi vindt.

Welke poster zou jij willen bestellen op AliExpress? Bekijk ook deze tips om je posters op te hangen zonder lijst.

Liefs,

Ilse

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -