Nieuw huis? 23 leuke en originele housewarming cadeau ideeën

Nieuw huis? 23 leuke en originele housewarming cadeau ideeën

Een nieuw huis is reden voor een feestje! Ken je iemand die net is verhuisd en ga je voor het eerst op bezoek? Dan is het gebruikelijk dat je een cadeau meeneemt, zeker als het om vrienden of familie gaat.

Misschien wordt er zelfs wel een housewarming feestje georganiseerd om de verhuizing te vieren.

Maar wat geef je de bewoners van een nieuw huis nou kado? Je wilt niet iets geven waar de bewoners niks aan hebben, maar je wilt ook niet met lege handen aankomen.

Op internet zijn genoeg ideeën voor housewarming cadeaus te vinden, maar eerlijk is eerlijk: meestal zijn het suffe cadeaus die meteen in een lade verdwijnen. Dat is zonde, wat verhuizen is al duur genoeg. Veel van die cadeaus zijn misschien grappig, maar niet nuttig.

Liever geef je een waardevol en persoonlijk cadeau voor een nieuw huis waar de bewoners echt wat aan hebben. En als je ook nog eens iets kan geven wat mooi staat in het nieuwe interieur dan ben je helemaal goed bezig.

Wil je een mooi en origineel housewarming gift geven waar de huiseigenaren echt iets aan hebben? Bekijk dan deze ideeën voor een cadeau voor een nieuw huis.

Van een gepersonaliseerd cadeau, symbolisch cadeau tot een duurzaam cadeau: ik heb de leukste cadeau ideeën voor een nieuw huis voor je op een rij gezet. In dit overzicht staat zelfs een idee voor een gratis housewarming cadeau.

Zoek je een housewarming cadeau voor mensen die gaan samenwonen of verhuizen naar hun eerste huis? Ook dan heb ik een aantal leuke ideeën verzameld.

1. Bied jezelf aan als hulp

Dit cadeau kan je natuurlijk beter al wat eerder geven dan op de housewarming, maar er komt niets zo goed van pas als een paar extra handen om te helpen als je net een nieuw huis hebt.

Bied jezelf dus aan als klusheld, verhuishulp, schoonmaker of oppas. Wedden dat je de ontvangers hiermee ontzettend blij maakt!

2. Een gepersonaliseerd cadeaupakket

Het is extra leuk om een gepersonaliseerd cadeaupakket als housewarming cadeau te geven. Bijvoorbeeld een bbq-pakket met gepersonaliseerd schort of een wijnpakket met gepersonaliseerde wijnglazen.

De Smart2Give cadeaupakketten zijn gepersonaliseerde cadeaupakketten voor een housewarming met een snelle levertijd.

Je kunt kiezen uit de volgende gepersonaliseerde pakketten:

  • bbq-pakket met gepersonaliseerd schort
  • bad pakket met gepersonaliseerd toilettasje
  • granola pakket met twee gepersonaliseerde voorraadpotten
  • mousserende wijn of champagne pakket met gepersonaliseerde wijnglazen
  • relax pakket met gepersonaliseerde diffuser
  • whiskey pakket met gepersonaliseerd heupflesje
leuke mooie gepersonaliseerde houswarming cadeau ideeen
Smart2Give cadeaupakketten

3. Een mooi vogelhuisje

Een symbolisch en praktisch cadeau tegelijkertijd is het om een vogelhuisje als kado voor een nieuw huis te geven. Een nieuw huis, niet alleen voor de bewoners maar ook voor de vogels in de wijk.

4. Geldboompje

Het geldboompje, ook wel bekend als de Pachira, staat symbool voor geluk en voorspoed. Dit plantje is daarmee een heel toepasselijk cadeau voor een nieuwe woning.

5. Online interieurcursus

Een nieuw huis sfeervol inrichten kan best lastig zijn. Er moeten veel belangrijke keuzes gemaakt worden en er moet aan veel gedacht worden. Wist je dat in de online interieurcursus ‘richt je huis in als een pro’ alle belangrijke punten voorbij komen?

Van indeling, kleurkeuzes, tot het uitzoeken van meubels en het stylen van de ruimte. Het perfecte housewarming cadeau voor maar 24,95 euro om te helpen bij de inrichting van een nieuw huis!

6. Mooie borrelplank

Bij een housewarming hoort een feestje. En grote kans dat jouw vrienden of familie nog wel een mooie tapasplank of borrelplank kunnen gebruiken om al dat lekkers op te serveren. Gelukkig heb jij hier voor gezorgd door deze borrelplank cadeau te geven.

7. Fotolijst

Home is where the heart is. Een cliche uitspraak, maar wel waar. Een fotolijst cadeau geven voor een homewarming is daarom altijd een goed idee. Nog leuker is het om het fotolijstje alvast te vullen met een aantal dierbare foto’s van jou en de nieuwe bewoners.

8. Groene kneusjesbox

Een huis krijgt meer sfeer met planten. Planten als housewarming cadeau komen daarom altijd van pas. En met de groene kneusjesbox kan je voor weinig geld een heleboel planten cadeau geven.

Je kunt kiezen voor een hele box met 10 tot 12 planten of een halve box met 6 planten. En in tegenstelling tot de naam van de box zijn de plantjes geen kneusjes, maar gewoon jonge kamerplanten die met wat leidde heel mooi opbloeien.

9. Handdoekenset

Wat is er nou lekkerder dan een set nieuwe handdoeken? Heerlijk zacht, net als in een hotel. Of je nou voor het eerst op jezelf gaat wonen of gewoon net verhuisd en al jaren dezelfde handdoeken gebruikt: een set nieuwe handdoeken komt altijd wel van pas.

De handdoeken van HEMA staan bekend om de uitstekende kwaliteit en betaalbaarheid.

Handdoeken hotelkwaliteit

diverse kleuren

Koop bij:

hema.nl

10. Dienblad met waxinelichtjes

Om wat extra sfeer aan het nieuwe huis te geven geef je dit dienblad met kandelaars cadeau. Leuk voor op de salontafel, eettafel of het dressoir.

11. Huisnaambord

Hangt er nog een onpersoonlijk huisnummerbordje voor de deur? Ontwerp dan online een mooi huisnaambordje voor de familie, zodat je meteen ziet wie de bewoners zijn.

12. Sierkussen

Een mooi sierkussen met een leuke tekst, bijvoorbeeld huisje, boompje, beestje (of huisje, boompje, wijntje) is altijd een leuk idee.

13. Gepersonaliseerde kalender

Stel een mooie verjaardagskalender samen voor in de keuken of op het toilet en persoonlijke foto’s en teksten. Dat is nog eens een cadeau met aandacht voor het gezin wat net verhuisd is.

14. Lightbox met tekst

Een lightbox is een leuke accessoire voor het nieuwe huis en tegelijkertijd kan je een mooie tekst op de lightbox zetten wanneer je deze cadeau geeft.

15. Vlinderkast

Wist je dat vlinders symbool staan voor een nieuw begin? Daarom is het leuk om een vlinderkast als cadeau voor een nieuwe woning te geven, zeker als het gezin duurzaamheid belangrijk vindt.

Een vlinderkast is niet alleen een leuk cadeau, maar ook nog eens goed voor de biodiversiteit.

16. Gepersonaliseerde sleutelhanger

Bij een nieuw huis horen nieuwe sleutels. En hoe leuk is het dan om een sleutelhanger voor de nieuwe sleutelhanger cadeau te geven. Bijvoorbeeld met een mooie foto, de naam van de bewoners of het huisnummer erop.

17. Sleutelrek

In plaats van een gepersonaliseerde sleutelhanger kan je ook een mooi sleutelrekje voor in de gang cadeau geven. Zo kunnen de nieuwe bewoners de sleutels altijd op dezelfde plek ophangen, zonder de sleutels kwijt te raken.

18. Luxe geurkaars

Het kan soms even duren voor je je thuis voelt in een nieuw huis. Een fijne geur is één van de dingen waardoor wij ons sneller thuis voelen in een nieuw huis. Met een luxe geurkaars versterk je dus het thuisgevoel voor de nieuwe bewoners.

19. Mooie wijnglazen

Drinken de nieuwe bewoners graag een glaasje wijn? Geef ze dan eens een mooie set wijnglazen cadeau. Dan smaakt de wijn nog net iets lekkerder.

20. Koffie of theepakket

Geef een mooi samengesteld koffie of theepakket cadeau als housewarming gift. En kies dan liever niet voor een supermarkt merk, maar bezoek een speciaalzaak bij jou in de buurt en kies hier de lekkerste smaken uit.

21. Drankpakket

In plaats van een koffie of theepakket kan je natuurlijk ook een lekker drankpakket met de favoriete drankjes van de nieuwe bewoners samenstellen. Bijvoorbeeld een pakket met speciaalbier, luxe wijn of lekkere cocktails.

Of kies voor een pakket met lekkere alcoholvrije dranken, ook hier is steeds meer keuze in.

22. Peper en zoutstel

Typisch Nederlands is het om een peper en zoutstel op het aanrecht te zetten. Geef de bewoners een mooi peper en zoutstel kado. Deze set is bijvoorbeeld verkrijgbaar in maar liefst 16 kleuren!

23. Koffietafelboek

Een koffietafelboek vol inspiratie om doorheen te bladeren of stijlvol op de salontafel of het dressoir. Een leuk en stijlvol cadeau voor het nieuwe huis.

Heb jij nog een leuke kadotip voor de bewoners van een nieuwe woning?

Liefs, Ilse

In veel verschillende kleuren leverbaar

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven