Tips voor het inrichten van de ideale mancave - InteriorTwin
mancave vintage elementen

Tips voor het inrichten van de ideale mancave

Mannen hebben het niet altijd even makkelijk in huis. In de meeste huishoudens is het de vrouw die beslist hoe het interieur eruit komt te zien. En ook al gaat in veel gevallen alles in overleg, als een vrouw iets niet mooi vindt dan komt het er vaak echt niet in. In ons geval komt het dan in ieder geval niet in de woonkamer…

Steeds meer huizen hebben dan ook een mancave. Een plek of kamer waar de man de inrichting bepaalt en ruimte heeft voor zijn hobby’s. In deze blogs geef ik je tips voor het inrichten van de ideale mancave en laat ik de mancave van mijn man zien.

De mancave van mijn man

Ook wij (of beter gezegd mijn man) hebben een mancave in huis. In een hoek in de ruimte op kantoor staan al zijn favoriete spullen. We hebben het vaak gehad over een mancave. Mijn man wilde vooral een hoek in huis waar hij zijn favoriete items een plek kon geven, zonder deze te hoeven ‘verstoppen’. Een grote ruimte heeft hij er niet voor nodig: een pooltafel, bar of mini bioscoop behoren gelukkig niet tot zijn wensen.

Ik moet zeggen: ik heb geluk. Over het algemeen hebben wij dezelfde interieursmaak en mijn man vind bijna alles wat ik uitzoek voor in huis mooi. Mijn man komt zelf ook regelmatig met goede ideeën voor in huis, ik vind het erg leuk dat hij meedenkt. Ook net zo vaak komt hij met ideeën die ik niet mooi vindt. Als hij het echt wilt hebben dan krijgt het een plekje in zijn mancave, maar meestal besluit hij gelukkig dat het toch niet zo leuk is.

De mancave van mijn man is een verzameling van herinneringen en hobby’s. De stoeltjes komen uit het oude stadion van zijn favoriete voetbalclub. Ook de sjaaltjes en het logo zijn daarvan. Gelukkig vond hij het een goed idee om het logo zwart te spuiten, om het beter aan te laten sluiten bij de rest van de kamer. Het is toch ook onderdeel van mijn kantoor, dus stiekem probeer ik toch een beetje mee te denken in de keuzes. En ik kon het ook niet laten om een bos budget pampas pluimen neer te zetten om het af te stylen. In de slaapkamer heeft hij trouwens nog een muur vol voetbalshirts op een wand aan de kast, dus ruimte genoeg voor zijn eyecatcher.

Mancave inrichten

Wil jij (of je man) ook een mancave in huis? Kies dan voor stoere en robuuste meubels om deze ruimte in te richten. Niet teveel poespas en tierelantijntjes, maar ga voor groot en authentiek zoals vintage meubels. Geen trends, maar herinneringen en tijdloze spullen. Comfort en praktisch gaan voor mooi en design. Geen idee waar te beginnen? Misschien zijn deze meubels en accessoires wat voor in de mancave.

Hebben jullie ook een mancave in huis? Of is dit iets wat misschien nog op de planning staat?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven