Inmiddels hebben wij de regenton Green Basics – living Black van Elho een klein jaar in de tuin staan. Aangezien ik een heleboel vragen over deze regenton krijg wil ik proberen zoveel mogelijk van deze vragen in de review over deze design regenton van Elho te beantwoorden.

Zo krijg ik niet alleen vragen over mijn ervaringen met deze regenton, maar ook hoe je de regenton kan aansluiten en waarom een regenton een duurzame oplossing is voor in de tuin. Daar kom ik in dit artikel op terug.

Specificaties Elho Green Basics regenton

Voor ik mijn ervaringen met de Elho regenton deel eerst even een aantal feiten op een rij:

  • deze design regenton heeft een inhoud van 200 liter
  • de regenton is gemaakt van kunststof
  • de afmetingen van de regenton zijn 105, 9 centimer hoog en 61,1 centimeter diep
  • de aansluiting beschikt over een zomer en winterstand
  • aan de bovenkant van de regenton zit een bak waar je plantjes in kan plaatsen

De Elho Green Basics regenton is via deze website te bestellen. Je hebt hem dan meteen de volgende dag in huis.

Elho regenton aansluiten

Op zich is de regenton makkelijk aan te sluiten. Wel moet je hier nog extra materialen voor bij kopen om de regenton aan te kunnen sluiten op de regenpijp, aangezien deze niet meegeleverd worden. Wij bestelden deze verbindingspijp voor de regenton aansluiting online. Als deze is uitverkocht dan is deze regentonvulautomaat een goed alternatief.

Bij de aansluiting wordt een klopboor meegeleverd waarmee je een gat in de regenpijp kan boren. Dit is echt super makkelijk om te doen. Met de duidelijke instructie heb je binnen een half uur de regenton geïnstalleerd. Dankzij de afmetingen is de aansluiting geschikt voor regenpijpen van 80 tot 120 mm.

Bekijk ook dit uitgebreide artikel met meer uitleg over het aansluiten van een regenton.

regenton elho

Ervaringen met de Elho regenton

Inmiddels hebben we de Elho regenton bijna een jaar in huis en ik zou niet meer zonder willen. Al langer stond een regenton op mijn wensenlijstje, maar omdat wij een kleine tuin hebben waarbij de regenton altijd in het zicht zou staan had ik nog geen geschikte regenton gevonden.

De design regenton van Elho is gelukkig mooi om te zien dankzij de antraciete / zwarte kleur en kan daarom prima geplaatst worden in een kleine stadstuin in het zicht.

In eerste instantie, zoals je op de foto ziet, hadden wij de regenton aangesloten op de regenpijp van de schuur / overkapping. Alleen omdat er sedumbedekking op dit platte dak ligt bleek er nauwelijks water in de regenton te komen.

regenton kopen kleine tuin

Nadat we de regenton hadden verplaatst en aangesloten op de regenpijp van het huis zat de regenton na één keer regenen helemaal vol. Onder de regenton kan je makkelijk een gieter plaatsen en het kraantje is heel makkelijk te bedienen.

Ik gebruik alleen nog regenwater om mijn kamerplanten water te geven. Regenwater is een stuk gezonder voor kamerplanten dan water uit de kraan, omdat hier vaak kalk in zit. Daarnaast bevat regenwater gezonde mineralen voor de kamerplanten.

Niet alleen dat, je bespaart ook nog eens een hoop kraanwater door het gebruik van regenwater en bent daarmee duurzaam bezig. Zeker in de zomer wanneer er niet veel regen valt is dit een mooi alternatief om watertekorten tegen te gaan.

Omdat er 200 ml water inzit kan je hier lang mee vooruit en ook af en toe je planten in de tuin hier water mee geven.

Dankzij een speciale knop kan je de toevoer van het regenwater in de winter dichtzetten. Het advies is om de regenton als het gaat vriezen leeg te laten lopen. Als het gaat vriezen zet het ijs uit en kan de regenton kapot vriezen.

Ook kan je met behulp van de gele sluiting de regenton makkelijk leeg laten lopen. Gezien de zachte winter hebben wij dit nog niet gedaan en maken wij gewoon gebruik van het regenwater.

Het leuke aan de duurzame regenton van Elho is dat in het deksel bovenop ook planten geplaatst kunnen worden. Zo ziet hij er een stuk leuker uit dan de meeste regentonnen en past hij mooi bij de tuin. Ik gebruik deze plek voor kruidenplantjes, maar je kan er natuurlijk ook andere planten in zetten.

kruidentuin regenton elho

Elho regenton kopen

Ben jij overtuigd en wil je de Elho regenton graag kopen? Bestel hem dan makkelijk online, zodat je niet hoeft te slepen met deze grote regenton.

Wil je liever een kleinere design regenton? Dan is de Elho Pure Raindrop met een inhoud van 70 liter een mooi alternatief.

Liefs,

Ilse

review elho design regenton green basics

 

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl.

- Shop Ilse's favorieten -