Review: design regenton Elho Green Basics
review regenton elho

Review: design regenton Elho Green Basics

Inmiddels hebben wij de regenton Green Basics – living Black van Elho een aantal jaar in de tuin staan. Aangezien ik een heleboel vragen over deze regenton krijg wil ik proberen zoveel mogelijk van deze vragen in de review over deze design regenton van Elho te beantwoorden.

Zo krijg ik niet alleen vragen over mijn ervaringen met deze regenton, maar ook hoe je de regenton kan aansluiten en waarom een regenton een duurzame oplossing is voor in de tuin. Daar kom ik in dit artikel op terug.

Specificaties Elho Green Basics regenton

Voor ik mijn ervaringen met de Elho regenton deel eerst even een aantal feiten op een rij:

  • deze design regenton heeft een inhoud van 200 liter
  • de regenton is gemaakt van kunststof
  • de afmetingen van de regenton zijn 105, 9 centimer hoog en 61,1 centimeter diep
  • de aansluiting beschikt over een zomer en winterstand
  • aan de bovenkant van de regenton zit een bak waar je plantjes in kan plaatsen

De Elho Green Basics regenton is via verschillende winkels en online webshops te bestellen. Je hebt hem in de meeste gevallen meteen de volgende dag in huis.

Elho regenton aansluiten

Op zich is de regenton makkelijk aan te sluiten. Wel moet je hier nog extra materialen voor bij kopen om de regenton aan te kunnen sluiten op de regenpijp, aangezien deze niet meegeleverd worden.

Wij bestelden deze verbindingspijp voor de regenton aansluiting online. Als deze is uitverkocht dan is deze regentonvulautomaat een goed alternatief.

Bij de aansluiting wordt een klopboor meegeleverd waarmee je een gat in de regenpijp kan boren. Dit is echt super makkelijk om te doen. Met de duidelijke instructie heb je binnen een half uur de regenton geïnstalleerd. Dankzij de afmetingen is de aansluiting geschikt voor regenpijpen van 80 tot 120 mm.

Wil je ook de tuinslang op de regenton aansluiten? Dat kan met deze waterpomp.

Bekijk ook dit uitgebreide artikel met meer uitleg over het aansluiten van een regenton.

regenton elho

Ervaringen met de Elho regenton

Inmiddels hebben we de Elho regenton een aantal jaar in huis en ik zou niet meer zonder willen. Al langer stond een regenton op mijn wensenlijstje, maar omdat wij een kleine tuin hebben waarbij de regenton altijd in het zicht zou staan had ik nog geen geschikte regenton gevonden.

De design regenton van Elho is gelukkig mooi om te zien dankzij de antraciete / zwarte kleur en kan daarom prima geplaatst worden in een kleine stadstuin in het zicht.

In eerste instantie, zoals je op de foto ziet, hadden wij de regenton aangesloten op de regenpijp van de schuur / overkapping. Alleen omdat er sedumbedekking op dit platte dak ligt bleek er nauwelijks water in de regenton te komen.

regenton kopen kleine tuin

Nadat we de regenton hadden verplaatst en aangesloten op de regenpijp van het huis zat de regenton na één keer regenen helemaal vol. Onder de regenton kan je makkelijk een gieter plaatsen en het kraantje is heel makkelijk te bedienen.

Ik gebruik alleen nog regenwater om mijn kamerplanten water te geven. Regenwater is een stuk gezonder voor kamerplanten dan water uit de kraan, omdat hier vaak kalk in zit. Daarnaast bevat regenwater gezonde mineralen voor de kamerplanten.

Niet alleen dat, je bespaart ook nog eens een hoop kraanwater door het gebruik van regenwater en bent daarmee duurzaam bezig. Zeker in de zomer wanneer er niet veel regen valt is dit een mooi alternatief om watertekorten tegen te gaan.

Omdat er 200 ml water inzit kan je hier lang mee vooruit en ook af en toe je planten in de tuin hier water mee geven. Ik gebruik daarvoor deze waterpomp, zodat ik de tuinslang op de regenton kan aansluiten.

Dankzij een speciale knop kan je de toevoer van het regenwater in de winter dichtzetten. Het advies is om de regenton als het gaat vriezen leeg te laten lopen. Als het gaat vriezen zet het ijs uit en kan de regenton kapot vriezen.

Ook kan je met behulp van de gele sluiting de regenton makkelijk leeg laten lopen. Omdat wij nu een waterpomp hebben gebruiken wij zelf de waterpomp voor het leegmaken van de regenton, zo kunnen we het water in de border in plaats van op de tegels in de tuin laten lopen.

Het leuke aan de duurzame regenton van Elho is dat in het deksel bovenop ook planten geplaatst kunnen worden. Zo ziet hij er een stuk leuker uit dan de meeste regentonnen en past hij mooi bij de tuin. Ik gebruik deze plek voor kruidenplantjes, maar je kan er natuurlijk ook andere planten in zetten.

kruidentuin regenton elho

Elho regenton kopen

Ben jij overtuigd en wil je de Elho regenton graag kopen? Bestel hem dan makkelijk online, zodat je niet hoeft te slepen met deze grote regenton.

Wil je liever een kleinere design regenton? Dan is de Elho Pure Raindrop met een inhoud van 70 liter een mooi alternatief.

Liefs, Ilse

review elho design regenton green basics

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

18 gedachten over “Review: design regenton Elho Green Basics”

  1. Beste Ilse,

    Zoekend naar een regenton kwam ik deze Elho tegen en vervolgens jouw website. Ik kan geen uitgebreide maten vinden van deze ton, behalve dat de bovendiameter 59 cm is en de hoogte ca. 105 cm. Opvallend is echter dat de ton aan de onderkant een kleinere diameter heeft en sommige websites laten zelfs foto’s zien dat er aan de onderkant ergens in de omtrek een inham / afvlakking zit waardoor je bijvoorbeeld een gieter er valk tegenaan kunt zetten. Dit zie ik niet op jouw foto’s.

    Mijn vraag: wat is de diameter aan de onderzijde en heb jij die inham ook, maar bijvoorbeeld aan de achterzijde (niet op de foto)?

    Reden: bij ons zou die op een erfgrens komen waar 30×30 tegels liggen en precies tussen mijn schuurdeur en die van de buren. Ik wil de buren eerst duidelijk kunnen maken hoe de situatie precies zou worden voordat ze al dan niet akkoord gaan met een plan.

    Groet,
    Cor

    1. Hoi Cor, het klopt dat de regenton schuin afloopt naar beneden. De diameter kan ik helaas niet opmeten, want de regenton is helemaal vol met water en weegt dus ontzettend veel 😉 Er zit geen inham bij de regenton. Groetjes, Ilse

  2. Beste Ilse,
    Ik heb een vraag over de plantjes. Heb je deze gewoon los in de grond in de deksel geplant of heb je losse potjes erin gezet? Ik heb ook deze regenton maar twijfel nog hoe ik dat met de planten moet doen.
    Groeten, Karolina

    1. Hoi Karolina,

      Leuk dat je de regenton ook hebt! Ik heb de plantjes los in de grond gezet. Wel heb ik de bodem gevuld met hydrokorrels, zodat de planten niet in te natte grond komen te staan. Veel plezier ermee!

  3. Beste Ilse,
    Ik vind het een prachtige regenton, maar twijfel nog om hem te kopen. Het kraantje lijkt vrij hoog te zitten. Blijft er niet veel water in zitten wat er niet uit kan via het kraantje?
    Groeten, Frederike

    1. Hoi Frederike,

      Wij vonden de hoogte van het kraantje juist prettig, zodat er niet alleen een kleine gieter onder past maar ook een gieter voor de tuin. Veel andere regentonnen vielen voor ons juist af, omdat we van anderen horen dat ze deze op een extra stapel bakstenen moeten plaatsen omdat er anders geen gieter onder past. De inhoud van deze regenton is zo groot, dat we zelden de bodem van de regenton bereiken. Onderaan de regenton zit eventueel nog een extra stop, waarmee je hem in de winter wel helemaal leeg kan laten lopen. Groetjes, Ilse

  4. Hallo Ilse, ook wij hebben de regenton van Elho. Aangesloten met een vulautomaat op de regenpijp. Twee buien en 200 ltr. water voor de plantjes!!!
    We willen ook planten in het deksel zetten alleen, als de ton helemaal gevuld is, staat er een knappe laag water in het deksel. Wat zou een oplossing zijn ?
    Groet
    Wout

    1. Hoi Wout,

      Wij hebben zelf de onderkant van de bak vol hydrokorrels gevuld, misschien is dit een oplossing? In principe zou de vulautomaat er voor moeten zorgen dat de regenton niet helemaal vol komt te staan en dat het deksel niet vol water komt te staan trouwens. Misschien is de vulautomaat verstopt met bladeren of ander vuil? Dit hebben wij ook een keer gehad en door de vulautomaat even uit en weer in de regenpijp te draaien zou het probleem verholpen moeten zijn. Succes!

  5. Wij hebben deze regenton ook gekocht.
    Laatst geïnstalleerd op onze 60mm regenpijp met een vulautomaat.
    Na een aantal regenbuien zat de ton vol en kunnen we het water voor de plantjes gebruiken.
    Ik zie hierboven dat mensen last hebben van de bak boven op die vol loopt met water, dit hadden wij ook. Dit komt omdat de afwater ‘tuutjes’ ongeveer 1cm hoger zijn dan de bodem van de bak. Er komt dus minimaal 1 cm water in te staan voordat het weg kan lopen. Ik heb zelf een aantal gaatjes in de bodem geboord en het geheel gevuld met een flinke laag hydro korrels.

  6. Hoi Ilse,

    Wij hebben de ton ook aangeschaft, ideaal.
    Maar mijn vraag is of je ook al eens de tuinslang hebt aangesloten op het kraantje en of het water er dan met wat druk uit komt. Hier sijpelt het eruit. Heb jij dit ook of hier misschien een tip voor?
    We hadden gehoopt dat we er ook af en toe een fiets mee konden afspuiten.
    bedankt!

    1. Hoi Ellen, leuk dat jullie ook zoveel plezier van de regenton hebben! Ik heb ook nog niet de oplossing gevonden om de tuinslang op het kraantje aan te sluiten, dus in heel incidentele gevallen moet ik toch terugvallen op het leidingwater. Mocht er toevallig iemand meelezen die wel de oplossing heeft dan zou dat super zijn natuurlijk 🙂

  7. Hallo wij hebben de regenton ook staan maar we komen er achter dat de bloembak teveel in t water staat , hydrokorrels erin gedaan maar de plantenbak staat gewoon in t water , dat kan de bedoeling toch niet zijn ?
    De planten verzuipen zo
    Alles staat waterpas dus we weten t niet meer wat we kunnen doen
    Weet iemand een oplossing ?
    Wij hebben t idee dat de bak te diep is

  8. Dag Ilse, weet je of je de onderste opening kan gebruiken om het kraantje aan te sluiten?
    We zouden dat willen doen en een voetstuk onder de ton plaatsen. Dan kan altijd alle water worden gebruikt dat erin staat

  9. Net aangeschaft. Ik heb kraantje en gele sluiting omgewisseld, lijkt te passen. Reden: hij staat op voetstukje in de hoop dadelijk iets meer waterdruk te hebben en een korte tuinslang hierop te kunnen aansluiten om zo in de zomer vier boompjes van water te kunnen voorzien zonder te hoeven sjouwen met gieters.

    Morgen komt volautomaat en kunnen we de ton echt aansluiten. Dan zullen we snel genoeg ervaren of je kraantje en gele afsluiting kunt en mag omwisselen.

    Dat gele dopje vind ik trouwens het enige dat niet mooi is aan deze ton.

    1. Goed om te horen dat het kraantje en gele sluiting omgewisseld kunnen worden voor wie dat willen! Ik ben benieuwd of er nu voldoende druk is om een korte tuinslang hier op aan te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven