Modern kussen breien voor beginners - InteriorTwin
zwart wit kussen

Modern kussen breien voor beginners

Dit moderne zwart-wit kussen is echt super makkelijk te breien! Het enige wat je nodig hebt is een bol wol, breinaalden en een (oud) binnenkussen. Netflix aan, kopje thee erbij en binnen 2 avonden heb je dit kussen gebreid.

In dit artikel leg ik je graag uit hoe je dit kussen zelf maakt en omdat ik nog steeds druk met ontspullen bezig ben heb ik besloten dit kussen onder één van mijn volgers te verloten. Aan het einde van dit artikel lees je daar meer over.

Modern kussen breien

Benodigdheden

Werkwijze

Dit kussen is echt heel makkelijk te breien. Na jaren niet gebreid te hebben, heb ik deze hobby sinds kort weer opgepakt. Het eerste project wat ik heb gemaakt was een budget plaid. Heel leuk om te doen, maar best een groot project voor de eerste keer.

Daarom wilde ik het nu wat makkelijker aanpakken. Ik koos ervoor om elke steek om en om een rechte steek en een averechte steek te breien voor een leuk effect.

zwart wit kussen zelf breien

Om te beginnen heb 37 steken opgezet.

Op rij 1 ben ik begonnen met een rechte steek, daarna een averechte steek en dan een rechte steek en zo steeds om en om verder.

Op rij 2 begon ik ook met recht – averecht – recht – averecht enz.

Omdat ik voor een oneven aantal steken heb gekozen begin en eindig ik steeds met een rechte steek.

Tussendoor heb ik regelmatig het kussen erbij gepakt om te kijken of het breiwerk al lang genoeg is. Ik heb de hoes dus gemaakt uit 1 lange lap. Op het moment dat ik het breiwerk lang genoeg vond heb ik het breiwerk afgekant. Tenslotte heb ik het breiwerk om het kussen heen gelegd en het aan drie kanten afgehecht. Zo makkelijk is het kussen dus om te maken!

zwart wit kussen breien beginners

Omdat het breigaren een hele mooie kleurverdeling van zwart en wit heeft hoef je helemaal geen ingewikkelde steken te breien om een mooi kussen te maken. Daardoor is dit moderne kussen ook voor beginners geschikt.

Eerder maakte ik al een pompom kussen en een kussen van lontwol, ook deze kussens zijn heel makkelijk te maken voor beginners.

Winactie (=gesloten)

Het leuke aan dit kussen is dat het echt overal mooi bij staat. Een modern of Scandinavisch interieur, een stoere woonkamer of een vintage interieur: het sluit overal prachtig bij aan.

Ik vind het super leuk om af en toe wat aan mijn volgers weg te geven en daarom wil ik dit kussen verloten onder één van mijn volgers.

Meedoen kan op Instagram en Facebook door een reactie achter te laten onder de actiefoto. Vergeet ook niet om mij te volgen, want ik maak daar de winnaar bekend op donderdag 6 februari.

Heel veel succes!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven