4 klussen die je beter aan de professional kan overlaten - InteriorTwin
4 klussen die je beter aan de professional kan overlaten

4 klussen die je beter aan de professional kan overlaten

Ben jij een echte klusheld of besteed je liever zo veel mogelijk uit? Ik heb echt groot respect voor mensen die een oude kluswoning kopen en deze van top tot teen opknappen.

Zelf zijn wij veiligheidshalve voor een nieuwbouwwoning gegaan. Wij zijn zeker geen klushelden, alhoewel ik niet vies ben van een beetje DIY. Maar dit gaat dan vaak om relatief simpele klussen, waarbij ik weinig verkeerd kan doen. De zelfgemaakte eetkamerbank en industriële schuifdeur zijn een aantal van mijn grotere projecten en dit was al een flinke uitdaging voor mij.

Grote projecten en ingewikkelde klussen laat ik liever aan een professional over. Benieuwd welke klussen ik zou uitbesteden aan een expert?

Elektronica

Alles wat met elektronica te maken heeft besteed ik het liefst uit. Gelukkig is mijn man nog wel zo handig dat hij een lamp kan installeren of de tuinverlichting kan aansluiten, want dat kan ik dus echt niet. Maar ook mijn man schakelt een professional in als het wat ingewikkelder wordt. Zo zullen wij bijvoorbeeld nooit zelf verandering aan de groepenkast aanbrengen.

Verkeerd aangesloten elektronica is hartstikke gevaarlijk en kan kortsluiting en brand veroorzaken. Het is dus aan te raden om dit aan de expert over te laten en niet zelf te gaan rommelen aan dingen waar je onvoldoende verstand van hebt.

Leidingen

Naast elektronica waag ik mij ook niet aan het aanleggen van leidingen. Dit is misschien een net wat veiliger klusje dan elektronica aanleggen, maar ook dit moet gewoon goed gebeuren. Je zult net zien dat het ergens toch niet goed aansluit of vastzit. Als er een lekkage ontstaat dan kan er grote schade ontstaan, vooral als je hier pas laat achterkomt.

Zo heb ik een tijd geleden een klein keukentje in het washok laten aansluiten, omdat deze aansluit op mijn kantoor. Zo kan ik makkelijk koffie en thee zetten en hoef ik niet meer door heel het huis te lopen voor mijn kopje thee.

Ook hebben wij afgelopen jaar een verwarming op het kantoor laten installeren. Dit was oorspronkelijk een onbestemde ruimte zonder verwarming, maar nu ik er hele dagen zit te werken was dit toch wel koud. En aangezien het installeren van een verwarming toch een ingewikkelde klus voor ons is hebben we dit laten doen door een professional.

Alles op hoogte

Het is niet dat ik hoogtevrees heb (oké, misschien een beetje dan), maar om op een ladder of steiger te gaan staan zie ik niet zo zitten. Als je er zelf geen problemen mee hebt en zorgt dat je altijd stevig staat, dan is het natuurlijk prima om bepaalde zaken zelf aan te pakken. Maar regelmatig hoor je dat er ongelukken zijn gebeurd omdat iemand van een ladder of steiger is gevallen, omdat hij op zaterdag zelf liep te klussen en eigenlijk geen ervaring heeft met werken op hoogte.

Ik ben dan ook erg blij met onze glazenwassers die weten hoe ze veilig op een ladder moeten staan. En dankbaar dat komend jaar ons huis geschilderd gaat worden door een professional en ik niet zelf op een rolsteiger hoef te staan.

Nieuwe muren en ingewikkelde vloeren

In een huis is altijd wel wat te klussen om het huis aan te passen aan je wensen. Zo moesten in ons nieuwbouwhuis heel wat vloeren gelegd worden. Gelukkig kan mijn man met wat hulp van familie prima een laminaatvloer leggen. Maar een tegelvloer leggen dat is een klus die wel toch maar uitbesteed hebben. Ik wil niet zeggen dat je helemaal nooit moet beginnen aan een tegelvloer (of pvc-vloer, marmoleum vloer of een ander soort vloer). Maar bij deze vloeren is het ontzettend belangrijk dat het goed gelegd wordt, waterpas ligt en goed op elkaar aansluit. Heb je weinig ervaring en doe je dit verkeerd? Grote kans dat je je hier dan altijd aan blijft ergeren.

Hetzelfde geldt voor een muurtje zetten. Zo hebben wij een muur voor onze inloopkast laten plaatsen en van de onbestemde ruimte een kantoor aan huis gemaakt. In beide gevallen hebben we het laten zetten van een muur uitbesteed aan een professional. Misschien was het ons uiteindelijk met hulp van vrienden of familie wel gelukt. Maar zeker weten dat dit ons veel tijd en vooral veel frustratie en gevloek zou hebben opgeleverd. En grote kans dat het uiteindelijk toch niet helemaal goed was geplaatst en we net niet tevreden zouden zijn geweest.

klussen aan professional overlaten

Nu wil ik niet zeggen dat iedereen bovenstaande klussen zou moeten uitbesteden. Je weet zelf het beste hoe handig je bent en wat je wel en niet aankan. Maar overweeg altijd of je voldoende ervaring hebt en of het verstandig is dit zelf uit te voeren of misschien toch veiliger is dit door een expert te laten doen. Mijn man en ik hebben beiden een kantoorbaan en daardoor weinig kluservaring. Het is logisch dat wij eerder de keuze maken iets uit te besteden dan bijvoorbeeld iemand die in de bouw werkt.

Welke klussen besteed je het liefste uit? Bekijk ook eens deze klussen in huis waar je misschien niet zo snel aan denkt.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven