Fruitkistjes als decoratie: de leukste ideeën en inspiratie - InteriorTwin
tv meubel van fruitkistjes

Fruitkistjes als decoratie: de leukste ideeën en inspiratie

Op zoek naar leuke ideeën en inspiratie hoe je fruitkistjes als decoratie in je interieur kan gebruiken? Dit artikel staat boordevol ideeen: van fruitkistje op wielen tot een kast gemaakt van veilingkistjes. Ook vind je hier tips waar je nieuwe en gebruikte fruitkisten (online) kan kopen.

Zelf heb ik al jaren een aantal fruitkistjes in huis staan. Soms gebruik ik ze als opberger en soms staan ze puur ter decoratie in huis. Ik geef je graag inspiratie hoe jij fruitkistjes in huis kan toepassen.

Fruitkistjes kopen

Fruitkistjes zijn op verschillende plekken te koop, zowel online als offline. Voor gebruikte fruitkistjes kan je terecht op Marktplaats en in de kringloopwinkel, daar heb ik er zelf een aantal gevonden. Je kan zelfs gebruikte fruitkisten op bol.com kopen, alleen zijn deze helaas niet per stuk te koop.

Gelukkig zijn er ook nieuwe fruitkistjes te koop, soms met een wat verouderde en authentieke look. Het voordeel hiervan is dat ze vaak goedkoop zijn (zoals deze fruitkistjes van Welkoop), per stuk te koop zijn en dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.

Dat is vooral handig als je er een kast of meubel van wilt maken en dus meerdere fruitkisten nodig hebt. Je kan zelfs kant-en-klare meubels van fruitkistjes online kopen, super handig!

Inspiratie voor meubels met fruitkisten

Met een beetje creativiteit kan je verschillende meubels maken van fruitkistjes. Hermine Martens stuurde mij bijvoorbeeld via Instagram foto’s van haar zelfgemaakte buitenkeuken en salontafel van fruitkistjes.

Voor een salontafel van fruitkistjes hoef je alleen wat kistjes tegen elkaar aan te zetten. Het is leuk om de open en dichte kanten af te wisselen en ze zowel verticaal en horizontaal neer te zetten. Zo kan je een deel van de kistjes als opberger gebruiken en een ander deel van de fruitkistjes gebruiken om decoratie op te zetten.

salontafel van fruitkistjes

Ook voor een buitenkeuken van veilingkistjes kan je een aantal fruitkistjes op elkaar zetten. Leg er een aantal planken tussen om nog meer spullen op te kunnen zetten en bevestig de fruitkistjes aan elkaar zodat het stevig blijft staan.

buitenkeuken van fruitkistjes hermine martens

En zo zijn er nog veel meer leuke ideeën om meubels van fruitkistjes te maken.

Creëer bijvoorbeeld een goedkoop tvmeubel door verschillende fruitkisten naast elkaar te zetten. Zo heb je meteen opbergruimte voor je apparatuur en wat extra ruimte om decoratie zoals planten neer te zetten.

tv meubel van fruitkistjes

En zelf heb ik een extra kast gemaakt in de woonkamer door een aantal fruitkistjes op elkaar te stapelen. Zo heb ik nog meer plek om een aantal van mijn favoriete decoratie neer te zetten.

En omdat deze fruitkistjes stukken goedkoper zijn dan een nieuwe kast is dit ook een leuke en goedkope manier om een extra kast mee te creëren.

fruitkistjes

Een kast van fruitkisten, bijvoorbeeld voor het opbergen van je schoenen of boeken, is ook erg leuk. @huisjeboompjeboys heeft zo’n schoenenkast in de hal gemaakt. Ook heeft ze nachtkastjes gemaakt van fruitkisten, super leuk en handig om je spullen in op te bergen!

Je kan simpelweg wat fruitkisten op elkaar zetten (zorg er dan wel voor dat deze stevig vast staan) of hang een aantal fruitkistjes aan de muur als wandkast.

Het ophangen van deze fruitkistjes kan je door in alle hoeken gaten te boren en deze vast te zetten aan de muur. Kijk goed welke soort schroeven en pluggen je nodig hebt voor het type muur om het fruitkistje goed te verankeren.

Nog een tof idee is om een bureau van fruitkistjes te maken. Drie fruitkistjes op elkaar, een plank erop en klaar is je bureau.

Zo heb je meteen extra opbergruimte en kan je aan de slag aan je low budget bureau. Ook hier geldt weer dat je wel alles goed aan elkaar moet verankeren.

Fruitkistjes op wielen

Zelf heb ik onder een aantal fruitkistjes wielen geïnstalleerd. Eén fruitkistje heb ik onder ons tvmeubel gezet en dient als opbergkist. Dankzij de afmetingen kan ik er veel spullen in kwijt en met de wieltjes schuif ik de kratjes makkelijk op en neer.

hoe richt je een zithoek in

Bij een ander fruitkistje heb ik de wielen aan de zijkant geïnstalleerd, zodat het open vlak goed zichtbaar is.

Dit fruitkistje is puur ter decoratie en gebruik om voor het mooi opbergen van tijdschriften en andere woonaccessoires.

Decoratie fruitkisten

In en op de fruitkisten kan je allerlei verschillende woondecoratie en accessoires neerzetten. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Misschien vind je één van de volgende ideeën wel leuk:

  • Zet een aantal planten op de fruitkistjes. Het liefst in terracotta potten, dit kleurt heel mooi bij het verouderde hout. Heb je een buitenkeuken van fruitkistjes gemaakt? Dan is het heel leuk om dit te combineren met kruidenplanten in terracotta planten. Kies binnen voor één of twee erecatchers in terracotta potten. De Monstera staat bijvoorbeeld super leuk erbij.
  • Een kast van fruitkistjes is perfect om een favoriete collectie een mooi plekje te geven. Bijvoorbeeld je favoriete sneakers, een aantal boeken of een platencollectie. Hoewel verschillende decoratie het ook altijd goed doet, is het ook heel leuk om zo je verzameling een speciaal plekje te geven.
  • Dankzij de afmetingen van een fruitkistje kan je er ook perfect stapels tijdschriften in kwijt. Ideaal voor een interieurjunkie als ik die stapels woontijdschriften in huis heeft!
  • Natuurlijk kan je er nog veel meer spullen in kwijt. Waar je altijd goed op moet letten is dat het stabiel staat. Kies een kleurenthema en wissel af qua formaat en hoogte met je decoratie. Of ga juist los met verschillende kleuren maar hou je dan qua objecten aan 1 thema om het niet te druk te maken.
  • Wil je ook kaarsen of waxinelichtjes in de fruitkisten zetten ter decoratie? Pas dan wel op en zet het alleen neer als het ook stabiel staat. Zet het nooit in de fruitkist, maar er altijd bovenop zodat het hout geen vlam kan vatten. Wil je echt geen risico lopen? Kies dan voor led lichtjes waarmee je wel gezelligheid creëert, maar geen gevaar loopt.

Heb jij al fruitkisten in huis? En hoe gebruik jij ze ter decoratie? Wil je dit artikel nog eens rustig teruglezen? Vergeet dan niet om dit artikel te bewaren op Pinterest.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven