Zelf badzout maken: goedkope en snelle DIY voor een ontspannend bad
badzout maken diy

Super simpele DIY: badzout maken voor een ontspannend bad (ook leuk als kado!)

Ik heb weer een nieuwe DIY voor jullie klaarstaan. Misschien kan je het nog wel herinneren dat één van mijn goede voornemens is dit jaar om meer dingen zelf te maken. Zo maakte ik al eerder dit gebreide plaid en zwart-witte kussen.

Deze keer heb ik zelf badzout gemaakt. In dit artikel laat ik jullie graag zien hoe je ook zelf badzout kan maken, het is namelijk super makkelijk om te doen.

Dit badzout is niet alleen leuk om voor jezelf te houden, maar ook om cadeau te doen. Bijvoorbeeld met moederdag of bij een housewarming. Maar ook gewoon als verjaardagscadeau of aan een vriendin die een stressvolle tijd achter de rug heeft. Want stiekem is het veel leuker om iets te krijgen wat zelfgemaakt is dan een kant en klaar cadeau toch?

Badzout maken

Benodigdheden voor badzout voor een ontspannend bad

  • Een mooie glazen pot. Ik kocht deze potten bij Dille & Kamille. Zij hebben een grote keuze in glazen potten in verschillende vormen en afmetingen.
  • Dode zee magnesium kristallen voor een stimulerend en ontspannend gevoel.
  • Himalaya grof zout voor een kleurrijk effect
  • Een paar druppels etherische olie
kado idee zelf badzout leren maken

Werkwijze zelf badzout maken

Meng de dode zee kristallen en himalaya zout met elkaar. Dit kan je het beste doen in een grote kom, maar je kan het ook direct mengen in de glazen pot. Stop de pot dan niet helemaal vol en schut alles goed door elkaar.

De Himalaya zout hoef je maar een klein beetje toe te voegen. Deze heeft namelijk geen ontspannende werking, maar zorgt puur voor het kleurrijke effect. Je kunt deze ook eventueel achterwege laten.

Tenslotte kan je de etherische olie toevoegen. Hierdoor wordt het zout wel een beetje vochtig. Dat is op zich niet erg, maar wel minder mooi. Bij eigen gebruik zou je de olie ook direct aan het bad zelf kunnen toevoegen.

Pas wel op dat je niet teveel druppels gebruikt, een paar druppeltjes is genoeg. Elke olie heeft een eigen werking. Citroen is verfrissend, maar voor een ontspannend effect zou je ook voor bijvoorbeeld lavendel kunnen kiezen.

Het magnesium in de dode zee kristallen zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Zelf heb ik door het chronisch vermoeidheidssyndroom 24 uur per dag last van mijn gewrichten en spieren.

Een ontspannend bad met magnesium is voor mij een heerlijke manier om even geen pijn te hebben. Het zout lost op in het warme bad en doet daardoor direct zijn werk. Gooi een flinke scheut zout in het bad en dat is genoeg om lekker te kunnen ontspannen.

badzout maken magnesium

Heb je geen bad? Dan zou je het badzout ook kunnen gebruiken in een voetenbad voor een ontspannend effect.

Zelf badzout maken is een stuk goedkoper dan kant en klare luxe badzout in de winkel kopen. Het is ook nog eens leuk om te doen en een werkje van maar 5 minuten.

De glazen potten zijn keer op keer opnieuw te gebruiken in tegenstelling tot de plastic verpakking bij luxe badzout. En de kristallen en Himalaya zout zijn in grote kilo zakken te bestellen waardoor je hier heel lang mee kan doen.

Ik ben benieuwd of je ook met deze DIY aan de slag gaat. Laat je het mij weten in de reacties? En vergeet niet om deze DIY op te slaan op Pinterest als je deze wilt maken.

Liefs, Ilse

DIY uitleg zelf badzout maken

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Super simpele DIY: badzout maken voor een ontspannend bad (ook leuk als kado!)”

  1. Je mag echt NOOIT etherische olie aan badwater toevoegen zonder het eerst op te lossen in een draagolie.

    Hiermee kun je een shock of ernstige huidreacteis veroorzaken omdat etherische olie niet water oplosbaar is

    1. Ik schrok eerlijk gezegd van je berichtje en kan mij persoonlijk niet voorstellen dat een paar druppels in een vol bad zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken. Zelf gebruik ik het al heel lang op deze manier. Daarom heb ik je berichtje doorgestuurd naar een aantal artsen in mijn netwerk. Ook zij geven aan nog nooit van zoiets gehoord te hebben en het lijkt deze artsen (die hier jarenlang voor gestudeerd hebben) hoogst onwaarschijnlijk dat dit kan gebeuren en zij zien geen problemen in het beperkt gebruik van deze olie in het badzout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven