6+ hacks om je ladder een toffe plek in huis te geven
houten ladder in huis

6+ hacks om je ladder een toffe plek in huis te geven

Een aantal jaar geleden riep ik al dat een ladder in huis trending zou worden. Nog steeds zie je in veel interieurs mooie houten ladders voorbij komen, ook in ons eigen huis heeft de ladder al jaren een plekje in de woonkamer. Natuurlijk kan je in de winkel een mooie houten ladder kopen die helemaal past in je interieur. Wat ook heel tof (en duurzaam) is, is om een oude ladder uit de schuur of kringloop een plek in je huis of tuin te geven.

Op Pinterest kwam ik een heleboel toffe hacks tegen om je oude ladder zo op te knappen dat deze als decoratie gebruikt kan worden. Voor de ene hack is het leuker om een enkelzijdige trap te gebruiken en weer voor een andere hack komt een dubbelzijdige trap beter uit. Er zijn zoveel leuke ideeën, ik heb de leukste hacks voor je op een rij gezet.

6+ hacks om je ladder te stylen

  • Kom je opbergruimte in de (kleine) badkamer tekort? Zet een ladder tegen de muur, zo heb je extra ruimte om je (gebruikte) handdoeken aan op te hangen. Deze hack kan je ook toepassen in de woonkamer of slaapkamer door een aantal van je mooiste plaids op de ladder te hangen.
  • Dit vind ik persoonlijk de tofste hack: hang een ladder aan het plafond! Bijvoorbeeld in de slaapkamer om als kledingrek te gebruiken door er mooie kledinghangers aan te hangen of in de keuken door er potten en pannen met haakjes aan te hangen. Deze hack is ook erg tof om boven het bureau toe te passen en er hangplanten aan op te hangen. Nog een idee: hang de ladder boven de eettafel. Je kunt er een lichtsnoer omheen wikkelen voor voldoende verlichting en daarnaast per seizoen decoreren. Zo kan je met kerst en pasen helemaal los gaan met decoratie.
  • Ook in de tuin is een ladder erg tof als decoratie. Zo kan je de tredes gebruiken om planten op te zetten. Zeker bij een kleine tuin is dit een perfecte manier om extra ruimte te creëren. Door de hoogte in te gaan heb je meer ruimte voor je planten. Hout verweert natuurlijk wel sneller en dat kan er juist extra tof uitzien, maar dit is wel iets om rekening mee te houden. In de tuin zou jij ook kunnen kiezen voor een aluminium trap om te decoreren.
  • Wil je extra ruimte om decoratie op de trap te zetten? Maak de treden net iets breder door er nieuwe houten planken aan te bevestigen. Ook tof: hang een aantal manden aan de treden om er decoratie aan te zetten. Deze hack zou je ook in de badkamer kunnen toepassen, zo heb je extra ruimte om je spullen in de manden of op de planken te bewaren.
  • Een ladder is ook leuk als hack naast je bed ter vervanging van je nachtkastje. Zeker in een kleine slaapkamer is dit wel zo fijn, want dankzij de hoogte heb je meer opbergruimte dan in een nachtkastje.
  • Zoek jij een originele manier voor het opbergen van je boeken? Hang de ladder een stukje van de muur door een extra plankje achter de tredes te maken. Op de tredes heb je nu plek om al je boeken te plaatsen, dat is nog eens een leuke manier om je boeken een plek te geven.
houten ladder hack decoreren en stylen

Soms is een ladder ook gewoon mooi genoeg van zichzelf en komt de ladder juist extra tot zijn recht om hem gewoon kaal in de ruimte te plaatsen. Ik heb in het verleden van alles aan mijn houten ladder gehangen, van planten, plaids tot verlichting. Maar ook regelmatig heb ik er niks aan hangen. Met de meubels en decoratie eromheen is hij dan ook gewoon mooi en heeft hij niks extra’s nodig.

Heb jij nog een leuk idee om de ladder te stylen? Neem ook zeker een kijkje op Pinterest voor nog meer leuke decoratie ideeën voor een ladder.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
ladder als decoratie in huis

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven