Dit zijn de populairste kleuren voor het schilderwerk buiten van dit moment
kleuren kozijn of gevel buiten

Dit zijn de populairste kleuren voor het schilderwerk buiten van dit moment

Op zoek naar een nieuwe kleur voor het schilderwerk buiten? Dit zijn de populairste kleuren voor het verven van je kozijnen of gevel.

Deze week fietste ik weer door een straat met allemaal prachtige jaren ’30 woningen. Stuk voor stuk mooi, op ééntje na, waarbij de kleur van de gevels een duidelijke mismatch is met de rest van de straat. De lichtblauwe kozijnen passen totaal niet bij de stijl en hierdoor ziet het huis er een stuk minder mooi uit.

Kleur is natuurlijk een kwestie van smaak, maar zeker bij het verven van het schilderwerk buiten is het verstandig om ook rekening te houden met omgevingskleuren en hier je keuze op af te stemmen.

Om een goede keuze te maken bij het kiezen van de kleur voor je kozijnen of gevel is het fijn om te weten wat de populairste kleuren van het schilderwerk buiten zijn, dit maakt je keuze een stuk makkelijker. Daarnaast heb je ook te maken met een aantal regels die van invloed kunnen zijn op je keuze.

Regels voor het kiezen van de kleur voor het schilderwerk

Je kan niet altijd zomaar een kleur voor het schilderwerk buiten uitkiezen. Soms gelden er regels. Als je in een huurhuis woont, moet je bijvoorbeeld eerst toestemming aan je verhuurder vragen. In veel gevallen zal je verhuurder zelf ook voor het schilderwerk willen zorgen, zodat hij zeker weten dat dit goed wordt uitgevoerd.

Ook als je te maken hebt met een Vereniging Van Eigenaren (VVE), bijvoorbeeld in een appartement, zijn de kleuren voor het schilderwerk vaak vastgelegd en wordt deze klus in veel gevallen ook gezamenlijk opgepakt. Woon je in een monument of beschermd stadsgezicht? Ook dan kunnen er voorwaarden bij de keuze van de kleur worden opgelegd.

Zelfs als je een nieuwbouwwoning koopt kunnen er regels in het koopcontract staan voor het schilderwerk aan de buitenzijde. Het is dan ook verstandig dit te checken voor je een kleur uitkiest.

Zelfs als er geen regels gelden is het goed om met de omgeving rekening te houden. Als alle huizen om je heen dezelfde kleur hebben en jij wilt het schilderwerk in een andere kleur verven dan kan dit tot onbegrip bij je buren leiden. Maar als alle gevels in de straat al een andere kleur hebben dan maakt het wat minder uit voor welke kleur je kiest.

Populairste kleuren voor het schilderwerk buiten

Nu ben je vast nieuwsgierig wat de populairste kleuren voor het schilderen van kozijnen en gevels zijn. Dit zijn de meest gekozen kleuren van dit moment:

  • RAL 9010 – zuiverwit
  • RAL 9001 – cremewit
  • RAL 7016 – antraciet grijs
  • RAL 7021 – zwartgrijs
  • RAL 6009 – dennengroen
  • RAL 3005 – wijnrood
kleuren schilderwerk buiten

Populaire kleuren voor het binnenschilderwerk als RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9005 (gitzwart) worden minder vaak gekozen, omdat deze kleuren heel intens overkomen en in het daglicht kil kunnen aandoen.

Ook heeft zon veel invloed op het behoud van de kleur. Zeker als je voor een donkere kleur kiest slijt deze harder op een plek met veel zon. Daarom zie je aan de kust en in veel zuidelijke landen dat er minder vaak voor een donkere kleur verf voor het schilderwerk buiten wordt gekozen.

Het schilderwerk buiten heeft te maken met weersinvloeden als zon, regen en wind en daarom is het belangrijk dat je voor een goede kwaliteit verf kiest. Sikkens Rubbol XD High Gloss van Onlineverf.nl is een lakverf die zeer geschikt is voor het schilderwerk buiten.

Twijfel je over de juiste kleur en het type verf voor het schilderen van je kozijnen of gevel? Laat je altijd goed informeren door de specialist en bekijk eerst goed alle informatie over het schilderen van je huis.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog
de gevel of kozijnen schilderen? dit zijn de populairste kleuren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Dit zijn de populairste kleuren voor het schilderwerk buiten van dit moment”

  1. Ik vind de grijze kleur van de kozijnen en het groengrijs van de voordeur op de foto’s erg mooi bij elkaar. Weet je welke kleuren dit zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven