Huurhuis keuken opknappen: ideeën voor het pimpen van je oude keuken
tips opknappen oude keuken huurhuis bron Dmitry Zvolskiy via Pexels

Klaar met je verouderde (huurhuis) keuken? Met deze low budget tips knap je je keuken weer mooi op

Heb jij een saaie keuken en wil je deze graag opknappen? Zeker in een huurhuis zijn de mogelijkheden voor het pimpen van je keuken beperkt. Hoe kan je toch binnen de mogelijkheden en met een klein budget je keuken mooi inrichten?

Zelf wonen wij in een koopwoning en hadden wij daardoor vrije keuze in onze keuken, maar dat geldt natuurlijk voor lang niet iedereen zo. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor het goedkoop pimpen van je keuken. Ook als je een koopwoning hebt ben je misschien wel eens toe aan iets nieuws.

Zo heb ik begin dit jaar de muur in de keuken roze geverfd en gaf ik al eerder de ontbijtbar een nieuwe look met Azulejos tegels. In deze blog deel ik een aantal ideeën voor het pimpen van je keuken en inspiratie van mooie keukens in huurwoningen.

Regels wijzigen keuken in huurhuis

In een huurwoning mag je niet zomaar allerlei wijzingen aan je keuken aanbrengen. Voor je je huurhuis gaat renoveren heb je altijd toestemming nodig van de verhuurder, ook als de renovatie niet nadelig is voor de verhuur van de woning. Zorg ervoor dat je alle afspraken die je met de verhuurder maakt goed op papier vastlegt, om gedoe achteraf te voorkomen.

Een verhuurder moet binnen 8 weken op jouw verzoek reageren en mag alleen weigeren als door de wijzigingen de woning lastiger te verhuren wordt en/of de woning in waarde daalt. Ook kan je eventueel afspraken maken over een vergoeding als de woning dankzij de renovatie juist in waarde stijgt.

Omdat je soms maar kort in een huurhuis woont wil je misschien niet teveel uitgeven aan het opknappen van je keuken. In dit artikel heb ik daarom budget ideeën verzameld om je keuken goedkoop op te knappen.

Let er dus wel op dat je voor de meeste veranderingen toestemming moet vragen aan je verhuurder. In sommige situaties moet dat zelfs al als je de muur in een andere kleur dan wit verft.

Ideeën voor het goedkoop opknappen van je keuken

Soms kan je met een aantal kleine wijzigingen al een totaal andere uitstralingen creëeren. Daarom is het ook zo leuk om je keuken in een huurhuis te pimpen met deze hacks.

  • Een nieuw kleurtje maakt al een enorm verschil. Denk aan een ander kleurtje op de muur of gebruik tegelverf om de tegels er weer fris uit te laten zien. Naast de tegels zou je ook de voegen kunnen verven in een nieuw kleurtje. Of verf de keukenkastjes met speciale keukenkastjes verf. Niet alleen handig als je een ander kleurtje wilt, maar ook om je vergeelde keukenkastjes weer een frisse witte uitstralingen te geven.
  • Heb jij nog bovenkastjes in de keuken en heb je deze opbergruimte niet nodig? Vraag dan eens aan je verhuurder of je deze kastjes mag verwijderen en mag vervangen voor een aantal keukenplanken. Dit ziet er een stuk ruimtelijker en mooier uit. Met deze stylingideeën voor de keukenplanken wordt dat sowieso een succes.
  • Met nieuwe greepjes op de keukenkastjes geef je je keuken in een handomdraai een nieuwe look. Kies bijvoorbeeld voor deze moderne zwarte greepjes of voor leren greepjes voor een stoer effect.
  • Met tegelstickers kan je je keuken ook in een handomdraai een nieuwe look geven, waardoor hij er een stuk stijlvoller uitziet. Dit voorbeeld met Portugese tegelstickers is een heel mooi voorbeeld hiervan.
  • Toe aan een nieuw aanrechtblad? Door je aanrechtblad met betonlook verf te verven krijg je een hele nieuwe uitstraling. Hou er wel rekening mee dat dit erg gevoelig is en snel kan beschadigen. Wil je je aanrechtblad verven? Lees dan eerst op internet hoe je dit aanpakt.
  • Vervang de kraan voor een nieuwe moderne kraan, bijvoorbeeld deze zwarte kraan.
  • Ook met keukenaccessoires of apparatuur kan je je keuken een mooie uitstraling geven. Met een aantal houten snijplanken, een authentieke fluitketel of een aantal mooie mokken of een modern servies in je keuken ziet het er meteen een stuk sfeervoller en meer eigentijds uit. Met de styling zet je echt de puntjes op de i. Kleurrijke theedoeken, kruidenplantjes in de keuken of mooie manden en een modern peper en zoutstel maken het helemaal af.

Bekijk ook eens deze ideeën voor het goedkoop inrichten van een huurhuis.

Inspiratie van opgeknapte keukens in huurhuizen

Met al die tips voor het opknappen van een oude keuken in je huurhuis kan je nu zelf aan de slag, maar niet voordat ik een aantal mooie gepimpte keukens uit huurhuizen heb laten zien.

keuken huurhuis opknappen stijlinge
Fotocredits: @stijlinge

Inge heeft zelf de keuken in haar huurwoning gepimpt en daarbij echt alles aangepakt. Bovenkastjes eruit, verf over de tegels en het aanrechtblad en een nieuwe kraan in combinatie met nieuwe handgrepen: het resultaat mag er zijn!

Zelf deelt ze stap voor stap hoe ze de keuken in haar huurwoning heeft opgeknapt en deelt ze voor en na foto’s, dus neem zeker even een kijkje op haar blog StijlInge voor het resultaat.

keuken pimpen huurhuis siefhome
Fotocredits: @siefhome

Ook Sifra heeft de keuken van haar huurwoning zelf opgeknapt. Zij koos ervoor om met plakfolie een nieuwe kleur aan haar keukenkastjes te geven. Zo ziet er er weer een stuk frisser uit! Ook verfde ze het aanrechtblad.

Dit gecombineerd met de mooie styling in de keuken zorgt ervoor dat de keuken er weer een stuk moderner uitziet. Sifra verteld uitgebreid over de make-over van haar keukenblok op haar blog Siefshome.

Heb jij nog leuke ideeen voor het goedkoop pimpen van de keuken? Laat het mij weten in de reacties.

Liefs, Ilse

inspiratie ideeen opknappen keuken huurhuis

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven