5 adembenemende slaapkamertrends van dit voorjaar
duurzaam beddengoed smulderstextiel.nl

5 adembenemende slaapkamertrends van dit voorjaar

Benieuwd naar de slaapkamertrends van dit voorjaar? Ik zette de mooiste trends van 2020 voor je op een rij.

Wakker worden van fluitende vogels, de zon die door het raam in de slaapkamer op je gezicht schijnt en een fris nieuw dekbedovertrek op het bed. Yup, de lente komt eraan! Zelf vind ik het heerlijk om in het voorjaar de dikke dekbedden weer naar zolder te brengen en te vervangen door een lichter exemplaar.

modern dekbedovertrek groen met strepen

Hou jij er ook zo van? In samenwerking met Smulderstextiel.nl mag ik iemand blij maken met een nieuw dekbedovertrek. Ik vertel je er straks alles over, maar eerst wil ik je de slaapkamertrends van dit voorjaar laten zien. Er zitten namelijk een paar trends tussen waar ik super enthousiast over ben en die ik graag met je wil delen.

5 slaapkamertrends van dit moment

Trend 1: Duurzaam beddengoed

Het klinkt misschien een beetje gek om duurzaamheid een trend te noemen. Trends gaan meestal niet jaren mee en hopelijk is duurzaamheid geen tijdelijk iets. Het is natuurlijk super mooi dat steeds meer mensen bezig zijn met een duurzamer leven en dat dit zich nu ook in de slaapkamer doorzet. Door te kiezen voor duurzaam beddengoed belast je namelijk minder het milieu en maak je betere keuzes voor de toekomst.

Zo heeft het merk Kayori een dekbedovertrek uitgebracht gemaakt van de stof Tencel. Deze stof is afkomstig van eucalyptusbomen. Deze bomen hebben, vergeleken met katoen, minder meststoffen en pesticide nodig en gebruiken veel minder water dan katoen. Dit materiaal klinkt veelbelovend voor de toekomst en deze dekbedovertrekken zijn dan ook een mooi begin.

Zelf koos ik voor het Remade Cotton Blend dekbedovertrek van Walra. Dit dekbedovertrek is gemaakt van 52% recycled polyester en 48% recycled katoen. Voor dit dekbedovertrek zijn dus geen nieuwe materialen gebruikt, zelfs de verpakking is 100% gerecycled. Aan het dekbedovertrek is niet te zien dat deze gerecycled is en de kwaliteit is net zo goed als een ‘nieuw’ dekbedovertrek, alleen de keuze die je maakt is een stuk duurzamer.

Meer duurzame dekbedovertrekken kan je bekijken op de website van Smulderstextiel.nl.

Trend 2: Natural Living

Natuurlijke en pure materialen, rustige kleuren en een Scandinavisch tintje. Dat is de trend Natural Living. Wil jij een rustige oase in je slaapkamer creëren dan is deze trend wat voor jou. Met kleuren als wit, taupe en zand kom jij zeker tot rust in de slaapkamer. Ga voor een effen dekbedovertrek of kies er ééntje met een subtiel tintje. Kies voor mooie materialen als linnen of satijn passend bij deze trend.

trend natural living
Foto via Smulderstextiel.nl

Trend 3: Tropische Oase

Opvallende botanische prints mogen gelukkig nog steeds, het liefst gecombineerd met exotische dieren en kleurrijke bloemen. Op Smulderstextiel.nl vind je fantastische dekbedovertrekken uit deze trend van merken als Beddinghouse en Snoozing. Zoals het mooie dekbedovertrek met kleurrijke bloemen zoals op de foto of dit dekbedovertrek Tropical Birds. Deze is toch te leuk om te laten liggen?

trend tropische oase
Foto via Smulderstextiel.nl

Trend 4: Prachtig Pastel

Kleur: ik hou ervan. Daarbij sluit de trend Prachtig Pastel mooi aan. Romantische dekbedovertrekken in de kleuren lila, grijs en ijsblauw gecombineerd met weelderige bloemenprints zijn dit voorjaar een echte must in de slaapkamer. Essenza heeft een aantal prachtige dekbedovertrekken in de collectie zoals het Filou dekbedovertrek.

Essenza Home SS2020
Foto via Smulderstextiel.nl Styling Yvonne Teijgeman

Trend 5: Lindegroen

Een mooie trendkleur is Lindegroen. Deze frisse en zachtgroene kleur is subtiel en past daarom perfect in de slaapkamer. Het Lova dekbedovertrek van Beddinghouse is een mooi voorbeeld van hoe je deze kleur in de lente kan toepassen in je slaapkamer. Dit dekbedovertrek en de collectie Spring Flower van Beddinghouse is geïnspireerd op de trendkleur Tranquil Dawn van Flexa en met deze collectie haal je echt het voorjaar in huis.

trend lindegroen
Foto via Smulderstextiel.nl

Win een dekbedovertrek naar keuze (=gesloten)

Ik vind het super leuk dat ik weer iemand namens Smulderstextiel.nl mag blij maken met één dekbedovertrek naar keuze van maximaal 150 euro.

Wil je meedoen aan deze winactie?

  • Laat een reactie achter onder de actiefoto op Instagram en laat mij weten wat jouw favoriete trend is.
  • Tag 2 vrienden in je reactie die ook wel kans zouden willen maken.
  • Zorg ervoor dat je @ilsevanelleswijk en @smulderstextiel volgt op Instagram.

Op 16 maart maak ik de winnaar bekend. Succes!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven