Tuinupdate: een ronde tuintafel als middelpunt - perfect voor de kleine tuin
ronde eettafel_

Tuinupdate: een ronde tuintafel als middelpunt

Whoops, daar ging ik weer bijna onderuit… De verbouwing van onze tuin vorig jaar leek zo’n goed idee. Onze parkeerplaats achterin de tuin werd een terras van composiet houten planken waar we heerlijk in de ochtend- en avondzon kunnen tafelen.

Omringd door groen, onder de pergola en tussen de schuurtjes is dit een heerlijke oase waar we uren kunnen zitten. Ik had er alleen niet over nagedacht dat het eigenlijk net te smal zou zijn voor onze eethoek.

Regelmatig glijdt er daardoor een stoelpoot in de border met bamboe en blijven we zelf maar net overeind staan.

Geen wereldprobleem op zich en het is nog steeds een heerlijk plekje. Maar toen Leen Bakker mij benaderde of ik hun tuincollectie wilde promoten was ik meteen enthousiast.

Zeker toen ik het uitgebreide assortiment zag. Van een ronde tuintafel ging mijn hart sneller kloppen. Dit zou de oplossing zijn voor ons kleine terras. Ik laat jullie graag het resultaat zien.

Een ronde tuintafel in de kleine tuin

Ik ben zo iemand die alles wil. Een groene tuin, een groot terras met buitenkeuken en een lekker loungeplek. In ons stadstuintje is er veel mogelijk, maar niet alles kan.

In onze woonkamer liep ik ook al tegen hetzelfde probleem aan en kwam ik er al eerder achter dat een ronde eettafel ruimtebesparend werkt. Waarom dan niet hetzelfde principe toepassen in de tuin?

Op de site van Leen Bakker kan je kiezen uit een ruime collectie eettafels en stoelen. Ik koos voor de Le Sud tuinset Narbonne Dijon in het antraciet. Wij zitten in de zomer uren aan tafel en fijne tuinstoelen zijn daarom voor mij een must. Het hout met antraciet combineert prachtig met de al aanwezige kleuren in onze tuin.

Update maart 2022: na 2 jaar zijn de stoelpoten van de stoelen schots en scheef en begint de tafel ook instabiel te worden. Helaas blijken de meubels, terwijl ze in de winter wel opgeborgen stonden, maar een erg korte levensduur te hebben.

De tuin als tweede woonkamer

Zodra het weer het toelaat zitten wij meer buiten dan binnen. Onze tuin is dan ook ingericht als tweede woonkamer. Naast een fijne loungehoek onder de overkapping, zitten wij minsten zo vaak aan de buitentafel. Ook is de decoratie in de tuin voor mij net zo belangrijk als de decoratie in huis.

Uren kunnen wij aan tafel zitten, genietend van de zon die achter de flats verdwijnt. Door die flats is het een stuk minder romantisch dan een echt ondergaande zon, maar wij maken het zelf gezellig met een heerlijk diner, drankjes en sfeervolle verlichting in de tuin.

Ik kijk er nu al naar uit om samen met mijn man uren aan de ronde tuintafel te zitten, genietend van het mooie weer.

Op ons wensenlijstje staat nog een mooie buitenkeuken en die gaat er waarschijnlijk ook dit jaar nog komen. Tot die tijd staat er een opgeknapte sidetable waar ik wat decoratie op kwijt kan achter de eettafel.

Bij Leen Bakker kocht ik een mooie nep cactus (deze kan niet te nat worden in de tuin!) en een mooie mand als decoratie voor op de sidetable. Ook de zwarte lantaarns op de tuintafel zijn van Leen Bakker.

(Update: inmiddels heb ik ook zelf een buitenkeuken gemaakt)

In de tuin is al genoeg kleur van de planten, daarom kies ik hier in tegenstelling tot de rest van het huis voor een rustige basis van hout. Wel gecombineerd met details in het zwart en antraciet voor een stoer effect.

Zo combineren de antraciete kuipstoelen bijvoorbeeld prachtig met al het hout in deze hoek.

Wat vind je van onze nieuwe tuinset van Leen Bakker? Ben jij ook op zoek naar een nieuwe tuintafel? Bekijk dan deze tips voor het kopen van een tuintafel en kies de mooiste tafel.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

1 gedachte over “Tuinupdate: een ronde tuintafel als middelpunt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven