Review: sidetable Quebec van Leen Bakker - InteriorTwin
sidetable quebec leen bakker

Review: sidetable Quebec van Leen Bakker

Op zoek naar een industriële en moderne sidetable? Eentje van een goede kwaliteit, maar wel lekker goedkoop? Sinds kort heb ik de sidetable Quebec van Leen Bakker in huis en deze voldoet aan alle eisen. Ik mocht deze sidetable uitzoeken in het kader van een samenwerking met Leen Bakker op Instagram en ik ben er zo weg van dat ik besloot er ook een blog over te schrijven.

In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de sidetable Quebec, zet ik een aantal alternatieven voor je op een rijtje en geef ik een aantal stylingtips.

Review sidetable Quebec

De sidetable Quebec heeft een afmeting van 79x100x30 cm. Hij heeft een zwart stalen frame en 2 houten bladen. Door de strakke look past hij in goed in een modern interieur, maar ook in een stoer industrieel interieur staat hij mooi.

stoere zwarte industriële bijzettafel

De sidetable wordt geleverd in een doos en dient nog gemonteerd te worden. De installatie is heel makkelijk en kan je in principe alleen doen. Alhoewel de sidetable net een slagje duurder is dan de look-a-likes van de Action en Xenos, is het nog steeds een low budget sidetable. En in tegenstelling tot zijn look-a-likes heeft deze sidetable een houten blad die wel tegen een stootje kan. Dit houten blad zorgt ook voor een stevige body, waardoor hij er wat robuuster uitziet en een stuk steviger staat.

Al een tijdlang wilde ik een sidetable in huis, omdat ik dit niet alleen een heel praktisch meubel vind maar ook gewoon heel mooi qua uitstraling en leuk om te stylen. Alleen, ik wist niet direct waar ik de sidetable kon neerzetten.

Nadat de bananenplant naast de haard was geknakt ontstond hier een lege ruimte, perfect voor de sidetable! Ik wist al snel dat ik de Quebec van Leen Bakker wilde hebben, betaalbaar en stabiel. Nu hij er staat ben ik er super blij mee!

Look-a-likes sidetabe Quebec

Zoals gezegd zijn er ook een aantal alternatieven van dit industriële tafeltje. Elke bijzettafel heeft weer net andere afmetingen en soms een andere kwaliteit en ander materiaal planken. Zelf vond ik de kwaliteit in combinatie met de afmetingen van de sidetable Quebec het mooist, maar misschien past bij jou weer iets anders.

Bij de Jysk kun je bijvoorbeeld sidetable VIRUM voor 75 euro kopen, bij Bol.com sidetable Loft42 voor 129,95 euro en bij Karwei sidetable Teun voor 129,00 euro. Ook bij de Action en Xenos zijn in de winkel vergelijkbare modellen te koop.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een sidetable te maken. Dit is erg makkelijk en zo kan je deze helemaal vormgeven naar je eigen wensen.

Stylingtips stalen sidetable

Deze sidetable staat mooi in de woonkamer, maar is bijvoorbeeld ook handig in de hal, eetkamer of slaapkamer. Plaats hem tegen de wand, achter de bank of naast je bureau in de werkkamer en richt hem in zoals jij dat wilt.

De sidetable is op allerlei manieren te stylen. Zelf heb ik er nu wat planten, een vaas met droogbloemen, een plaid en wat andere woonaccessoires op gezet.

Het leuke aan de sidetable is dus dat je eindeloos kan variëren. Zet hem bijvoorbeeld vol met planten of nu richting het voorjaar met bloembollen voor het echte lentegevoel. Of maak ruimte voor een praktische mand of schaal waar je je spullen als sleutels, pennen en meer bewaard.

Ook kan je je favoriete boeken en tijdschriften hier een plekje geven. Of een aantal van je favoriete vazen of kandelaars bij elkaar staat ook heel leuk. Zelfs een industriële tafellamp staat erg leuk op het dressoir.

Wat je ook kiest: deze stoere sidetable is een mooie aanvulling voor bijna elk interieur.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Review: sidetable Quebec van Leen Bakker”

  1. Wat is het maximale draaggewicht van de plank van de sitetable? Ik heb een bio ethanol haard die ik erop wil zetten, maar die weegt 30 kilo. Is de sitetable stevig genoeg om dat te kunnen dragen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven