5 klusjes om nu aan te pakken (waarvoor je gewoon thuis kan blijven)
dingen in huis om nu aan te pakken

5 klusjes om nu aan te pakken (waarvoor je gewoon thuis kan blijven)

Heb je opeens veel tijd over en weet je niet wat te doen? Dit is de perfecte tijd om klusjes aan te pakken waar je normaal gesproken niet aan toe komt.

Ook wij hebben zo’n eindeloos lijstje met dingen die normaal gesproken altijd blijven liggen. Dit is een goed moment om ermee aan de slag te gaan.

Benieuwd welke klussen je gewoon aan kan pakken zonder de deur uit te hoeven?

Schilderklussen

Bij ons is er altijd wel wat te schilderen. Ik draai er mijn hand niet voor om om een muur in huis een ander kleurtje te geven.

Alleen sommige schilderklussen stel ik veel te lang uit. Het houtwerk rondom de trap is bijvoorbeeld nog nooit geschilderd.

Grote kans dat jij ook nog wel dit soort klusjes hebt liggen die je altijd maar uitstelt. Nu is een ideaal moment om hier eens eindelijk mee aan de slag te gaan.

verf klussen

En een ritje naar de drukke bouwmarkt is echt niet nodig, want schildersbenodigdheden en de meeste kleuren verf bestel je gewoon online.

Ik heb deze verf besteld om eindelijk aan de slag te gaan met het houtwerk rondom de trap.

Weg met die rotzooi

Een huis is nooit helemaal opgeruimd, dus er is altijd wel wat te doen. Nu je veel thuis bent is het een mooi moment om op te ruimen, anders loop je je alleen maar te ergeren aan de rotzooi.

Zelf vind ik het handig om met behulp van een praktisch opruimboek zoals deze het huis en de administratie eens grondig door te nemen.

Heb je veel spullen verzameld die weg mogen?

Om te voorkomen dat je in lange rijen bij het afvalstation of de kringloopwinkel komt te staan is het slim om eerst de openingstijden te bekijken en voor een rustig moment te kiezen.

Het is echt niet nodig dat je direct alles wegbrengt. Benut nu de tijd goed om de kasten op te ruimen, zodat je later maar 1 keer de deur uit hoeft en niet op en neer blijft rijden naar de kringloopwinkel.

Verzamel alle spullen tot die tijd op 1 handige plek, zodat je binnen no time straks alles bij elkaar verzameld hebt om weg te brengen.

Breng de tuin op orde

In de tuin is altijd wel wat te doen. Het verwijderen van groene aanslag op de tegels, onkruid wieden of wat extra liefde geven aan de planten die het nodig hebben.

Zelf vind ik het heerlijk om in de tuin te werken. Zo blijf ik in beweging en dankzij de frisse lucht vliegt de tijd en voel ik mij extra fit.

Het is voor mij een echt genietmomentje als ik na een dag hard werken het resultaat zie van een opgeruimde tuin.

En wist je dat je veel planten gewoon online kan bestellen? Er zijn nu zelfs veel acties opgezet van kwekers die hun planten extra goedkoop aanbieden, omdat ze een deel van de oogst niet naar het buitenland kunnen exporteren.

Een ‘nieuw’ interieur

Nu je alle rotzooi in huis hebt opgeruimd heb je misschien ook wel zin om je woonkamer weer opnieuw in te richten.

Grote kans dat je woonaccessoires op zolder tegenkomt die je opnieuw een plekje wilt geven. Dit gebeurd mij namelijk regelmatig. Of misschien heb je gewoon zin om je woonkamer er als nieuw uit te laten zien en de boel eens op de kop te zetten.

Wat ik dan fijn vind is om alle decoratie bij elkaar te verzamelen en opnieuw te beginnen met stylen. Grote meubels blijven bij mij meestal op z’n plek staan, maar deze kan je natuurlijk ook een nieuwe plek geven als je dat fijner vindt.

Zelf gaf ik vorige week ook de woonkamer een make-over, simpelweg door accessoires die ik al in huis had te verplaatsen.

Je zult zien dat als je met stylen bent begonnen de tijd vliegt en met als het goed is een ‘nieuwe’ woonkamer als resultaat.

Sommige decoratie verdwijnt daarna misschien (tijdelijk) naar zolder of kan direct weg. En soms koop ik na het stylen toch iets nieuws, omdat ik bijvoorbeeld een toffe katten bloempot of leuk houten bankje bij Xenos heb gezien.

Verzamel al je foto’s

Hoelang staat het maken van een fotoboek al bij jou op de planning?

Bij mij stond het al 5 jaar op de planning. Daarom stond het hoog op mijn todo lijst begin dit jaar: het maken van het fotoboek dat er (tot nu toe) nooit kwam.

Het heeft mij heel wat zondagen gekost, maar dat fotoboek is eindelijk af.

fotoboek

Is het maken van een fotoboek ook iets wat al lang op jouw todo lijst staat? Begin er dan nu mee en voor je het weet heb je een fotoboek met mooie herinneringen in huis. Ik heb via deze website een fotoboek gemaakt.

Je kan een aantal van je favoriete foto’s op groot formaat later afdrukken en een mooi plekje in huis geven, zo heb je meteen iets leuks voor aan de muur!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je in deze tijd kan doen. Zo wil ik nog graag een buitenkeuken maken, iets nieuws voor aan de muur op het kantoor en ben ik bezig met een aantal DIY projecten.

Heb jij nog meer tips voor klusjes die altijd blijven liggen en die je nu eindelijk kan aanpakken?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven