Naar buiten: bloemen en groente kweken met HEMA - InteriorTwin
hema kweken en zaaien

Naar buiten: bloemen en groente kweken met HEMA

Ik heb een nieuwe hobby waar ik super enthousiast over ben. Ik ben namelijk begonnen met het kweken van mijn eigen bloemen en groente met de kweeksets van HEMA!

Nu sta ik niet echt bekend om mijn groene vingers, dus of dit gaat lukken: geen idee! Maar ik vind het hoe dan ook enorm leuk om te doen en word helemaal vrolijk van de leuke collectie met vrolijke verpakkingen van HEMA.

Van eind maart tot eind mei is trouwens de perfecte periode om te beginnen met het kweken van groente of zaaien van bloemen. En nu je toch veel thuis zit is het het perfecte moment om met deze nieuwe hobby te beginnen en elke dag even te kijken hoe je zelf gezaaide groente en bloemen het doen.

Benieuwd naar de collectie? Ik laat het graag aan jullie zien in deze blog.

Zelf groente kweken

bloemen en groente zaaien en kweken sets
starterskit hema zaaien en oogsten

Om te beginnen met het kweken van groente kocht ik een kleine kweekkas die ik voor het raam heb gezet. In deze kweekkas is precies genoeg ruimte voor 8 kokoszaadbakjes.

Met de kweekset limonadekruiden heb ik de kweekkas gevuld. Deze kweekset bestaat uit komkommer, munt, citroenmelisse en lavendel.

Wij vinden het in de zomer heerlijk om zelf fruitwater te maken, dus het zou super leuk zijn als dit van zelfgekweekte kruiden en groente kan.

Het is belangrijk dat de kweekset in zonlicht geplaatst wordt en dat je de zaden regelmatig water geeft.

Als de plantjes straks 5 centimeter hoog zijn kunnen ze verpot worden om verder te groeien.

Naast de kweekset limonadekruiden zijn er nog andere soorten groente en kruiden om zelf te zaaien te koop:

Zelf bloemen zaaien

Niet alleen ben ik gestart met het kweken van mijn eigen groente, ook heb ik voor het eerst zelf bloemen gezaaid. Ik wil graag meer leven en kleur in de tuin en dit is een mooi begin.

bloemenzaadbom voor vlinders
wilde bloemen zaaien en oogsten

Ik koos voor een bloemzaadbom kit voor vlinders. Je moet letterlijk met je handen in de klei om deze zaadbommen te mengen, maar het is wel heel grappig om te doen.

Nadat de zaadbommen wat zijn ingedroogd kan je ze in de tuin gooien. Als het goed is groeien en er dan vanaf juli mooie bloemen in de tuin.

Het lijkt mij super leuk als deze bloemen ook daadwerkelijk vlinders gaan aantrekken. Sowieso probeer ik te letten op meer biodiversiteit in de tuin, dus dit is een mooi begin.

Ook kocht ik een groeizak voor gemengde bloemen. Hierbij hoef je alleen maar de bovenkant van de zak te knippen, de zaadjes door de grond te mengen en de grond wat vochtig te maken. Als de bloemen straks gaan groeien kunnen ze overgepot worden in mooie plantenpotten.

Nog meer leuks voor het kweken van bloemen:

En accessoires:

Ik ga jullie de komende maanden zeker op de hoogte houden van de voortgang van het zelf kweken van deze groente en bloemen.

En wil je nu zelf aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je mij een foto stuurt van je eigen gekweekte bloemen en groente. Vergeet dan niet om een kijkje bij de volledige collectie van zaadjes van groente en bloemen bij HEMA, want er zit nog veel meer leuke varianten tussen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven