Richt je tuin en balkon sfeervol in met de collectie van IKEA
ikea tuin en balkon inspiratie

Richt je tuin en balkon sfeervol in met de collectie van IKEA

Met de lekkere temperaturen van deze week is het de hoogste tijd om je tuin of balkon sfeervol in te richten. Ziet het er bij jou al gezellig uit of moet je nog aan de slag? IKEA heeft een uitgebreide collectie meubels, verlichting en decoratie om het buiten gezellig te maken.

Ik laat je mijn favorieten zien en geef je een kijkje in mijn buitenruimtes door de jaren heen. Je zult zien dat mijn stijl nogal veranderd is, maar er is altijd wel iets van IKEA terug te vinden bij ons in de tuin.

Een klein balkon inrichten met IKEA

Ook een klein balkon kan je heel sfeervol en gezellig maken met de meubels en accessoires van IKEA. Juist door aandacht te besteden aan de details zorg je voor een mooi geheel.

1. ÄPPLARÖ stoel opklapbaar – € 34,95 // 2. ÄPPLARÖ klaptafel aan wand – € 39,95 // 3. MÄLLSTEN vlonder – € 24,25 p m2 // 4. LÄCKÖ open kast – € 49,95 5. UTSUND led lichtsnoer – € 29,95 // 6. en 7. SOLVILDEN led-plafondlampen op zonnecellen – vanaf € 9,95 // 8. SOLVILDEN staande led-lamp op zonnecellen – € 39,95 // 9. RUNNEN vlonder bruin – € 22,95 p m2 // 10. ÄPPLAEÖ 2-zits modulaire bank buiten – € 270,-

Op een klein balkon moet je slimme keuzes maken en daarvoor zijn de meubels van IKEA perfect. Begin met het verbergen van de betonvloer met de mooie vlonders van IKEA.

Kies voor een mooi motief zoals de MÄLLSTEN vlonderplanken of ga voor vlonders in het bruin. Deze hadden wij 5 jaar geleden al op het balkon in ons vorige appartement liggen en hierdoor knapte het kleine balkon enorm op.

De zachte 2-zitsbank ÄPPLAEÖ past precies op een smal balkon of kies voor de opklapbare tafel en stoelen uit dezelfde collectie als je liever voor een zitje gaat. Perfect om ruimte te besparen!

Met een kast als de LACKÖ op het balkon heb je extra ruimte voor gezellige sfeerverlichting en planten. Door de hoogte in te gaan benut je de kleine ruimte op het balkon namelijk optimaal. De enige foto die ik van ons oude balkon heb is helaas in de winter, maar in de lente en zomer stond de kast altijd helemaal vol met planten en decoratie.

Om het af te maken hang je wat gezellige sfeerverlichting op zoals het UTSEND lichtsnoer (die hangt nu bij ons in de tuin onder de pergola) of de SOLVILDEN lampen.

ikea-vlondertegels-buiten-RUNNEN
Ons oude balkon met RUNNEN vlonder en LACKÖ kast
MÄLLSTEN-Vlonder-buiten-grijs-wit-ikea_
Fotocredits: IKEA

De tuin gezellig inrichten met IKEA

Ook als je een tuin hebt zijn de mogelijkheden met IKEA eindeloos. Of je nou van stoer, bohemien of strak Scandinavisch houdt er is altijd wel iets leuks te kiezen voor je tuin.

ikea tips sfeervol inrichten tuin

1. STJÄRNANIS plantenbak – € 27,95 // 2. HÖGSTEN tuinstoel – € 69,95 // 3. HÖGÖN parasol – € 79,95 // 4. SKARPÖ fauteuil – € 39,95 // 5. HUNDSLUND buitenvloerkleed – € 79.95 // 6. INGEFÄRA bloempot – € 2,99 // 7. GÅRÖ / FREDÖN hangmat – € 109,95 // 8. MASTHOLMEN salontafel – € 59,95 // 9. MASTHOLMEN 2-zitsbank – € 169,-

De MASTHOLMEN zithoek van IKEA past perfect bij een bohemien of Scandinavische tuin met Ibiza invloeden, net als de witte stoelen, hangmat en parasol. Met een mooi buitenvloerkleed maak je het extra gezellig.

Natuurlijk mogen wat planten in de tuin niet ontbreken. De STJÄRNANIS plantenbak is nieuw in de collectie en staat bij ons al op het verlanglijstje om voor vlonder vlak voor de tuintafel te zetten. Ook heb ik standaard een voorraad van de INGEFÄRA bloempot in huis, omdat deze overal bij combineert en zowel binnen als buiten hartstikke gezellig staat.

De SKARPÖ fauteuil zit heerlijk en is een echte aanrader voor in de tuin. Zelf hebben wij deze bij onze vorige (tijdelijke) woning in de tuin gehad en heel wat middagen en avonden op doorgebracht.

ikea utsund tuinverlichting zwart led lichtsnoer
Voor de tuintafel willen we graag de IKEA plantenbakken plaatsen
ikea SKARPO tuinstoel wit buiten plastic fauteuil
IKEA SKARPO bij onze tijdelijke woning

Hebben jullie producten van IKEA in de tuin of op het balkon? En welke is jouw favoriet?

Voor meer IKEA inspiratie bekijk ook deze HACK voor de MALM ladekast of deze inspiratie om goedkoop een bureau van IKEA te maken en bekijk ook deze budget accessoires voor in de tuin.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Richt je tuin en balkon sfeervol in met de collectie van IKEA”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven