5 nieuwe hobby's om te leren vanuit huis - InteriorTwin
hobbys vanuit huis leren

5 nieuwe hobby’s om te leren vanuit huis

Heb je tijd over nu je thuis zit en geen idee wat te doen? Vorige week deelde ik al een aantal klusjes die je kan oppakken waarvoor je de deur niet uit hoeft, maar misschien heb je daar wel helemaal geen zin in. Wil je juist met dingen aan de slag waar je vrolijk van wordt of je ontspannen door voelt.

Vandaag heb ik mijn favoriete hobby’s op een rijtje gezet die je heel makkelijk vanuit huis kan leren. En weet je wat nou het fijne aan deze hobby’s is? Je verstand kan even op 0, je hoeft nergens aan te denken en je voelt je weer helemaal relaxt als je hier een tijdje mee bezig bent!

1. Aan de slag met wol

Laat ik meteen met één van mijn grootste hobby’s van dit moment beginnen: wol. Of het nu breien, weven of haken is, ik word enorm rustig van het werken met wol. De tijd vliegt als ik er eenmaal mee bezig ben en voor ik het weet is de middag voorbij. Het liefst maak ik dingen voor in huis, zoals een vloerkleed, kussen of muurhanger.

Op dit moment ben ik bezig met een hondenkussen en om iets nieuws uit te proberen heb ik wol besteld om zelf een trui te breien. Nog iets wat hoog op mijn lijst staat om te proberen is punch needling, de muurhangers en kussens die je hiermee kan maken vind ik zo tof!


hobby breien

2. Een moestuin starten

moestuin kweekkas beginnen

Afgelopen weekend deelde ik al dat ik mijn eigen moestuin ben gestart. Nu we toch thuis zitten heb ik elke dag de tijd om even naar de plantjes te kijken. Bij mij kwam er al na dag 2 de eerste sprietjes omhoog, zo leuk!

Er is volgens mij niks meer mindfull dan kijken hoe planten en bloemen tot leven komen. Bij mij verschijnt er in ieder geval elke keer weer een glimlach op mijn gezicht.

Ik bestelde trouwens mijn kweekkas en zaadjes van bloemen en groenten bij één van mijn favoriete Nederlandse winkels online en kon nog dezelfde week met mijn eerste moestuin aan de slag.

3. Mindfull ontspannen

Normaal zou je misschien een lange wandeling maken om te ontspannen, maar nu we allemaal thuis moeten blijven is dat wat lastig. Gebruik de tijd thuis om een boek over rust en ontspanning te lezen, een meditatiehoek in huis in te richten of iets anders waar je rustig van wordt.Wat ook heel leuk is om zelf badzout te maken voor een ontspannend bad, ook super mindfull en heerlijk om tot rust te komen.

4. Creatief voor volwassen

Ik zie het steeds vaker voorbij komen: hobby’s die je als kind ook al had en die je vanuit huis weer opnieuw kunt ontdekken. Kleurboeken voor volwassenen, scrapbooking, schilderen op nummer en puzzelen (zoals deze van het Eurovisie songfestival) zijn op dit moment ontzettend populair.

Wil je er een blijvende herinnering aan hebben? Het is natuurlijk hartstikke leuk om een mooie kleurplaat of schilderij een plekje te geven in huis, net zoals je bij kinderen ook zou doen!

kleuren voor volwassenen

5. Leer stylen als een pro

Oke, dit is een beetje zelfpromotie maar ik vind het zo leuk om te zien hoeveel mensen op dit moment de online interieurcursus ‘Richt je huis in als een pro’ kopen. Op zich niet zo gek, want nu je thuis zit erger je je misschien wel meer aan dingen in je interieur die niet kloppen dan normaal.

En deze interieurcursus is juist bedoelt voor mensen om vanuit huis te volgen en zelf te leren hoe ze het thuis gezellig maken. Geen eindeloze theorie, maar de juiste basis en tips en tools om van je huis een plek te maken waar je je thuis voelt. Wist je dat de cursus nu tijdelijk te koop is met € 2,50 korting met de kortingscode ‘interieur’?

Wil jij aan de slag met je inrichting? Of je nou gaat verhuizen, verbouwen of de puntjes op de i wilt zetten: lees eerst alle informatie over de online interieurcursus.

Heb jij ook een hobby (her)ontdekt nu je thuis zit? Ik ben benieuwd of je nog een leuke tip hebt! En toch bang dat je niks te doen hebt? Met deze tips hoef jij je niet te vervelen.

Liefs,

Ilse

5 hobby's om vanuit huis te leren

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven