Stap uit je comfortzone in huis door iets nieuws uit te testen met deze tips
comfortzone interieur

4 waardevolle tips waardoor jij niet langer twijfelt om iets nieuws in huis uit te proberen

De meeste mensen blijven het liefst zoveel mogelijk in hun comfortzone bij de meeste dingen. Logisch, want om elke keer uit je comfortzone te gaan kost best wat energie. Ook bij de inrichting van hun huis twijfelen veel mensen om iets nieuws uit te proberen en blijven het liefst bij dezelfde keuze van de muurkleuren, meubels en accessoires als in het verleden. En dat is ook prima als je helemaal tevreden bent met je interieur.

Als interieurstylist kom ik juist heel vaak mensen tegen die niet tevreden zijn met een interieur in hun comfortzone. Ze vinden hun inrichting saai, maar weten niet wat ze wel zouden willen.

Of ze durven geen keuzes te maken. En dat is zonde. Je hoeft echt geen over the top interieur te creëren om uit je comfortzone te gaan, maar maak eens een aantal keuzes die je normaal niet zou durven.

Wedden dat je huis meteen meer als een thuis voelt?

Ik heb een aantal waardevolle tips voor je klaarstaan waardoor jij niet langer hoeft te twijfelen als je iets nieuws in huis wilt uitproberen.

1. Maak een moodboard

Dit is meteen de allerbelangrijkste tip die ik je kan geven als je iets nieuws wilt uitproberen in je interieur. Want het is helemaal logisch dat jij lekker in je comfortzone blijft zitten bij de inrichting van je huis als jij niet weet wat je smaak is.

Want hoe kan je nou iets uitkiezen in de winkel als je geen duidelijk beeld hebt van je stijl? Daarom is het zo belangrijk dat jij een goed beeld hebt van je woonstijl.

In de online interieurcursus ‘richt je huis in als een pro’ leer jij stap voor stap een moodboard maken en meubels en accessoires uitkiezen bij jouw woonstijl en met de kortingscode ‘interieur’ krijg jij nu € 2,50 korting op deze cursus.

2. Laat je inspireren

Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je letterlijk een idee van iemand anders gaat kopiëren, maar je kan er wel heel veel van leren.

Kijk eens bij je favoriete interieuraccounts op Instagram of op je favoriete bord op Pinterest. Wat spreekt jou aan in een interieur? En hoe kan je dit integreren naar je eigen interieur?

Onbreekt er misschien wel kleur in jouw huis? Mag er wat meer variatie in de keuze van je meubels? Of misschien kan je nog wel meer accessoires in huis gebruiken?

Je kan heel veel leren door het bestuderen van iemand anders interieur. En het is een stuk minder spannend om uit je comfortzone te gaan als je ziet hoe mooi het bij een ander is!

3. Ga net dat stapje verder

Magic happens outside of your comfort zone. Dus ik wil je uitdagen als je gaat winkelen. Dat doe je nu natuurlijk bij voorkeur even online.

Zou je normaal voor 2 witte plantenpotten kiezen? Kies dan voor een witte plantenpot en een plantenpot in een andere kleur. Kies je normaal voor een poster voor aan de muur die niet al te groot is? Ga deze keer net een stapje verder en kies voor een grotere maat.

Wil je een kleur op de muur? Probeer dan net een stapje donkerder of feller te gaan dan je normaal zou doen.

In de online interieurcursus geef ik je trouwens nog veel meer uitleg over het uitkiezen van de juiste muurkleur, zodat je met goede achtergrondinformatie de juiste kleur kan uitkiezen.

moodboard groen

4. Kopen = houden?

Veel mensen durven niet uit hun comfortzone te gaan en iets anders uit te kiezen dan dat ze normaal gesproken doen, omdat ze bang zijn de verkeerde keuze te maken.

Is dit herkenbaar voor jou? Geen zorgen, heel veel spullen kan je gewoon in de winkel ruilen. Dit argument mag je dus niet langer gebruiken. Ga naar de winkel – of bestel online – en koop dat vloerkleed met dat spannende motief of die fauteuil in die stoere kleur.

Blijkt het toch een miskoop en staat het niet? Dan breng je hem gewoon weer terug. Wel natuurlijk vooraf even opletten dat je ook echt kan ruilen en je geld weer retour krijgt. Of zet het in het ergste geval op Marktplaats, alhoewel je daar natuurlijk niet meer de nieuwprijs ervoor krijgt.

Nog steeds lastig om uit je comfortzone te gaan? Misschien vertrouw je wel niet op je eigen keuzes? Dan is een professioneel interieuradvies wat voor jou.

Een interieurstylist kan jou laten zien wat er allemaal mogelijk is en praktische uitleg geven waarom bepaalde materialen, kleuren en meubels de juiste keuze zijn voor jouw interieur, zodat je wel deze keuzes durft te maken.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven