Mijn top 5 favoriete tweedehands vondsten voor in huis
tweedehands interieurvondsten

Mijn top 5 favoriete tweedehands vondsten voor in huis

Ben je benieuwd naar mijn favorieten tweedehands vondsten voor in huis? Ik laat ze aan je zien in dit artikel.

Eigenlijk ben ik veel te ongeduldig om op zoek te gaan naar tweedehands meubels en accessoires. Ik ben ook best jaloers op mijn interieurcollega’s Sabine van Styled by Sabine met haar favoriete kringloopvondsten en Mirjam van Een Goed Verhaal die een huis vol tweedehands pareltjes heeft.

Maar soms heb ik toch geluk en vind ik iets prachtigs voor in huis. Ik heb niet veel tweedehands in huis, maar wat ik heb daar ben ik super blij mee.

Ik laat je graag mijn favorieten zien.

Een oude keukenweegschaal

oude keukenweegschaal

Deze oude keukenweegschaal is zowel bij mijn man als bij mij favoriet. Meestal laat mijn man mij vrij in het interieur.

Als hij dan een keer aangeeft iets graag te willen dan hoop ik altijd dat ik het ook mooi vind, zodat het geen probleem is dit in huis te halen.

Toen hij vertelde graag een oude keukenweegschaal van Berkel te willen heb ik dan ook meteen avonden op Marktplaats gezocht, tot ik dit prachtexemplaar tegenkwam.

Wil je ook graag een oude keukenweegschaal? Bekijk dan mijn tips om deze online te scoren.

Oud bureautje weer als nieuw

tweedehands bureau opknappen

Het mooie aan tweedehands vondsten vind ik dat iets lelijks weer iets heel moois kan worden. Dit was bijvoorbeeld ooit een oud rood met gelig houten bureautje uit de jaren ’70.

Met een likje verf en nieuwe grepen ziet het er weer als nieuw uit. Op Instagram krijg ik regelmatig de vraag waar ik dit bureau heb gekocht, maar het antwoord is dus dat deze helaas niet te koop is.

Door zelf creatief Marktplaats af te struinen kan je natuurlijk wel iets soortgelijks vinden.

Onze ronde eettafel

ronde tweedehands eettafel

Onze ronde eettafel was één van de eerste dingen die we kochten voor dit huis. Op Instagram zag ik een oproepje van iemand die deze wilde verkopen en ik wist gewoon dat ik deze moest hebben.

Nog voor we onze keuken hadden geplaatst stond deze eettafel al in huis. Inmiddels is hij een paar kleuren verder, maar ik ben er nog steeds super blij mee.

De palletbank in de tuin

palletbank overkapping kleine tuin

Ook de palletbank in onze tuin is tweedehands, gratis en voor niks. Ik vind vooral het verhaal erachter leuk.

Toen we in onze nieuwbouwwoning kwamen wonen werd er nog druk gebouwd in onze wijk.

Stapels pallets lagen overal op de bouwplaats en ik wist dat ik deze graag voor een palletbank in de tuin wilde gebruiken. Omdat ik het nogal asociaal vond om deze gewoon op te halen hebben we keurig toestemming gevraagd voor het gebruik.

In ruil voor het statiegeld mochten we deze pallets ophalen voor onze tuin. Op een vrijdagmiddag hebben mijn man en ik daarom pallets lopen slepen richting onze tuin, nagekeken door bouwvakkers die ons maar gek vonden.

Ondanks verschillende herinneringen zijn de bouwvakkers nooit het geld komen ophalen, dus uiteindelijk hebben we deze pallets gratis op de kop getikt.

Wij hebben er een prachtige loungeplek voor gekregen, dus ik ben super blij!

Industriële gevelletter

industriele gevelletter interieur

Soms zie je iets op Pinterest of in een tijdschrift wat je graag wilt hebben. Dat had ik met deze industriële gevelletter.

Ik ging meteen op zoek op internet en kwam bij Anti Roest uit waar ze een grote keuze hebben in verschillende gevelletters.

Je snapt, deze gevelletter is een blijvertje.

Wat is jouw favoriete item in huis?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven