Goede viltjes onder stoelen - stoeldoppen en vloerglijders die wel werken

Goede viltjes onder stoelen – overzicht stoeldoppen en vloerglijders die wel werken

Ben jij op zoek naar een handig overzicht van dopjes voor meubelpoten en vloerglijders om een einde te maken aan krassen op de vloer door het verschuiven van stoelen en meubels?

Ik heb een overzicht van goede viltjes, stoeldoppen en vloerglijders van diverse winkels voor je op een rij gezet, zodat stoelpoten geen krassen op de vloer meer hoeven te maken.

O nee, weer een kras erbij! Elke keer wanneer er een stoel over het laminaat schuift is het weer even slikken bij een nieuwe beschadiging. De eerste beschadiging bij een nieuwe vloer vind ik het ergst, ik kan er zelfs wel om huilen, maar ook bij elke beschadiging erna baal ik als een stekker.

Zonde, want met goede stoeldoppen en vloerglijders zijn lelijke krassen en beschadigingen door stoelpoten op de laminaat of pvc vloer makkelijk te voorkomen. Je snapt: dit hebben wij dan ook snel geregeld en krassen op de vloer zijn hier verleden tijd.

Ik kan mij voorstellen dat je door het grote aanbod niet weet welke stoeldoppen je het beste kan kiezen. Er zijn veel dopjes en viltjes voor stoelen te koop die er na 1 keer schuiven weer af liggen.

Vroeger hadden we viltjes van IKEA die er elke keer weer afvielen, enorm frustrerend natuurlijk.

Dit wil je voorkomen en je wilt goede beschermdoppen die anti kras en anti slip eigenschappen hebben om beschadigingen tegen te gaan.

Natuurlijk krast de ene vloer erger dan de ander, zo zie je op een laminaatvloer of visgraatvloer sneller krassen en op een tegelvoer hebben wij er veel minder last van.

Daarom heb ik een handig overzicht gemaakt van stoeldoppen en vloerglijders die wel werken.

Overzicht goede stoeldoppen en vloerglijders

De beschermdoppen op de eetkamerstoelen moeten natuurlijk goed blijven zitten. Het goedkoopste alternatief in plaats van vilten doppen voor stoelpoten is om voor viltglijders met nagel of simpele siliconen doppen / plastic insteekdoppen te kiezen.

Deze opties zijn een simpel alternatief, maar helaas niet altijd het beste alternatief. En zeker ook niet het mooiste alternatief.

Als je echt goede glijder voor je (metalen) stoelpoten wilt, dan zijn er veel opties die langer meegaan en een goede kwaliteit bieden. Het vilt van deze stoeldoppen is van veel betere kwaliteit en dankzij de inbuis constructie blijft de stoeldop veel beter zitten. Zo krijg je geen krassen van nagels op de vloer.

Een aantal stoelpootdoppen zijn voorzien van drooglooptapijt. Hierdoor komt het vuil tussen de tapijthaartjes terecht i.p.v. onder het vilt, waardoor de beschermdoppen gegarandeerd krasvrij zijn. Ook kan je het beschermvoetje heel makkelijk verwisselen en heb je hier twee jaar garantie op.

Echt voor elke type stoel is wel een beschermdop te koop welke precies past, zoals je in onderstaand overzicht kan zien:

Footfixx Hollow

Footfixx Hollow

Te gebruiken in alle ronde holle poten. 

Footclick 2

Footclick 2

Te gebruiken in alle voorkomende houten/kunststof poten met een vlakke onderkant van minimaal ø25mm.

Chairfixx

Chairfixx

Te gebruiken onder slede stoelen met een ronde buis op een harde vloer.

Koop bij:

bol.com

Staat de vorm van jouw stoel er niet tussen? Voor elke soort stoelpoot is er wel een geschikte beschermdop te vinden, van designstoel tot buisframe stoel en stoel met schuine poten.

Via onderstaande winkel vind je bijvoorbeeld beschermdoppen voor inbuis stoelen, kantelbare stoelpoten, vierkanten of rechthoekige stoelpoten en voor buisframe stoelen.

Let bij de keuze van de vloerbeschermer goed op de vorm van de stoelpoot. Voor een ovale of ronde stoelpoot heb je een andere beschermdop nodig dan voor een vierkante meubelpoot.

En bij een schuine stoelpoot volstaat een viltje al helemaal niet en heb je echt glijders nodig ter bescherming van de vloer.

Er zijn veel verschillende beschermdoppen voor het beschermen van de vloer en stoelen tegen krassen, dus je vindt altijd wel iets passends bij jouw stoelen.

Heb je een vraag over de juiste vloerglijders voor onder jouw stoelen? Neem dan contact op met Vloerglijders voor het beste advies.

Deze stoeldoppen passen altijd

Hou je wel van een grapje in je interieur? Stoelsokken of stoelvoetjes als beschermer passen altijd en zien er ook nog eens leuk uit. Deze stoelpoot hoesjes zijn een leuk alternatief voor meubelviltjes en ideaal als onderzetters voor je stoel.

Met dit overzicht zijn krassen op de vloer voortaan verleden tijd! Geen beschadigingen aan de vloer meer door stoelpoten, geen irritant geluid meer als de stoel over de vloer schraapt, hoe fijn is dat?

Liefs, Ilse

krassen voorkomen van stoelpoten

Te gebruiken in alle ronde holle poten. 

Te gebruiken in alle voorkomende houten/kunststof poten met een vlakke onderkant van minimaal ø25mm.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

3 gedachten over “Goede viltjes onder stoelen – overzicht stoeldoppen en vloerglijders die wel werken”

  1. Mijn stoelen maken een piepend geluid als ik ze schuif.
    Ik heb een pvc vloer en viltjes onder de poten van de stoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven