De beste tips voor stoeldoppen en vloerglijders die WEL werken
krassen op vloer voorkomen met stoeldopjes en vloerglijders

Geen krassen van stoelen meer – overzicht stoeldoppen en vloerglijders die wel werken

Een handig overzicht van stoeldoppen, dopjes voor meubelpoten en vloerglijders om een einde te maken aan krassen op de vloer door het verschuiven van stoelen en meubels


O nee, weer een kras erbij! Elke keer wanneer er een stoel over het laminaat schuift is het weer even slikken bij een nieuwe beschadiging. De eerste beschadiging bij een nieuwe vloer vind ik het ergst, ik kan er zelfs wel om huilen, maar ook bij elke beschadiging erna baal ik als een stekker.

Zonde, want met goede stoeldoppen en vloerglijders zijn lelijke krassen en beschadigingen door stoelpoten op de vloer makkelijk te voorkomen. Je snapt: dit hebben wij dan ook snel geregeld en krassen op de vloer zijn hier verleden tijd.

Ik kan mij voorstellen dat je door het grote aanbod niet weet welke stoeldoppen je het beste kan kiezen. Er zijn veel dopjes en viltjes voor stoelen te koop die er na 1 keer schuiven weer afliggen. Vroeger hadden we viltjes die er elke keer weer afvielen, enorm frustrerend natuurlijk. Dit wil je voorkomen en je wilt goede beschermdoppen die anti kras en anti slip eigenschappen hebben om beschadigingen tegen te gaan. Natuurlijk krast de ene vloer erger dan de ander, zo zie je op een laminaatvloer of visgraatvloer sneller krassen en op een tegelvoer hebben wij er veel minder last van.

Daarom heb ik een handig overzicht gemaakt van stoeldoppen en vloerglijders die wel werken.

Overzicht goede stoeldoppen en vloerglijders

De beschermdoppen op de eetkamerstoelen moeten natuurlijk goed blijven zitten. Het goedkoopste alternatief in plaats van vilten dopjes is om voor viltglijders met nagel of simpele plastic insteekdoppen te kiezen.

Deze opties zijn een simpel alternatief, maar helaas niet altijd het beste alternatief. En zeker ook niet het mooiste alternatief.

krassen voorkomen van stoelpoten

Als je echt goede glijder voor je (metalen) stoelpoten wilt, dan zijn er veel opties die langer meegaan en een goede kwaliteit bieden. Echt voor elke type stoel is wel een beschermdop te koop welke precies past, zoals je in onderstaand overzicht kan zien:

Staat de vorm van jouw stoel er niet tussen? Voor elke soort stoelpoot is er in deze webshop wel een geschikte beschermdop te vinden, van designstoel tot buisframe stoel.

Let bij de keuze van de vloerbeschermer goed op de vorm van de stoelpoot. Voor een ovale of ronde stoelpoot heb je een andere beschermdop nodig dan voor een vierkante meubelpoot. En bij een schuine stoelpoot volstaat een viltje al helemaal niet en heb je echt glijders nodig ter bescherming van de vloer.

Deze stoeldoppen passen altijd

Hou je wel van een grapje in je interieur? Stoelsokken of stoelvoetjes als beschermer passen altijd en zien er ook nog eens leuk uit.

Met dit overzicht zijn krassen op de vloer voortaan verleden tijd! Geen beschadigingen aan de vloer meer door stoelpoten, geen irritant geluid meer als de stoel over de vloer schraapt, hoe fijn is dat?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

3 reacties op “Geen krassen van stoelen meer – overzicht stoeldoppen en vloerglijders die wel werken”

  1. Mijn stoelen maken een piepend geluid als ik ze schuif.
    Ik heb een pvc vloer en viltjes onder de poten van de stoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg InteriorTwin via Bloglovin:
Follow
Shopping Cart
Scroll naar top