Zo bescherm je de loungeset tegen regen (+ tips voor beschermhoezen)
loungeset beschermen tegen regen

Zo bescherm je de loungeset tegen regen (+ tips voor beschermhoezen)

Ben jij op zoek naar manieren om de loungeset en tuinkussens te beschermen tegen regen? Ik heb een aantal oplossingen voor je op een rij gezet, waaronder goedkope beschermhoezen en meer praktische oplossingen.

Zelf hebben wij (gedeeltelijk) een overkapping waaronder de loungeset staat. Dat is natuurlijk ideaal omdat de tuinkussens hiermee automatisch beschermd zijn tegen regen, maar gelukkig zijn er ook genoeg andere oplossingen.

Goedkope beschermhoezen voor de loungeset

Een goede beschermhoes voor je tuinset hoeft echt niet duur te zijn. Bij winkels als Leen Bakker en AliExpress zijn ook goede en goedkope beschermhoezen voor de loungeset te koop.

Let er wel op dat je altijd voor een ademende hoes kiest, zodat de kussens niet stikken. Vaak zijn je tuinkussens toch iets nat of vochtig en als de beschermhoes niet goed ademt kan dit schade veroorzaken. Hierdoor kunnen de tuinkussens namelijk uiteindelijk gaan schimmelen en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Natuurlijk moet je ook op de juiste afmetingen van de tuinmeubelbeschermers letten. Meet daarom eerst je loungeset goed op. Ook voor losse tuinstoelen, tuintafels en tuinbanken zijn geschikte beschermhoezen te koop.

Overzicht goedkope beschermhoezen

Opbergbox voor tuinkussens

In plaats van beschermhoezen voor loungesets kan je ook denken aan opbergdozen voor de tuinkussens. Een opbergdoos neemt wel meer ruimte in beslag dan een beschermhoes en je moet natuurlijk wel de discipline opbrengen om de tuinkussens elke keer op te bergen.

Toch is een opbergbox voor tuinkussens een goed alternatief als je geen beschermhoes in de goede maat kan vinden. Ook zou je er andere spullen, zoals tuingereedschap, in kunnen bewaren als je geen schuur hebt of opbergplek tekort komt.

Een opbergbox voor je tuinkussens of tuinbox is er in allerlei verschillende kleuren, maten en materialen te koop. Kies bijvoorbeeld voor kunststof of hout als opbergbox voor je tuinkussens.

Ook bij de volgende winkels zijn verschillende opbergboxen voor buiten te koop:

Opbergen is niet altijd nodig

Gelukkig is opbergen niet altijd nodig. Er zijn kwalitatief goede tuinkussens te koop die waterafstotend zijn en die een kleine regenbui prima overleven. Als je geen zin hebt om elke keer een beschermhoes of opbergbox erbij te pakken is het dus een goed idee om te kijken naar waterafstotende kussens.

loungeset beschermhoezen of andere manieren beschermen tegen regen

Aan het begin zei ik al dat onze loungekussens deels onder de overkapping liggen. Deels, maar net niet helemaal. Bij een flinke regenbui worden onze kussens toch nat.

Maar omdat de stof van zeer goede kwaliteit is kunnen de kussens gewoon blijven liggen. Een ideale oplossing om niet bij elke regenbui alles te hoeven opruimen!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven