Ben jij op zoek naar manieren om de loungeset en tuinkussens te beschermen tegen regen? Ik heb een aantal oplossingen voor je op een rij gezet, waaronder goedkope beschermhoezen en meer praktische oplossingen.

Zelf hebben wij (gedeeltelijk) een overkapping waaronder de loungeset staat. Dat is natuurlijk ideaal omdat de tuinkussens hiermee automatisch beschermd zijn tegen regen, maar gelukkig zijn er ook genoeg andere oplossingen.

Goedkope beschermhoezen voor de loungeset

Een goede beschermhoes voor je tuinset hoeft echt niet duur te zijn. Bij winkels als Leen Bakker en AliExpress zijn ook goede en goedkope beschermhoezen voor de loungeset te koop.

Let er wel op dat je altijd voor een ademende hoes kiest, zodat de kussens niet stikken. Vaak zijn je tuinkussens toch iets nat of vochtig en als de beschermhoes niet goed ademt kan dit schade veroorzaken. Hierdoor kunnen de tuinkussens namelijk uiteindelijk gaan schimmelen en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Natuurlijk moet je ook op de juiste afmetingen van de tuinmeubelbeschermers letten. Meet daarom eerst je loungeset goed op. Ook voor losse tuinstoelen, tuintafels en tuinbanken zijn geschikte beschermhoezen te koop.

Overzicht goedkope beschermhoezen


Opbergdozen voor tuinkussens

In plaats van beschermhoezen voor loungesets kan je ook denken aan opbergdozen voor de tuinkussens. Een opbergdoos neemt wel meer ruimte in beslag dan een beschermhoes en je moet natuurlijk wel de discipline opbrengen om de tuinkussens elke keer op te bergen.

Toch is een opbergbox voor tuinkussens een goed alternatief als je geen beschermhoes in de goede maat kan vinden. Ook zou je er andere spullen, zoals tuingereedschap, in kunnen bewaren als je geen schuur hebt of opbergplek tekort komt.

Opbergen is niet altijd nodig

Gelukkig is opbergen niet altijd nodig. Er zijn kwalitatief goede tuinkussens te koop die waterafstotend zijn en die een kleine regenbui prima overleven. Als je geen zin hebt om elke keer een beschermhoes of opbergbox erbij te pakken is het dus een goed idee om te kijken naar waterafstotende kussens.

loungeset beschermhoezen of andere manieren beschermen tegen regen

Aan het begin zei ik al dat onze loungekussens deels onder de overkapping liggen. Deels, maar net niet helemaal. Bij een flinke regenbui worden onze kussens toch nat.

Maar omdat de stof van zeer goede kwaliteit is kunnen de kussens gewoon blijven liggen. Een ideale oplossing om niet bij elke regenbui alles te hoeven opruimen!

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement