Zin in een makkelijke DIY met boetseerklei, die niet alleen praktisch is maar ook nog eens makkelijk te maken is? Ga dan aan de slag met het zelf maken van deze sieradenschaaltjes.

Ik had al tijdens een blok zelfdrogende klei liggen, maar wist niet zo goed wat ik hier mee wilde maken. Op Pinterest kwam ik allerlei ideeën tegen voor handige schaaltjes en ik besloot er mijn eigen twist aan te geven. Ik laat je graag zien hoe ik deze gemaakt heb.

Dit idee is leuk voor volwassenen, maar kan je ook prima met kinderen maken.

Zelfmaakidee met boetseerklei: sieradenschaaltje

Benodigdheden:

  • Boetseerklei. Deze is bij de Action te koop, maar ook online te bestellen. Zelf had ik nog grijze (stone look) boetseerklei liggen, maar je ook voor witte boetseerklei kiezen.
  • Witte verf als basis.
  • Kleur(en) verf naar keuze. Ik gebruikte hiervoor restjes verf die ik nog had liggen.
  • Kwasten
  • Schaaltje voor de vorm van de sieradenschaaltjes

Werkwijze

Draai een stukje klei eerst goed tot een bolletje. Ik heb uit 1 stuk klei drie schaaltjes gemaakt.

Het bolletje leg je vervolgens op een schone ondergrond en met een deegroller rol je deze een stuk uit. Het is de kunst de balans te zoeken tussen het stuk klei niet te dun te rollen, maar wel groot genoeg zodat je er een schaaltje van kan vormen.

Daarna leg je het stuk klei om een schaaltje heen en ga je hier als het ware een nieuw schaaltje van vormen. Met een beetje water op je vingertoppen kan je de klei wat gladder strijken en het schaaltje in een mooie vorm duwen.

Als je niet zo geduldig bent, zoals ik, dan kan je ook voor een iets robuustere vorm gaan. Toegegeven, dit is wel minder mooi maar als je gewoon zin hebt in een simpele DIY dan is niet perfect ook goed.

Nu is het tijd om de schaaltjes eerst goed op te laten drogen.

Zodra de klei volledig is uitgehard kan je met de verf aan de slag. Ik heb zelf 48 uur gewacht.

Omdat mijn klei grijs was heb ik de schaaltjes eerst helemaal wit geverfd. Als jij al blij bent met de basiskleur dan hoeft dit natuurlijk niet.

Daarna is het tijd om een accentkleur aan te gaan brengen. Het is het leukst om dit met verschillende patronen te doen.

Zelf koos ik ervoor om 1 schaaltje (gedeeltelijk) met stippen te bedekken, 1 schaaltje de bodem te verven en 1 schaaltje in delen te verven. Breng eventueel nog een tweede laag verf aan om de verf goed te laten dekken.

En klaar zijn je schaaltjes! Bewaar er je favoriete ringen, oorbellen of iets anders kleins in.

zelf sieradenschaaltjes maken zelfdrogende klei
schaaltjes-maken-voor-sieraden-diy-klei
zelfmaakideeen klei volwassenen

Veel plezier met deze DIY. En wil je nog meer DIY inspiratie? Dan is deze cactus deurmat of grafisch schilderij misschien ook wat voor jou.

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement