Hou je hoofd koel op je thuiswerkplek met deze handige opties
kantoor makeover

Hou je hoofd koel op je thuiswerkplek met deze handige opties

Mis jij je werkplek op kantoor al waar het dankzij de klimaatbeheersing altijd dezelfde temperatuur is? Voorlopig werken de meeste mensen thuis en daarom is het goed om na te denken over klimaatbeheersing in huis, zodat je thuiswerkplek ook een koele plek blijft.

Ik werk al een aantal jaar vanuit huis en heb al maatregelen genomen om het thuiskantoor een koele plek te houden.

Zo hou ik het liefst als het wat warmer wordt de deuren en ramen zoveel mogelijk dicht om de warmte buiten te houden. Dankzij de mechanische ventilatiebox in onze nieuwbouwwoning komt er toch nog frisse lucht binnen, maar hou ik de warmte wel zoveel mogelijk buiten de deur.

Alhoewel je het thuis niet snel zo koel krijgt als op kantoor met klimaatbeheersing kan je echt wel een aantal dingen doen om de temperatuur niet teveel te laten oplopen. Ik deel graag een aantal opties met je.

Ventilator in de studeerkamer

Een aantal jaar geleden kocht ik als eerste stap om het koel te houden op kantoor een ventilator.

Al snel kwam ik erachter dat een simpele ventilator niet voldoende was om de warme zomers in Nederland koel op kantoor door te brengen, maar toch brengt het de nodige verlichting op een zomerse dag.

Als je niet teveel wilt investeren is dit dus een fijne eerste stap.

Screens als zonwering

Een aantal weken geleden hebben wij screens laten installeren op de eerste en tweede verdieping van ons huis. Deze zonwering zorgt ervoor dat het zonlicht zoveel mogelijk buiten blijft, maar we wel natuurlijk licht houden in huis. Met ons thuiskantoor op het zuidoosten zijn we hier echt heel blij mee.

Als we de screens naar beneden laten zakken, scheelt dit qua gevoel meteen een graad of tien. Zo houden we de warmte deels al buiten huis. Screens zijn in allerlei kleuren te koop, dus deze kan je mooi laten aansluiten bij de kleur van de kozijnen.

Screens zijn niet goedkoop, maar wel de investering waard. Na 10 of 15 jaar heb je hier namelijk nog steeds plezier van en hou je een hoop warmte uit huis.

Een mobiele airco

Op ons wensenlijstje staat nog een mobiele airco voor op kantoor voor de echt warme dagen.

Het liefst gebruiken we deze zo min mogelijk, want echt energiezuinig zijn airco’s vaak niet en daarnaast maakt het ook nogal lawaai. Niet heel fijn als achtergrondgeluid tijdens het werken, maar een goede airco biedt natuurlijk wel de broodnodige verkoeling in de zomer. En met de warme zomers van de laatste jaren is een airco toch wel heel fijn. Met behulp van deze tips hebben wij uiteindelijk een airco gekocht.

Verder zorg ik ervoor dat ik vroeg in de ochtend en laat in de avond, wanneer het niet meer zo warm is, alle deuren en ramen openstaan. Zo koelt het toch een paar graden af, zonder dat je er dure investeringen voor hoeft te doen.

Ook lekker koud water, het liefste met ijsblokjes, doet wonderen op een warme dag. En als het echt heel warm is probeer ik extra vroeg te beginnen met werken en ‘s avonds wat langer door te gaan, zodat ik net als de Zuid Europeanen op het heetst van de dag voor een siësta kan gaan.

Heb jij nog goede tips zodat het niet te warm wordt op kantoor? En met deze tips maak je een gezonde plek van je thuiswerkplek.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven