Ook zo gek op tuinieren, maar kan je nog wel wat handige tips gebruiken? Het boek ‘Tuinieren met Tom: een praktische gids” van tuinman Tom van het programma Eigen Huis & Tuin is dan een echte aanrader. Ik vertel je graag meer over dit boek.

Het boek Tuinieren met Tom is exclusief te koop bij Welkoop voor de speciale actieprijs van € 12,95 (normaal € 17,95)

Review Tuinieren: een praktische gids

Wij hebben sinds 4 jaar een tuin en ik kan mijn geluk niet op, ik ben dol op tuinieren! Zonder enige ervaring of plantenkennis ben ik aan onze tuin begonnen en ik leer nog elke keer bij.

Maar eigenlijk doe ik maar wat op goed geluk. Soms gaat dit goed, soms minder goed. Een deel van onze tuin staat er prachtig bij, maar voor een ander deel van de tuin hebben we al meerdere keren nieuwe planten moeten kopen.

Het boek Tuinieren met Tom: een praktische gids is een ware eyeopener voor mij en had ik eigenlijk al jaren eerder moeten hebben. Er gaat een wereld voor mij open over tuinieren.

Het boek is heel handig opgedeeld per maand met handige schema’s wat je op welk moment van het jaar in de tuin met doen. Het boek leest heel prettig en begrijpelijk en bij het lezen begint het bij mij meteen te kriebelen om te gaan tuinieren.

tuinieren tips
review tuinieren met tom een praktische gids

Bij het lezen van het boek voel je namelijk het enthousiasme van Tom. Dankzij de simpele uitleg wordt tuinieren op deze manier ook gewoon voor beginners mogelijk.

Het boek begint met ‘tuinieren is een kwestie van gewoon doen. Dan zul je zien: met elk succesje dat je boekt, worden je vingers groener.’ En daar kan ik het, uit eigen ervaring, alleen maar mee eens zijn!

Een goede basis, zoals het tuintype, grondsoort en plantetiketten, wordt in de inleiding uitgelegd en daarna gaat het boek verder op de seizoenen in. Wist je bijvoorbeeld dat je een online test kan kopen om grondonderzoek te doen? Naar aanleiding van het grondonderzoek kan je eventueel de bodem verrijken en de juiste keuze voor planten maken in de tuin.

Ook handige tips voor het opstarten van een moestuin, aanleggen van een border, snoeien en meer vind je in dit boek.

En wist je dat een regenton in de tuin een goede oplossing is voor planten in de tuin die niet tegen kraanwater kunnen, zoals tomaten?

Of heb jij al wel eens gehoord van voegmortel om onkruid tussen de tegels te voorkomen? Voegmortel laat wel regen door, maar stopt onkruid, en is dus een ideale oplossing in de strijd met onkruid.

Het boek staat vol met nog veel meer van deze handige weetjes en feiten. Ik ga het boek nog een aantal keren goed bestuderen om zoveel mogelijk tips in de tuin toe te passen, maar ben nu al fan! Ik vind dit boek een echte aanrader voor iedereen die gek is op tuinieren en hier (nog) meer over wilt leren.

Wil jij het boek ook kopen? Bestel het boek ‘Tuinieren met Tom: een praktische gids’ dan bij Welkoop voor de actieprijs van € 12,95.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement