Tuinieren: een praktische gids (met 25 onmisbare tips)
boek review tuinieren met tom een praktische gids

Tuinieren: een praktische gids (met 25 onmisbare tips)

Ook zo gek op tuinieren, maar kan je nog wel wat handige tips gebruiken? Het boek ‘Tuinieren met Tom: een praktische gids” van tuinman Tom van het programma Eigen Huis & Tuin is dan een echte aanrader. Ik vertel je graag meer over dit boek.

Het boek Tuinieren met Tom is exclusief te koop bij Welkoop voor de speciale actieprijs van € 12,95 (normaal € 17,95)

Review Tuinieren: een praktische gids

Wij hebben sinds 4 jaar een tuin en ik kan mijn geluk niet op, ik ben dol op tuinieren! Zonder enige ervaring of plantenkennis ben ik aan onze tuin begonnen en ik leer nog elke keer bij.

Maar eigenlijk doe ik maar wat op goed geluk. Soms gaat dit goed, soms minder goed. Een deel van onze tuin staat er prachtig bij, maar voor een ander deel van de tuin hebben we al meerdere keren nieuwe planten moeten kopen.

Het boek Tuinieren met Tom: een praktische gids is een ware eyeopener voor mij en had ik eigenlijk al jaren eerder moeten hebben. Er gaat een wereld voor mij open over tuinieren.

Het boek is heel handig opgedeeld per maand met handige schema’s wat je op welk moment van het jaar in de tuin met doen. Het boek leest heel prettig en begrijpelijk en bij het lezen begint het bij mij meteen te kriebelen om te gaan tuinieren.

Handige producten voor in de tuin

tuinieren tips
review tuinieren met tom een praktische gids

Bij het lezen van het boek voel je namelijk het enthousiasme van Tom. Dankzij de simpele uitleg wordt tuinieren op deze manier ook gewoon voor beginners mogelijk.

Het boek begint met ‘tuinieren is een kwestie van gewoon doen. Dan zul je zien: met elk succesje dat je boekt, worden je vingers groener.’ En daar kan ik het, uit eigen ervaring, alleen maar mee eens zijn!

Een goede basis, zoals het tuintype, grondsoort en plantetiketten, wordt in de inleiding uitgelegd en daarna gaat het boek verder op de seizoenen in. Wist je bijvoorbeeld dat je een online test kan kopen om grondonderzoek te doen? Naar aanleiding van het grondonderzoek kan je eventueel de bodem verrijken en de juiste keuze voor planten maken in de tuin.

Ook handige tips voor het opstarten van een moestuin, aanleggen van een border, snoeien en meer vind je in dit boek.

En wist je dat een regenton in de tuin een goede oplossing is voor planten in de tuin die niet tegen kraanwater kunnen, zoals tomaten?

Of heb jij al wel eens gehoord van voegmortel om onkruid tussen de tegels te voorkomen? Voegmortel laat wel regen door, maar stopt onkruid, en is dus een ideale oplossing in de strijd met onkruid.

Het boek staat vol met nog veel meer van deze handige weetjes en feiten. Ik ga het boek nog een aantal keren goed bestuderen om zoveel mogelijk tips in de tuin toe te passen, maar ben nu al fan! Ik vind dit boek een echte aanrader voor iedereen die gek is op tuinieren en hier (nog) meer over wilt leren.

Wil jij het boek ook kopen? Bestel het boek ‘Tuinieren met Tom: een praktische gids’ dan bij Welkoop voor de actieprijs van € 12,95.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

– Shop Ilse’s favorieten –

16 reacties op “Tuinieren: een praktische gids (met 25 onmisbare tips)”

 1. Hoi Ilse,
  Wij hebben een giga tuin en alle tips zijn welkom. Bovendien houd ik van tuinboeken en mag daar heel graag in lezen en op later moment toepassen.
  Wil dus graag dit mooie boek winnen 😊.

  P.s. jou mail ontvang ik al!

  Groetjes,
  Heleen

 2. Ik heb zelf helaas alleen een balkon. Daar valt niet zoveel te tuinieren. Maar een goede vriendin is best wel druk met haar tuin. Groenten, kruiden, bloemen…. Zeker weten dat ik haar wel blij kan maken met dit boek.

 3. Michella Bredek

  Wat een leuke actie! Sinds 2 jaar een grote tuin. Tuinieren is inmiddels een passie geworden. Alle kennis is welkom. Ik waag een kansje 🤞

  Gr. Michella

 4. Cattelijn Verbruggen-Schampers

  Ik doe mee voor mijn gezin! Tuin is de basis het hart om ons huis heen dat (nog) deze aandacht beter verdient en op de schop gaat en alles draait om basis. De elementen die in het boek naar voren komen vertaald ieder van mijn kinderen tot partner en mijzelf van leven. Super om dan te moge winnen en alsof een goede tuinman naast ons staat om te helpen en met vertrouwen te beginnen!

 5. Gaaf! Ben momenteel alle eigen huis en tuin afleveringen op videoland aan het kijken voor inspiratie voor ons nieuwbouwhuis wat ze nu aan het bouwen zijn. We zitten nu in een huurhuis dus kunnen/willen niet veel in de huidige tuin investeren. Maar dit najaar mag ik eindelijk los! En wil het dan uiteraard wel goed aanpakken.

 6. Hè hoi! Wij gaan volgende maand verhuizen van regio Amsterdam richting regio Gelderland/ Overijssel………en krijgen best een aardige tuin ( ong 1000 m2) ….voor mijn referentiekader haha… buiten de inrichting van de woning zelf, heb ik dus nu ook een dikke tuin die ingericht zal moeten worden whoohooo

  1. Hoi Ilse,

   Ik wil graag een gokje wagen. We hebben best een redelijke tuin die we helemaal leeg gehaald hebben toen we ons huis 3 jaar geleden kochten. Inmiddels gras gezaaid en terras aangelegd, maar de tuin is nog zo kaal, dus inspiratie en tips van Tom zijn van harte welkom.

   Groetjes Monique
   P.s je mail ontvang ik al

 7. Inspiratie genoeg voor onze tuin maar hoop in dit boek ook beargumentatie te vinden om manlief te overtuigen waarom onze tuin niet omgetoverd moet worden in een grindbak!
  Laat Tom maar snel komen! 😉

 8. Hi Ilse,

  Net als jou kan ik mijn geluk niet op met onze tuin. Sinds 2 jaar hebben wij een tuin, nadat we in een heerlijk appartement in de binnenstad aan het water woonde, zonder balkon, helaas! Dagelijks leer ik weer bij over welke planten geschikt zijn om in bakken te plaatsen of juist gelijk in de grond, maar zou graag onwijs veel tips ontvangen en volgens mij is daar dit boek ideaal voor. Zoals je zelf al schrijft voor beginners en in deze categorie val ik. Fijne dag!

 9. Wij zijn net verhuisd naar onze eerste woning waar we een jaar aan het verbouwen zijn geweest. De tuin kan dus nog wel liefde en aandacht gebruiken. Met behulp van dit boek moet het zeker lukken om de tuin net zo mooi te maken als ons huis 🍀

 10. Leuke win actie. Ik zou het boek graag winnen. Wij hebben heel het huis net verbouwt. Nu zijn wij begonnen aan de tuin, de overkapping is af maar moet nog ingericht worden. Wij zijn net een grote bloembak aan het metselen die nog gevuld moet worden ook willen wij een moestuin aanleggen en kan ik best nog wat tips gebruiken voor een mooi gazon. Mijn zoontjes van 2 en 3 jaar zijn fan van Tom en kijken iedere zaterdag naar eigen huis en tuin. Zij doen niets liever dan helpen in de tuin. En naspelen wat zij op televisie hebben gezien.

 11. Hoi Ilse, wat klinkt dat als een nuttig boek. Jouw blog verklaart wel waarom mijn tomatenplanten vorig jaar het zwaar hadden. Ik vind het heerlijk in de tuin en probeer ook steeds wat uit. Maar soms is het handiger om een goede bron te hebben. Ik heb 1 kale plek waar mijn planten steeds dood gaan en ik weet niet zo goed meer wat ik daar nog kan doen. Ik heb ook weer net nieuwe aardbeienplanten gekocht hopelijk leven die langer dan 1 jaar. Ach we doen ons best weer.

 12. Dag ilse, graag wil ik boek van Tom winnen. Lijkt me super om ideeën op te doen om mijn tuin wat kleurrijker te maken. Groetjes Carina

 13. Ik doe heel graag mee aan deze winactie. Deze zomer ga ik verhuizen, voor het eerst samenwonen met mijn vriend en weg van bij mijn ouders. Bij het nieuwe huis hebben wij ook een leuk tuintje, waar wij heel graag en veel zullen vertoeven. Het zou dan ook heel fijn zijn om met dit boek mij alvast te kunnen inlezen ter voorbereiding van de verhuis.

 14. Marlene massaar

  Beste Ilse, na 3 jaar ellende door faillisement van de bouwer hopen wij dit najaar dan toch de sleutel van ons nieuwbouwhuis te ontvangen. Het boek zou een welkome verrassing zijn waar we veel plezier mee zullen beleven. Hartelijke groeten, Marlene

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg InteriorTwin via Bloglovin:
Follow
Shopping Cart
Scroll naar top