Een huis inrichten met een klein budget hoeft helemaal niet lastig te zijn. Ook met weinig geld kan je een huis echt tot jouw thuis inrichten. In dit artikel heb ik een aantal handige tips voor je staan om met een beperkt budget je huis in te richten.

Ik ben nog steeds heel trots op het interieuradvies bij Judith. Ondanks het kleine budget durfde zij het aan om mijn hulp in te schakelen en het eindresultaat is dan ook enorm geslaagd.

Met deze tips kan jij zelfs aan de slag om met weinig geld je huis in te richten.

1. Begin bij de basis

Iets wat ik vaak mis zie gaan bij mensen met een kleiner budget is dat ze de basis overslaan. Ze gaan meteen op zoek naar spullen voor in het huis, zonder goed te weten wat ze nou eigenlijk willen.

Het gevolg? Een ratjetoe aan spullen die niet bij elkaar passen.

Ook met weinig budget is dit echt niet nodig. Zorg eerst dat je goed weet wat je wilt, welke materialen je wilt gaan gebruiken en wat het kleurenpalet wordt in huis.

Zo kan je veel gerichter op zoek naar spullen die bij elkaar passen. Want je zult zien dat er met een beperkt budget ook nog ruime keuze in kleuren en materialen is.

Weet je niet goed wat je stijl is, welke kleuren bij je woning passen en hoe je de juiste materialen kiest? Dit leer ik je in de online interieurcursus ‘richt je huis in als een pro’. Met de code ‘interieur’ krijg je € 2,50 korting.

Voorkom miskopen en bespaar jezelf geld door goed voorbereid op pad te gaan.

En vergeet ook niet om goed na te denken over de verlichting. Dit is namelijk een echte sfeermaker en het laatste wat je wilt is dat je in het donker in een ongezellige kamer zit.

Stem de stijl en uitstraling van de lamp af op de rest van de ruimte en ga op zoek naar mooie en goedkope lampen. Denk niet alleen aan de uitstraling van de lamp, maar ook van de armatuur (lichtbron). De lichtbron zelf is namelijk ook heel sfeerbepalend. Veel informatie over verschillende armaturen vind je online, bijvoorbeeld bij een armatuur kopen van Ledloket.

2. Kies voor kleur

Misschien heb je niet het budget om veel woonaccessoires in huis te halen, maar met een blik muurverf bereik je hetzelfde resultaat voor minder geld.

Durf te kiezen voor kleuren op de muur als echte sfeermaker. Weet je niet hoe je de juiste kleuren voor op de muur kan kiezen? Ook dat leer je in de online interieurcursus.

histor-roze-doordacht

3. Stel zoekopdrachten in op Marktplaats

Ben jij specifiek op zoek naar iets voor in huis, maar heb je hier nu niet het budget voor? Stel dan een zoekopdracht in op Marktplaats, zo ben je als eerste op de hoogte wanneer die mooie grijze hoekbank of besta dressoir van IKEA als tweedehands te koop wordt aangeboden.

4. Wacht op aanbiedingen

Heb jij iets moois gezien bij de Leen Bakker, Kwantum of een andere budgetwinkel? En heb jij geen haast? Wacht dan eens af en hou de komende weken de actiefolder in de gaten. Veel interieurwinkels hebben regelmatig terugkerende aanbiedingen op een vast deel van hun assortiment en zo kan je geld besparen op meubels en woonaccessoires.

5. Wees creatief

Zelf maken is vaak goedkoper dan iets nieuw te kopen. Heb je niet zoveel budget? Ga dan zelf aan de slag met het maken van een kast, eettafel of nieuwe deur. Maar ook het maken van je eigen vloerkleed, kussen, muurhanger of plaid is een leuk idee.

plaid-breien

Zo heb je meteen iets origineels in huis en je bent er veel minder geld aan kwijt dan iets nieuws te kopen in de winkel. Ook Laura laat zien hoe ze met een klein budget haar woonstijl veranderde.

In de online interieurcursus heb ik nog veel meer tips voor je staan hoe je je huis mooi inricht met een klein budget.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement