5 toffe badkamertrends van dit moment (van stoer tot kleurrijk)
badkamer trends 2020 2021

5 toffe badkamertrends van dit moment (van stoer tot kleurrijk)

Ben jij benieuwd naar de badkamertrends van dit moment? Ik heb de 5 tofste trends van 2020 en 2021 op een rij gezet.

Alhoewel ik geen spijt heb van de keuzes van onze badkamer, zie ik regelmatig op Instagram mooie inspiratie voorbij komen waarbij ik denk: dat wil ik ook!

Niet zo gek, onze badkamer is inmiddels 5 Jaar oud en trends wijzigen nou eenmaal door de jaren heen. Alhoewel onze badkamer nog echt niet aan vervanging toe is, vind ik het wel heerlijk om inspiratie op te doen en te kijken naar de badkamer trends van dit moment.

5 toffe badkamertrends

Wil jij badkamer inspiratie opdoen voor een moderne badkamer? Dit zijn de populairste trends die ik heb gespot op de website van Sanitairwinkel.nl:

Zwart sanitair

zwarte accessoires badkamer
Fotocredits voor deze foto + coverfoto Sanitairwinkel.nl

Mijn favoriete trend is toch wel zwart sanitair in de badkamer. Zwarte kranen, een zwarte inloopdouche, wasbak of wc: wauw! Ook in zwarte accessoires is de keuze groot. Als ik op dit moment een nieuwe badkamer zou mogen uitzien dan weet ik zeker dat hier mijn keuze op zou vallen.

Combineer zwart met grijs of houtlook voor een stoere industriële uitstraling of kies juist voor zwart in combinatie met wit voor een moderne en Scandinavische badkamer.

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en een groot voordeel is natuurlijk dat houtlook tegels wel in een natte ruimte, zoals de badkamer, geplaatst kunnen worden.

De natuurlijke en Scandinavische uitstraling die hiermee in een badkamer ontstaat is super trendy en tegelijkertijd ook heel tijdloos.

Verlichting achter de spiegel

Deze trend is niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens ontzettend praktisch! Worstel jij met goede verlichting in de badkamer? Dan is een spiegel met ingebouwde verlichting wat voor jou.

Deze ingebouwde verlichting verspreid het licht gelijkmatig langs de spiegel, waardoor je ook in het donker eindelijk voldoende verlichting hebt om goed in de spiegel te kunnen kijken.

Het nieuwste van het nieuwste is een spiegel met ingebouwde verlichting en anti condens. Beslaat jouw spiegel ook altijd na het douchen en ben je daar helemaal klaar mee? Met een spiegel met ingebouwde anti condens werking heb je daar geen last meer van en heb je voortaan goed zicht in de spiegel.

Marmerlook badkamer

Nog een toffe trend is de marmerlook in de badkamer. Echt marmer is niet voor iedereen betaalbaar, maar met de marmerlook krijg je toch een sjieke uitstraling in de badkamer. Kies voor tegels met een marmerlook of zelfs voor een wasbak in marmerlook.

Persoonlijk zou ik heel graag ons aanrechtblad vervangen voor een blad met marmerlook. Dat zal er voorlopig wel niet van komen, maar dromen mag toch?

Kleur in de badkamer

badkamer trends 2020

Last but not least: kleur in de badkamer! Of je nou kiest voor kleur in de tegels of kleur op de muur, alles mag en kan!

Zelf koos ik er al een aantal jaar geleden voor om onze muren in een terracotta achtige kleur te verven voor een warme uitstraling, maar ook een kleur als groen is heel populair voor in de badkamer.

Uit de badkamertrends van 2020 / 2021 is zwart sanitair mijn persoonlijke favoriet. Wat is jouw favoriete badkamer trend?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven