4 goede redenen om voor een buitenkeuken te kiezen
buitenkeuken van hout groen tegen antractiet zwart schutting

4 goede redenen om voor een buitenkeuken te kiezen

Al een tijd stond een buitenkeuken op mijn wensenlijstje. De afgelopen maand heb ik er hard aan gewerkt en ik kan hem eindelijk aan jullie laten zien.

In mijn omgeving kreeg ik heel wat verbaasde reacties op mijn wens voor een buitenkeuken. Want wat is een buitenkeuken? En waarom zou je er eentje willen? Daarom deel ik vandaag niet alleen de foto’s van de buitenkeuken, maar ook de redenen waarom ik er zo graag een buitenkeuken wilde.

Een plek om te barbecuen

Een goede plek om de bbq-en neer te kunnen zetten was mijn grootste wens voor een buitenkeuken. Wij hebben nu nog een simpele bbq die altijd op een gammele standaard naast de tuintafel staat. Echt heel sfeervol en gezellig zag het er niet uit.

Nu hebben we een fijne plek om de bbq neer te kunnen zetten en meer dan voldoende ruimte om ook de schalen met etenswaren en het servies een plek te geven. Naast voldoende ruimte was een stroompunt in de buurt hierbij ook een belangrijke voorwaarde.

Er zijn ook mensen die kiezen voor een volwaardige keuken in de tuin met wateraansluiting in de buitenkeuken. Wij hebben daarvoor niet gekozen, omdat het waterpunt in de keuken redelijk dichtbij zit.

We hebben al een eerste keer gebarbecued en dat is heel goed bevallen. Ooit zou ik nog heel graag een Green Egg barbecue willen, maar voor nu voldoet deze prima.

buitenkeuken bbq handybox rig-tig

Super blij ben ik al met de gekregen HANDY-BOX van RIG-TIG die ideaal is voor het meenemen van sauzen, kruiden en servies vanuit de keuken naar de buitenkeuken. Is het geen plaatje?

Een plek om planten te verpotten

Ik ben gek op planten en regelmatig bezig met nieuwe planten te verpotten. Soms doe ik dat binnen, wat voor een enorme chaos zorgt. Soms doe ik dit buiten op onze ronde tuintafel, maar ook hier zorgt het voor troep en blijft het overal tussenzitten.

your tree boomzaadjes rigtig

Daarom ben ik zo blij met de buitenkeuken waar ik eindelijk voldoende ruimte heb om planten te verpotten, zonder dat het overal een troep wordt.

Op de foto ben ik trouwens bezig de YOUR TREE van RIG-TIG te verpotten. Dit zijn zaadjes van bomen die je in een mooie design plantenpot in het geel, roze, groen of blauw kan verpotten. Leuk om kado te doen en bijvoorbeeld voor het raam in de vensterbank te zetten. Na ongeveer een jaar kan je het potje buiten in een grote pot verpotten en zal deze pot uiteindelijk zichzelf oplossen en het zaadje uitgroeien tot een boom. Super leuk!

Meer opbergruimte

Ons schuurtje is behoorlijk klein en staat vol met van alles en nog wat. Wat extra opbergruimte in de tuin kan dan ook geen kwaad.

In de buitenkeuken heb ik meer dan voldoende ruimte voor alle plantenpotten en achter de deurtjes heb ik nog meer ruimte om spullen op te bergen die je liever niet in het zicht zet. Onze schuur ziet er meteen een stuk netter uit, ideaal.

Meer ruimte voor planten

Ik zei het al eerder, ik ben gek op planten. Dus als ik extra ruimte in de tuin kan creëren voor meer planten dan is dat een enorme pre. Omdat er zoveel ruimte is op de buitenkeuken heb ik meer dan genoeg ruimte voor wat extra planten.

Ik heb een sfeervol geheel gecreëerd met een aantal van mijn favoriete planten. Vooral de citroenboom komt zo veel beter tot zijn recht, ik ben er erg blij mee.

Super blij ben ik met onze buitenkeuken en wat mij nog trotser maakt is dat ik deze buitenkeuken helemaal zelf gemaakt heb. Ik zal binnenkort een uitgebreide uitleg delen hoe ik deze buitenkeuken heb gemaakt, voor als je het ook leuk vinden om met deze DIY aan de slag te gaan.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven