Waar moet je op letten bij het kopen van airco? (meest gestelde vragen)
review mobiele airco tristar AC-5477 3-in-1

Waar moet je op letten bij het kopen van airco?

Wil jij een airco kopen, maar heb je geen idee waar je op moet letten bij de aankoop? In dit artikel geef ik antwoord op de meest gestelde vragen bij het kopen van een airco, zodat jij de beste keuze maakt bij de aankoop.

Zelf hebben wij onlangs een mobiele airco gekocht welke wij gebruiken op onze werkplek en in de slaapkamer. Voor de aanschaf hebben wij op een aantal dingen gelet, zodat wij een goede koop zouden doen (en dit is gelukt!).

Graag deel ik de belangrijkste aandachtspunten voor het kopen van een airco met je.

Airco kopen: de juiste keuze maken

Mobiele of vaste airco?

De eerste afweging die je moet maken is of je een mobiele of vaste airco wilt. Een vaste airco hangt vaak hoog aan de muur en heeft (meestal) betere specificaties, zoals een lager geluidsniveau en energieverbruik. Ook is dit minder een sta in de weg dan een mobiele airco.

Een vaste airco is vaak wel een stuk duurder dan een mobiele airco. Daarnaast kan je een mobiele airco in de winterperiode makkelijk uit het zicht opbergen. En een mobiele airco kan je per ruimte verplaatsen, terwijl je een vaste airco in elke ruimte moet ophangen.

Oppervlakte

Welk oppervlakte kan de airco aan? Bij een grote ruimte heb je vaak een airco met een groter koelvermogen nodig. Deze airco heeft bijvoorbeeld een groter vermogen en is daarmee geschikt voor het koelen een grotere ruimte.

Geluidsniveau

De meeste airco’s maken behoorlijk wat geluid. Het is geen oorverdovende herrie, maar toch wat hinderlijk. Er zijn ook stillere airco’s te koop, maar hier hangt ook meestal een prijskaartje aan.

Wij zetten de airco vaak een half uur voor werktijd en in de pauze aan, en een half uur voor het slapen gaan, zodat de ruimte goed gekoeld blijft en wij de airco tijdens werktijd maar beperkt aan hoeven te zetten.

En is het toch een keer zo warm dat de airco tijdens het werken of ‘s nachts in de slaapkamer aanmoet? Dan is het ook geen probleem, omdat het een vrij constant zoemend geluid is waar je vrij snel aan went. Ik vind het geluid vergelijkbaar met de airco’s in hotels in Zuid Europa.

Gewicht

Wil je de mobiele airco regelmatig in een andere ruimte zetten? Let dan bij het kopen van een airco ook op het gewicht van de unit, zodat deze makkelijk verplaatsbaar is. De slaapkamer is in ons huis op een andere verdieping dan de werkkamer, dus voor ons is het van belang dat de mobiele airco makkelijk te tillen is.

Prijs

Natuurlijk is de prijs van een airco ook van belang. Bij ons was deze zelfs van doorslaggevend belang, omdat wij over een aantal jaar de airco in de werkruimte misschien alsnog voor een vaste airco willen vervangen. En dan zou de mobiele airco een vaste plek in de slaapkamer kunnen krijgen.

Voor nu kwam deze airco als beste uit de bus voor een heel redelijke prijs.

Energieverbruik

Ook het energieverbruik van de airco is natuurlijk niet onbelangrijk. Het laatste wat je wilt is een hoge energierekening aan het einde van de zomer.

Gelukkig hebben de meeste airco’s tegenwoordig wel energielabel A of hoger, maar toch is dit iets om rekening mee te houden.

Online bestellen

Voor ons ook belangrijk: is de airco online te bestellen? Wij zagen het niet zitten om deze airco zelf vanuit bijvoorbeeld de Gamma of Mediamarkt te moeten slepen. Gelukkig is online een ruim aanbod in airco’s.

Kijk bijvoorbeeld eens bij:

De beste airco: Tristar AC-5477 3-in-1

Wij hebben al deze punten bij elkaar opgeteld en daarnaast review vergeleken van een aantal van de beste airco’s. Uiteindelijk kozen wij voor de Tristar AC-5477 3-in-1. Wat ons betreft heeft deze de beste prijskwaliteit verhouding.

Wij hebben deze airco nu een tijdje in gebruik en zijn er heel tevreden mee.

Het is makkelijk te installeren en zeer makkelijk in gebruik. Er zit een afstandsbediening bij waardoor je hem ook op afstand kan bedienen.

De mobiele airco is makkelijk in verschillende standen in te stellen en het koelt snel af in de ruimte. Ook valt het geluidsniveau ons erg mee. Hij staat dan ook regelmatig een uurtje aan als we aan het werk zijn.

Op zoek naar andere oplossingen voor een koele werkplek? Lees dan deze tips voor verkoeling op je thuiswerkplek.

Heel veel succes met het uitkiezen van de beste airco voor in huis!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven