4 redenen om een video deurbel te nemen (review Ring Video deurbel 3)
voordelen ring video deurbel 3

4 redenen om een video deurbel te nemen

Al lange tijd stond een video deurbel op ons verlanglijstje. En niet zomaar één, maar de Ring Video deurbel. Na het lezen van diverse reviews op internet en contact met mensen die al een video deurbel hebben kwam de Ring Video deurbel 2 als beste uit de bus.

Toevallig werd ik vorige maand door Coolblue gevraagd of ik de nieuwe Ring Video deurbel 3 wilde uitproberen. En natuurlijk wilde ik dat wel, want ik wist dankzij mijn onderzoek al dat de Ring Video deurbel de beste is. Nu er een nieuwe versie uit is kon ik niet wachten deze te proberen.

In deze blog deel ik graag de voordelen van een video deurbel met je, want wat mij betreft is het een echte musthave. En natuurlijk deel ik ook een review over de Ring Video deurbel 3, want nu we hem een aantal weken in huis hebben deel ik graag mijn ervaringen.

Update November 2022: inmiddels hebben wij de Ring deurbel een aantal jaar in huis en over het algemeen ben ik hier erg blij mee. 1 groot nadeel is echter dat je verplicht bent een abonnement af te sluiten om de videobeelden terug te kijken. Dit abonnement wordt elk jaar duurder en duur en kost inmiddels al € 39,99 per jaar.

Met de kennis van nu zou ik eerder kiezen voor een videodeurbel waarbij de videobeelden op een geheugenkaart worden opgeslagen, zodat je niet verplicht wordt een duur abonnement af te sluiten. Deze videodeurbel met geheugenkaart van de Action kost bijvoorbeeld maar € 39,95 en je hoeft er geen duur abonnement bij af te sluiten.

Voordelen van de Ring Video deurbel

Wij hebben verschillende redenen om de Ring Video deurbel aan te schaffen.

1. Nooit meer te laat bij de deur

De belangrijkste reden is toch wel het heen en weer ge-ren van zolder, waar ons kantoor zit, naar de deur. Dagelijks, soms meerdere keren, gaat de deurbel. Voor we van kantoor bij de deurbel zijn, zijn we zo weer een minuut verder.

Niet alleen is het ge-ren heel onhandig, ook is de pakketbezorger tegen de tijd dat we bij de deur zijn soms alweer weg of heeft hij bij de buren aangebeld. Met de Ring Video deurbel kunnen we de pakketbezorger direct laten weten dat we eraan komen, zodat we ons minder hoeven te haasten en de pakketbezorger alvast het pakket kan neerzetten.

review ring video deurbel 3

2. Nooit meer voor niks bij de deur

Daarnaast staan er regelmatig Jehova’s, verkopers of kinderen die belletje lellen voor de deur. Het is echt irritant om midden in het werk hiervoor helemaal naar beneden te moeten lopen. Ik hoef vast niet uit te leggen dat we dit niet meer doen nu we al via de video app op de mobiel kunnen zien wie er voor de deur staat.

3. Nooit meer de bel missen

Nog een reden om een video deurbel te willen is dat we deze vanaf nu overal kunnen horen en contact kunnen leggen met diegene die voor deur staat, zelfs als we niet thuis zijn.

Nu het tuinseizoen weer begonnen is zijn we extra blij met de Ring Video deurbel. In de tuin horen we namelijk de deurbel heel vaak niet. We missen hierdoor regelmatig bezoek of pakketjes.

Dankzij de videodeurbel kunnen we via de app op de mobiel op elke gewenste locatie contact hebben met diegene die voor de deur staat. Dat kan dus in de tuin, maar bijvoorbeeld ook in de supermarkt of het bos. Zo kunnen we de pakketbezorger bijvoorbeeld vragen om het pakket bij de buren af te geven als we net even boodschappen doen.

4. Altijd beeld wie er voor de deur staat

Nog een belangrijke reden om de Ring Video deurbel aan te schaffen, en niet een ander merk, is het stukje veiligheid. De deurbel detecteert namelijk beweging, ook als er niemand aanbelt.

Je kan het zo instellen dat je hier ook automatisch een melding van krijgt, maar dit hebben wij niet gedaan omdat we dan continue meldingen kregen. Naast dat de camera beweging detecteert, maakt hij hier ook beelden van en met een abonnement kan je dit zelfs nog een tijd terugkijken. Ook is het mogelijk om live te kijken of er iets voor de deur gebeurt.

live beeld video deurbel

In onze buurt gebeurd regelmatig wel iets. Daarom wilde ik al langere tijd een camera. Deels als afschrik effect voor kwaadwillenden. Deels om toch beeld te hebben mocht er iets gebeuren. De Ring video deurbel 3 heeft een bewegingsdetectie van 1,5 tot 9 meter en legt ook goed beeld vast in het donker. Daarmee voel ik mij weer een stukje veiliger in huis.

Review: Ring video deurbel 3

We hebben de Ring video deurbel 3 nu een aantal weken in huis en zijn er erg blij mee. We hoeven ons niet meer te haasten als de pakketbezorger voor de deur staat. Dit werkt zowel voor ons als voor de pakketbezorger, die nu direct weet dat we thuis zijn, prettig.

Ook hebben we al regelmatig gehad dat we in de tuin zaten en dat we dankzij de app op onze mobiel de deurbel toch hoorden. Vaak hoorden we de deurbel dan namelijk niet. Ik merk sowieso dat ik een stuk rustiger in de tuin zit nu ik niet continue gefocust hoef te zijn op de deurbel.

Wat heel handig is aan de Ring video deurbel is dat deze door hem aan te sluiten op de huidige bedrading automatisch opgeladen wordt. Daardoor hoef je geen ingewikkelde dingen te doen met batterijen of extra snoeren. Iets wat bij veel andere video deurbellen wel het geval is. Sowieso is zowel de app als de deurbel erg makkelijk te installeren.

Dankzij de dual-band wifi is de kans op verbindingsproblemen heel klein en we hoeven hierdoor geen belletjes te missen.

Nog een fijn voordeel is dat je bij de Ring Video deurbel kan kiezen uit een grijze en een zwarte front, waardoor de deurbel altijd past bij de uitstraling van je huis. Zelf hebben we gekozen voor het grijze frontje, maar we kunnen deze dus wanneer we willen wijzigen voor een zwart frontje.

Wat ons erg aansprak aan de Ring Video deurbel is dat deze niet alleen op de mobiel afgaat, maar ook aan de huidige bedrading is aan te sluiten. Dit was een een belangrijke reden voor ons om voor de Ring Video deurbel te kiezen, zodat we niet van onze mobiel afhankelijk zijn om de deurbel te horen.

Helaas blijkt bij ons de aansluiting op de huidige bedrading niet te werken, ondanks dat onze huidige bedrading aan alle technische vereisten voldoet. We hebben hierover contact opgenomen met Ring en het blijkt dat in sommige gevallen, ook bij nieuwbouwhuizen, de bedrading niet compatibel is met de Ring Video deurbel en daardoor niet werkt.

Gelukkig is daar een oplossing voor met de Ring Chime Gen. 2. Deze hebben wij ook bij Coolblue besteld. De Chime plaats je in een stopcontact en werkt als een gewone deurbel. Zo hebben wij toch naast de melding op onze mobiel een fysieke deurbel. Voor ons een absolute voorwaarde, omdat we anders continue de mobiel bij de hand moeten houden om geen belletje te missen.

Wij zijn erg blij met de Ring Video deurbel 3 van Coolblue en ik kan iedereen aanraden deze te bestellen. Zo hoef je nooit meer iemand voor de deur te missen!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven