Musthave: de interieurbijbel 5 (review basisboek voor interieuradviseurs)
interieurboek voor adviseurs en stylisten

Musthave: de interieurbijbel 5

Regelmatig lees ik interieurboeken voor de nodige wooninspiratie. Of het nou boeken over styling, DIY, kleuren uitkiezen, ontspullen of tuinieren is: ik vind het een heerlijke manier om nieuwe inspiratie op te doen en meer te leren over bepaalde onderwerpen.

Laatst ontving ik De interieurbijbel 5 voor een review en ik vertel jullie graag meer over dit praktische interieurboek.

Over De interieurbijbel 5

In 10 jaar tijd is dit alweer de 5e editie van de interieurbijbel en dit interieurboek is een echte klassieker in zijn genre.

De interieurbijbel moet je eigenlijk zien als een praktisch naslagwerk. In dit boek van maar liefst 416 pagina’s vind je uitgebreide uitleg over tientallen verschillende materialen voor in huis.

De uitleg van deze materialen zijn opgesplitst in de onderwerpen vloeren, wanden en plafonds, haarden en kachels, deuren, trappen en kasten, keuken, badkamer en verlichting.

Kortom, alle onderwerpen die van belang zijn bij de basisinrichting van een woning komen voorbij. De uitleg in dit boek is duidelijk, praktisch en overzichtelijk. Daarnaast wordt alle informatie ook ondersteunt door foto’s, zodat je een goed beeld van de materialen krijgt.

Wat ik fijn vind aan dit boek is dat bij elk onderwerp uitgebreide informatie staat over de eigenschappen en toepassingen van het product en dat je achtergrondinformatie krijgt. Zo wordt er bijvoorbeeld technische informatie gegeven, maar ook uitgelegd hoe en waar je een product kan gebruiken.

Daarnaast staat aan het einde van elk hoofdstuk nog een korte opsomming van de voor- en nadelen van het materiaal.

De interieurbijbel 5 – voor wie?

Als je op zoek bent naar een interieurboek voor styling of DIY ideeën: dan is dit niet je boek.

Maar ben je geïnteresseerd in interieur en wil je daar zoveel mogelijk over weten? Dan mag dit boek niet ontbreken in je boekencollectie. In dit boek komt de absolute basis van interieurdesign aan bod, namelijk de kennis van actuele materialen, en iedereen die wat met interieur heeft zou dit boek in zijn bezit moeten hebben.

review interieurbijbel 5

Ook als je verhuis- of verbouwplannen hebt raad ik je aan dit boek aan te schaffen om je goed te oriënteren. De interieurbijbel geeft je namelijk een ontzettend praktisch overzicht van alle materialen die er zijn en bereid je goed voor op de te maken keuzes voor je woning. Zo ben je een stuk beter voorbereid als je in de winkel een keuze uit een vloer, keuken of badkamer moet maken en minder afhankelijk van de kennis van de medewerker in de winkel.

Op internet is veel informatie te vinden, maar vaak niet in een handig overzicht en het kost veel tijd om deze informatie goed bij elkaar te verzamelen. Met dit boek is dat niet nodig en weet je zeker dat je de juiste informatie bij de hand hebt.

Eigenlijk zou iedereen die werkt in de interieurbranche, elke interieurstylist, adviseur en interieurblogger, dit boek moeten hebben. En ook als je verhuis- of verbouwplannen hebt is dit boek een echte musthave.

Dit boek is dan ook niet voor niets een echte bestseller.

De interieurbijbel 5 is o.a. te koop bij bol.com of te bestellen in de boekwinkel. Binnenkort komt alweer de 6e druk van dit boek uit. Als deze is verschenen zal ik dit zo snel mogelijk hier delen.

Heb je serieuze verbouwplannen en wil je je goed voorbereiden voor je met een architect in gesprek gaat? Dan is het boek buitengewoon & betaalbaar verbouwen 4 ook een aanrader.

Dit boek staat namelijk vol met interessante en inspirerende verbouwprojecten met een uitgebreide toelichting en kostenplaatje. Zo kan jij je alvast oriënteren en inspiratie opdoen voor je met een architect gaat overleggen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven