Alles over de visgraatvloer - informatie & inspiratie met voorbeelden
informatie visgraatvloeren

Alles over de visgraatvloer – informatie & inspiratie

De visgraatvloer is op dit moment ontzettend populair. Niet zo gek, deze duurzame vloer met moderne uitstraling gaat ontzettend lang mee en verveelt dankzij de natuurlijke en luxe uitstraling nooit.

Ook bij de interieuradviezen die ik geef komt een visgraatvloer vaak als gewenste vloer voorbij. Het is dan ook een makkelijke vloer die bij elke inrichting past, bijvoorbeeld bij een Scandinavisch, industrieel of bohemien interieur.

Twijfel jij nog over een visgraatvloer? Bekijk dan deze blog met meer informatie en inspiratie over deze luxe houten vloer.

Eindeloze mogelijkheden met de visgraatvloer

Een visgraatvloer kan je in talloze verschillende houttinten en legvormen laten leggen. Ook kan je kiezen uit verschillende breedtes van de plank. Bijvoorbeeld de traditionele legvorm met een mooie rand bij de plinten, de walvisgraat met een extra brede en lange plank of een visgraatvloer met een verouderde look.

Ook kan je kiezen voor een visgraatvloer van lamelplanken of klikvisgraat. Het grote voordeel van deze vloeren is dat deze een stuk goedkoper zijn dan de traditionele visgraatvloer. De klikvisgraatvloer kan je zelf leggen, zonder hulp van een vakman. Dit maakt deze vloer nog goedkoper.

Dankzij de vele mogelijkheden van de visgraatvloer is deze in elk budget te koop en ook nooit saai. Je kunt voor een echt houten vloer kiezen, maar ook voor de goedkopere budgetoptie als een vloer van lamelplanken. De visgraatvloer is ontzettend populair, maar dankzij de vele variaties qua kleur en legvorm nooit saai.

Voordelen van de visgraatvloer

  • De visgraatvloer is ontzettend duurzaam en gaat lang mee
  • De kwaliteit van deze houten vloer is goed
  • Veel verschillende mogelijkheden in (hout)kleur en legvorm
  • De meeste visgraatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming
  • Mooie natuurlijke uitstraling

Nadelen van de visgraatvloer

  • In verhouding met andere vloeren is de visgraatvloer duur
  • De visgraatvloer moet door een vakman gelegd worden
  • Het leggen van de vloer is erg arbeidsintensief
  • Het onderhoud van een echt houten visgraatvloer dient op de juiste manier te gebeuren om beschadiging en vlekken te voorkomen. Een goede voorlichting en het volgen van de juiste instructies is hierbij van groot belang

Zoals elke vloer heeft ook de visgraatvloer specifieke voor- en nadelen. Of deze vloer bij je past zal van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren afhangen. Ook is de materiaalkeuze van groot belang bij de afweging. Een laminaat visgraatvloer is misschien een stuk goedkoper, maar ook kwetsbaarder voor beschadigingen dan een eiken of grenen vloer. Laat je daarom goed informeren welk type vloer bij je past.

Inspiratie visgraatvloeren

Ben jij op zoek naar inspiratie voor de visgraatvloer? Wil je kijken hoe een visgraatvloer in bijvoorbeeld een moderne woonkamer staat of in een Scandinvisch interieur?

Ik heb een aantal van de mooiste voorbeelden van Pinterest voor je verzameld.

josh-hemsley-via-unsplash. visgraatvloerjpg
Copyright Josh Hemsley via Unsplash

Meer informatie over visgraatvloeren vind je bij de specialist. Zou jij kiezen voor een visgraatvloer in huis?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven