Stylingtips voor het inrichten van de keukenplank (incl. decoratie ideeën)
stylingtips van keukenplankjes

Stylingtips voor het inrichten van de keukenplank

Ben jij op zoek naar inspiratie voor het inrichten van de keukenplank? Veel mensen vinden het lastig welke decoratie ze op hun keukenplanken kunnen zetten.

Daarom heb ik nu een blog vol stylingtips voor het decoreren van de keukenplanken. Ook heb ik volop ideeën welke accessoires je op de keukenplankjes kunt gebruiken.

Decoratie voor open keukenplank

Ben jij benieuwd welke accessoires het mooist staan op een wandplank in de keuken? Ik heb een mooi overzicht met ideeën voor je gemaakt.

Zelf vind ik het niet alleen mooi, maar ook praktisch, om vooral accessoires op een open plank te zetten die ook bij de keuken horen. Mooi glaswerk, houten schalen of karaffen met je favoriete drank. Je keuken knapt er heel erg van op en dit is bijvoorbeeld ook leuk om een oude keuken mee op te knappen.

Dit zijn een aantal van mijn favoriete accessoires voor op de plank in de keuken:

Wat is er leuker dan je mooiste glaswerk op de keukenplank? Bijvoorbeeld je mooiste wijnglazen, champagneglazen of zoals in ons geval een Maison Jar met deksel (hoe leuk zijn deze in een vorm van een cactus?).

Naast mooi glaswerk ben ik gek op bijzonder servies voor op de keukenplank. Het gele servies wat je verderop in dit artikel op de foto ziet heb ik ooit als afscheid bij mijn vorige werkgever gekregen (inmiddels uit de collectie), maar ook dit servies van Broste Copenhagen staat erg mooi op de keukenplank.

Of wat denk je van dit mooie servies met dierenprint van Xenos? Deze spullen zijn ook erg leuk voor in het koffiehoekje in de keuken.

accessoires voor op keukenplankjes

Zelf hebben wij de afgelopen jaren een aantal mooie karaffen verzameld waar we onze favoriete drank in bewaren. De drank zorgt voor een mooi kleurcontrast in de keuken. Zo heb je meteen ook een oplossing voor de (vaak) lelijke flessen uit de winkel.

Ben jij meer van de koffie en thee? Ook dan mag je je favorieten laten zien! Bijvoorbeeld met een mooie koffiecuphouder of de lekkerste thee in losse blikken. Zelf kopen wij op reis altijd een mooi blik om de thee in te bewaren, zo hebben wij ook nog een leuke herinnering aan de vakantie. En een mooie fluitketel of theekan staat er ook altijd leuk bij.

Ook kan je natuurlijk je mooiste mokken een plekje geven op de keukenplank. Zet je favorieten bij elkaar. Niet alleen makkelijk voor het grijpen als je wat te drinken wilt, maar het ziet er ook nog eens gezellig uit.

Voor de echte bloemenliefhebber mag een mooie vaas met bloemen op de keukenplank eigenlijk niet ontbreken. Kies voor een mooie glazen vaas zoals deze of juist voor een opvallende, zoals deze vaas met gezicht van Vestbjerg, zodat deze ook mooi zonder bloemen staat. Zelf heb ik meerdere vazen en potten zonder bloemen bij elkaar gegroepeerd. Door de overlap in kleuren staat dit erg leuk.

Ook een (oude) keukenweegschaal staat erg tof in de keuken. Zelf wisten wij een echte Berkel weegschaal op de kop te tikken, maar een look-a-like retro weegschaal staat ook mooi als decoratie op de keukenplank.

servies op keukenplankjes

Nog een aantal leuke accessoires voor het inrichten van de keukenplank zijn mooie houten plank zoals deze van sheesham hout of deze broodplank, plantjes of een mooie olie & azijn set. En een mooie fruitschaal mag eigenlijk ook niet op de keukenplank ontbreken.

Heb je dan nog ruimte over? Dan is het leuk om een mooie poster of letterbord neer te zetten, bijvoorbeeld met een quote voor in de keuken.

Wij hebben ook nog een aantal lampen rondom de keukenplanken gehangen, niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch! Heb jij onvoldoende licht in de keuken? Denk dan out of the box en kies voor wandlampen en hanglampen die mooi bij de rest van de keuken passen.

Stylingtips voor de keukenplank

Na al die tips voor decoratie op de keukenplank wil je natuurlijk weten hoe je je keukenplank mooi kan inrichten.

keukenplankjes styling

Zelf hou ik het liefst een kleurthema aan om wat rust te creëren. Zoals je op de keukenplankjes van Sabine ziet hoeft kleur niet druk te zijn als de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd.

Wat altijd een goed idee is, is om groepjes van accessoires bij elkaar te maken. Zo ontstaat er een mooi geheel. Kies voor overlap in soort, bijvoorbeeld alle plantjes bij elkaar, of juist in vorm door alle ronde vormen bij elkaar te zetten.

Vind je het lastig je keukenplank mooi te stylen? Kijk dan naar afbeeldingen van keukens die je inspireren, bijvoorbeeld op Pinterest. En probeer, experimenteer en schuif met decoratie net zolang tot je helemaal tevreden bent. Bekijk ook eens deze stylingstips voor het aanrecht.

Als alternatief voor een keukenplank zou je ook kunnen kiezen voor een vitrinekastje boven het aanrecht. Hier kan je ook veel mooie decoratie in kwijt.

Veel succes met het inrichten van de keukenplank!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven