Stofallergie? Dan is deze stofzuiger wat voor jou (zeker met huisdieren!)
thomas stofzuiger

Stofallergie? Dan is deze stofzuiger wat voor jou

Ben jij op zoek naar een goede stofzuiger die zoveel mogelijk stofdeeltjes filtert? Dan is de stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet wat voor jou.

Ik ben gevraagd deze stofzuiger uit te testen. Dit kwam op het perfecte moment. Onze huidige stofzuiger was inmiddels een jaar of 13 oud en begon steeds meer mankementen te vertonen. Niet alleen maakt hij een hoop herrie tijdens het stofzuigen, maar ook aan zuigkracht leverde hij steeds meer in. Tijd voor een nieuwe stofzuiger dus!

Update februari 2022: inmiddels ben ik weer overgestapt naar een stofzuiger met zak, omdat ik niet aan een stofzakloze stofzuiger kon wennen. Maar is een stofzuiger zonder zak wel wat voor jou? Dan is deze stofzuiger zeker een aanrader.

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet

thomas stofzuiger cycloon voor huisdieren katten honden

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet is een speciale stofzuiger die uitermate geschikt is voor als je huisdieren in huis hebt en/of gezinsleden met een stofallergie zoals huisstofmijt. Ik wilde deze graag uittesten, omdat mijn man overgevoelig is voor stofdeeltjes en onze hond Jackie aardig wat haren in huis achterlaat.

Deze stofzuiger is een stofzuiger zonder zak en kan gebruikt worden voor harde en zachte vloeren. De stofzuiger heeft een extra sterkte zuigkracht en een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert en is daardoor erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Ook zit er een speciale borstel bij voor het opzuigen van dierenharen.

thomas stofzuiger zonder zak stofallergie

Bij deze stofzuiger zonder zak zit ook een speciale Aqua-freshair-Box. Hiermee kan je de lucht verfrissen, meer dan 2 liter water opzuigen en je huis ontdoen van geurtjes.

Review Thomas stofzuiger

Wij hebben de stofzuiger nu ruim een maand in gebruik en de ervaringen zijn vooral positief.

De stofzuiger is een stuk wendbaarder dan onze vorige stofzuiger, waardoor ik hem makkelijk door huis beweeg. De zuigkracht is echt een stuk hoger dan ik gewend ben van onze vorige stofzuiger. Waar normaal veel haartjes en stof door huis bleef dwarrelen, zuigt de Thomas Cycloon alles goed op.

Na het stofzuigen is ons huis hierdoor echt een stuk schoner. Zelfs ons hoogpolig vloerkleed bij de bank wordt nu goed gereinigd. Je zou hier de speciaal meegeleverde turboborstel voor kunnen gebruiken, maar het normale opzetstuk heeft al zoveel meer kracht dan onze vorige stofzuiger dat dit voldoende voor ons is.

Een nadeel van de stofzuiger is wel dat hij met ruim 8 kilo aan de zware kant is. Dit maakt het vooral op de trap wat lastiger om te stofzuigen, maar gezien de vele andere voordelen vind ik dit te overzien. Onze schoonmaakster die ons 1 x in de 2 weken helpt met het huishouden vind dit wel een groot nadeel en is hierdoor iets minder positief over de stofzuiger.

Wat opvalt is dat er echt veel minder stof achterblijft na het stofzuigen dan met onze vorige stofzuiger en dit vind ik het grootste voordeel. Mijn man loopt regelmatig door zijn stofallergie niezend door het huis, maar de laatste maand heeft hij opvallend genoeg nergens last van. Ik heb nooit geweten dat er stofzuigers zijn speciaal voor mensen met allergieën zoals huisstofmijt, wat is dit een uitkomst voor mijn man!

thomas stofzuiger flter en zonder zak

Wel moet ik nog wennen aan het leegmaken van de stofzuiger, soms valt een deel van het stof namelijk naast de prullenbak. Ik ga er vanuit dat dit de nieuwigheid is en snel genoeg went.

Aqua-freshair-Box en easyBox

De Aqua-freshair-Box heb ik nu één keer uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat ik het schoonmaken van de box na gebruik ontzettend vies en omslachtig vind. Dit zal ik dus zeker niet elke keer gebruiken, maar wellicht in de winter als de lucht wat muffer ruikt wel wat vaker. Want het is wel handig dat je met deze stofzuiger de lucht kan verfrissen en het huis nog schoner kan maken.

Maar gelukkig is de easyBox (de ‘gewone’ stofzuiger zonder zak) wel handig in gebruik en zoveel krachtiger dan de meeste andere stofzuigers.

Een ander nadeel is dat de gebruiksaanwijzing alleen in het Duits is. Daardoor is het echt even puzzelen hoe de stofzuiger werkt. Ik heb het idee dat ik hierdoor ook nog niet alle opties die deze veelzijdige stofzuiger heeft optimaal gebruik, en dat is zonde.

De Thomas Cycloon: een aanrader of niet?

Deze stofzuiger is gezien zijn prijs zeker niet een stofzuiger voor iedereen. Maar heb jij of één van je gezinsleden last van een stofallergie of overgevoeligheid voor stof? Of heb je huisdieren in huis en zuigt je huidige stofzuiger de haren van je kat of hond niet goed op? Dan is deze stofzuiger met filter echt een aanrader!

Vooral de goede zuigkracht is een enorm pluspunt en dit maakt hem uniek t.o.v. veel andere stofzuigers. Wij zijn er erg blij mee en hij is een uitstekende vervanger voor onze oude stofzuiger.

De Thomas Cycloon Hybrid is in Nederland te koop op Bol.com. Op de website van Thomas Stofzuigers vind je meer informatie over deze stofzuiger.

Wist je trouwens ook dat er stofzuigers met dweilfunctie te koop zijn, zoals deze Leifheit stofzuiger? Dat lijkt mij ook interessant om in de toekomst nog eens uit te proberen.

Liefs,

Ilse

p.s. nog meer huishoudtips bekijken? Bekijk dan ook deze hack om je vaatdoekje schoon te houden.

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven