IKEA ELVARLI hack: String bureau look-a-like (goedkope thuiswerkplek)
ikea hack thuis werkplek bureau

IKEA ELVARLI hack: String bureau look-a-like

Eindelijk kan ik jullie mijn nieuwe werkplek laten zien! Ik heb weer een leuke IKEA hack bedacht met het ELVARLI systeem die veel goedkoper is dan het bureau dat ik oorspronkelijk in gedachten had. Lees snel verder om meer te weten te komen over mijn nieuwe werkplek.

Eigenlijk was mijn oude werkplek (ook een IKEA hack) nog prima. Een groot bureau en daarnaast nog een tafel waar ik klanten aan kan ontvangen in dezelfde ruimte. Maar toen brak de Corona crisis uit en moest mijn man ook opeens fulltime vanuit huis werken.

De eerste weken was het heel gezellig om samen een werkplek te delen. Maar omdat mijn man de hele dag belt voor zijn werk kon ik mij steeds minder goed concentreren op mijn werk.

In eerste instantie vonden wij een extra werkplek creëren zonde, het zou toch maar een tijdelijke situatie zijn. Maar hoe langer het duurde, hoe meer duidelijk werd dat dit niet tijdelijk zou zijn.

Voorlopig mag mijn man nog niet naar kantoor en het is nog maar de vraag wanneer, en hoeveel dagen in de week, hij weer naar kantoor mag. De hoogste tijd dus om een tweede werkplek te creëren.

Door in de logeerkamer het bed tegen de muur te schuiven ontstond hier genoeg ruimte voor een bureau. En omdat mijn man meer ruimte nodig heeft op het bureau en ik het stiekem wel leuk vond om een nieuwe werkplek in te richten, besloot ik mijn kantoor te verhuizen naar de logeerkamer.

String bureau goedkope look-a-like (IKEA ELVARLI HACK)

Ik kwam via Pinterest deze mooie design werkplek met het String systeem tegen en was meteen verliefd. Zoiets wilde ik ook! Maar dan wel graag iets goedkoper… Op zoek naar inspiratie zag ik deze leuke thuis werkplek met het ELVARLI systeem van IKEA.

Het ELVARLI systeem is eigenlijk een kledingkast van IKEA en heeft qua vorm wel iets weg van de String shelves. Wat een leuk idee om een goedkope look-a-like van het String systeem te maken met deze IKEA hack!

bureau in slaapkamer

Wat ik ook zo fijn aan deze IKEA hack vind is dat ik zo zelf de afmetingen kan kiezen van de werkplek. Door het logeerbed naar de muur te schuiven ontstaat er meer ruimte, maar toch is er niet heel veel plek. Zo kan ik de ruimte optimaal benutten.

Deze spullen heb je nodig voor de IKEA ELVARLI hack als thuis werkplek:

 • 3 x ELVARLI zijsysteem
 • 4 x ELVARLI plank
 • 2 x ELVARLI lade
 • 1 x LINNMON ADILS tafel
 • 2 x op maat gezaagde planken van de bouwmarkt voor boven het bureau

Op zich wijst deze hack voor zichzelf. Zet het ELVARLI systeem en het bureau in elkaar. Het derde ELVARLI zijsysteem zet je links van het bureau. Bevestig de zijsystemen aan de muur en plaats boven het bureau de op maat gezaagde planken voor extra opbergruimte. Pas wel op dat je deze planken niet te zwaar belast.

Deze werkplek heeft mij in totaal nog geen 250 euro gekost en het is een mooie hack van het String systeem. Bij mijn nieuwe werkplek wilde ik ook graag een mooie en goede bureaustoel. De LÅNGFJÄLL bureaustoel ziet er niet alleen mooi uit, maar zit ook nog eens ontzettend lekker.

bureau ikea met planken erboven
ikea elvarli hack werkplek thuis

Het vloerkleed onder de bureaustoel lag eerst in de woonkamer en komt hier mooi tot zijn recht. Natuurlijk is een bureaustoel op een vloerkleed niet heel praktisch, maar met deze transparante bureaustoelmat blijft het vloerkleed goed op zijn plek liggen.

Overige informatie nieuwe werkplek

Het bureau is natuurlijk pas het begin, ook qua styling kon ik los in de ruimte. Op de muur zit de kleur Aquamarine Dream van Histor.

Voor de styling heb ik gedeeltelijk accessoires gebruikt die ik nog in huis had en een aantal nieuwe spullen gekocht, namelijk:

voorproefje werkplek

Wat vinden jullie van mijn nieuwe thuiswerkplek? Super leuke IKEA hack toch? Bekijk voor nog meer inspiratie ook dit overzicht met IKEA hack werkplekken.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

12 gedachten over “IKEA ELVARLI hack: String bureau look-a-like”

 1. Leuke optie om een kledingkast voor een werkplek te gebruiken.

  En Ja, de opbouw lijkt op de Stringwerkplek waar je (snap ik helemaal) verliefd op werd.

  Als je het een lookalike van Lundis had genoemd was ik het helemaal met je eens geweest. Om het een String lookalike te noemen gaat mij toch echt een beetje te ver.

  Typerend voor String zijn nou juist die dunne metalen dragers en zijsteunen. Die mis ik hier toch echt.

  Desondanks wens ik je uiteraard veel werkplezier.

 2. Super leuk!!!

  Wil het ook aanschaffen voor onze dochter!
  Zou je mij kunnen zeggen wat de totale breedte en diepte van de werkplek is?

  Alvast bedankt.

 3. Super leuk bedacht zo! Ik ben even benieuwd hoe breed het bureau (zitgedeelte) is. Is dit de variant van 1 meter of heb je gekozen voor een bredere variant? Ik hoor het graag 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven