Sierkussens combineren: zo maak je de perfecte styling
kamerplanten verzorging

Sierkussens combineren: zo maak je de perfecte styling

Wil jij weten hoe je sierkussens het beste kan combineren en stylen? Bekijk dan de beste tips voor het decoreren van sierkussens en leer stylen als een pro!

In dit artikel staan een aantal tips voor het kopen van sierkussens voor je klaar en leer je sierkussens combineren voor op de bank in de woonkamer.

Plekken voor het decoreren met sierkussens

Dacht je dat je alleen de bank kan stylen met kussens? Echt niet! Zelf heb ik een kleine kussenverslaving en liggen overal in huis wel kussens.

Ook de volgende plekken decoreer je leuk met kussens:

  • het bed (hier staan een paar kussens gezellig, maar je moet je wel bedenken dat je elke avond de kussens weer van het bed moet halen)
  • de eetkamerbank
  • loungebank in de tuin (kussens kunnen in de zon wel verkleuren, vooral donkere kleuren vervagen snel. Pas hier dus wel mee op en kies bij voorkeur een schaduwrijk en droog plekje uit voor je kussens)
  • loungehoekje in huis
  • een plank of vak in een open kast, bijvoorbeeld een grote bakkerstrolley of industriële vitrinekast

Sierkussens combineren

Wil jij je kussens op de bank decoreren en ben je benieuwd waar je op moet letten? Bijvoorbeeld hoeveel kussens je op de bank kan leggen? Welke kleuren kussens je uitkiest? Kies je voor groen, taupe of zwart-wit? Ik geef je graag een aantal tips.

  • Bepaal eerst welke kleuren je op de bank wilt. Kies je voor zwart-wit? Zelf heb ik heel veel zwart-wit kussens, omdat deze overal mee gecombineerd kunnen worden. Maar je kan ook voor een kleur kiezen. Het is mooist als deze kleuren in dezelfde ruimte terugkomen. Bijvoorbeeld groene kussens bij een groene muur of een okergeel kussen wat met de eetkamerstoelen matcht. Je kunt kiezen voor één kleur als je van neutraal houdt, maar zoals je op de foto’s kunt zien kan je ook gerust meerdere kleuren combineren, als deze maar bij de kleuren in de rest van de woonkamer passen.
  • Wat heel belangrijk is bij het decoreren met kussens op de bank is dat je voor verschillende vormen en formaten kiest, anders wordt het een saai geheel. Je kunt kiezen voor vierkant in verschillende formaten, rechthoekig of rond. Ook kan je kiezen voor verschillende stoffen, bijvoorbeeld wol en katoen, en je kunt kiezen voor effen kussens of kussens met patronen. Alles kan en mag, maar zorg dat je je aan het kleurthema aan stap 1 houdt. Twijfel je? Leg dan de kussens in de winkels naast elkaar en kijk hoe het daar staat. Nog steeds twijfel ? Grote kans dat het niet mooi in het echt staat.
  • Vergeet ook niet om rekening te houden met de kleur van de bank. Meestal staan grijze kussens op een grijze bank niet mooi, net als dat zwart op een zwarte bank niet mooi staat en rood tinten niet mooi bij een cognac bank staan. Probeer voor iets meer contrast in de kleuren te kiezen, zo is de kans kleiner op een mismatch.
  • Er is geen standaard regel voor het aantal kussens wat je op een bank kan leggen. Wel geldt dat een oneven aantal sierkussens vaak het mooist staat. Je kunt de kussens over de gehele bank verspreiden, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen in één of twee hoeken kussens te leggen. Zelf vind ik het ook mooi om sierkussens te combineren met een plaid.

Sierkussens kopen: hier moet je op letten

Het aanbod in sierkussens is groot. In elke kleur, elke vorm en elke maat is er wel iets moois te koop. Ga dus goed voorbereid op pad, want anders weet je waarschijnlijk niet wat te kiezen.

Hou daarbij rekening met de punten uit dit artikel om sierkussens te combineren. Kies dus thuis al een kleurenpalet uit, zodat je niet per ongeluk de verkeerde kleur uitkiest. In de winkel kan je dan op basis van het kleurenpalet verschillende kussens uitkiezen. Let goed op de verschillende vormen, patronen en stoffen en leg ze in de winkel al bij elkaar om te kijken of het wel bij elkaar past.

Vergeet ook niet om rekening te houden met de kleur van de bank, vloerkleed, muur en andere grote elementen in de ruimte. Je kunt natuurlijk ook zelf sierkussens maken, zoals deze pompom kussens.

Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om sierkussens te combineren in huis. Heel veel succes!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

5 gedachten over “Sierkussens combineren: zo maak je de perfecte styling”

  1. Sierkussens combineren is een geweldig idee. Ik twijfelde er veel over totdat ik plaatjes van zag. En ja, hierna heb ik meteen een stap genomen om mijn sierkussens te combineren. De uitkomst was te verwachten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven