Jute vloerkleden in huis: een duurzame keuze (inspiratie en ideeën)
vierkant jute vloerkleed

Jute vloerkleden in huis: een duurzame keuze

Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed en wil je graag een duurzame keuze daarin maken? Kies dan eens voor een jute vloerkleed! Jute is een natuurlijke vezel die volop groeit in landen als India, Bangladesh en China en is volledig CO2 neutraal en biologisch afbreekbaar. Vloerkleden van jute zijn hiermee een duurzame en milieubewuste keuze.

In dit artikel vind je ideeën en inspiratie voor een jute vloerkleed voor in huis.

Jute vloerkleden in je interieur

goedkoop jute vloerkleed

Ben jij benieuwd of een jute vloerkleed mooi staat in je interieur? Geen zorgen, door de natuurlijk uitstraling past een jute vloerkleed bij elke woonstijl. Heb jij een landelijk of klassiek interieur of een Scandinavische inrichting? Dan is een jute vloerkleed een perfect match.

Ook in een bohemien interieur komt een vloerkleed van jute helemaal tot zijn recht. En bij een industrieel interieur zorgt een jute vloerkleed voor een beetje warmte en daardoor voor extra sfeer.

Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekig vloerkleed in de zithoek of voor een rond vloerkleed passend bij je ronde eettafel. Ook is het een erg leuk idee om een klein rond vloerkleed naast je bed te leggen. Zeker gecombineerd met een mooi nachtkastje en stoel naast je bed staat dit erg leuk!

Een jute vloerkleed is een goedkoop vloerkleed. Dit komt omdat deze vezel makkelijk groeit en daardoor volop aanwezig is in de natuur. Jute is duurzaam en goedkoop en daarmee een perfecte keuze voor in huis.

Kies het perfecte jute vloerkleed

rond jute vloerkleed met zwarte rand

Jute vloerkleden zijn te koop in verschillende vormen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed in rechthoek, vierkant of rond. En alsof dat nog niet genoeg is kan je bij een jute vloerkleed rond ook nog eens kiezen voor verschillende kleuren, bijvoorbeeld in het zwart of grijs. Ook kan je kiezen voor alleen de rand in een andere kleur als wit of groen en de rest van het vloerkleed in naturel. Of kies voor een vloerkleed met een mooi geweven patroon voor een bijzonder effect.

Zoals je ziet zijn er volop mogelijkheden voor een vloerkleed van jute. Zowel in kleur, formaat en vorm zit er altijd wel iets bij wat past bij jouw interieur. Combineer een jute vloerkleed met andere natuurlijke producten als bamboe en rotan meubels en accessoires of kies juist voor contrast door het te combineren met ruwe elementen als beton.

Zelf vind ik een rechthoekig jute vloerkleed bijvoorbeeld erg mooi op een betonlook vloer, gecombineerd met een cognackleurige bank. Een stoere en toch warme stijl, ik hou ervan. Maar je kan een jute vloerkleed ook juist combineren met zachte en warme materialen voor een romantische sfeer.

Jute vloerkleden zijn populair en dat is niet voor niets. Dankzij de neutrale look passen ze in elk interieur en ze zijn ook nog eens heel betaalbaar. Daarnaast is dit geen trendgevoelig vloerkleed, maar een tijdloos en stijlvast vloerkleed.

Op welke plek in huis zou jij graag een jute vloerkleed willen?

Liefs,

Ilse

Fotocredits foto 1, 2 en 3: Volero

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven