Je dekbed en matras opfrissen doe je zo - 8 tips voor een schoon bed
beddengoed schoon en opfrissen

Je dekbed en matras opfrissen doe je zo

Zo aan het einde van de zomer is het verstandig om je bed eens goed op te frissen. Tijdens al die warme zomernachten hebben we flink wat liggen zweten en daarom is het nu extra slim om je bed eens goed schoon te maken. Wakker worden in een bed vol transpiratievocht en nare geurtjes is niet heel fris en geen goed begin van je dag.

Het is een kleine moeite om je bed eens goed op te frissen. Door regelmatig je bed schoon te maken en 1 a 2 keer per jaar een grote schoonmaak te houden in de slaapkamer hou je de boel lekker fris en gezond.

Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Ik geef je graag een aantal tips voor een schoon en fris dekbed en matras.

Dekbed en kussens schoonmaken

Wist je dat de meeste dekbedden en kussens gewoon in de wasmachine kunnen? Een goede wasbeurt zorgt ervoor dat al die nare zweetluchtjes verdwijnen en dat je weer een lekker schoon bed hebt om in te slapen.

Het hangt van het type dekbed af of deze geschikt is voor in de wasmachine. Aan de meeste dekbedden zit een label waarop is aangegeven of het dekbed in de wasmachine mag.

slaapkamer urban jungle bladeren beddengoed

Ook op de verpakking, of bij de beschrijving op internet, van een nieuw dekbed vind je meer informatie over de wasvoorschriften van het type dekbed. Kijk dus voor je bijvoorbeeld een ganzendons dekbed gaat bestellen wat hierbij de instructies zijn.

Zo kan een zijden dekbed bijvoorbeeld niet in de wasmachine en is het voor een wollen dekbed ook verstandiger om deze chemisch te laten reinigen bij de stomerij. Bekijk ook welk dekbed bij je past, zodat je de goede keuze kan maken.

Wil je even tussendoor een snelle opfrisbeurt van je dekbed of kussen? Zet je ramen open en hang alles uit naar buiten. Zo komt er lekker veel frisse lucht bij je beddengoed en ruikt het weer een stuk beter. Wel even opletten dat het niet begint te regenen natuurlijk!

Matras schoonmaken

In veel gevallen is de hoes om het matras makkelijk te verwijderen d.m.v. een rits. De hoes om het matras zou je 2 keer per jaar kunnen wassen. Let wel goed op, in de meeste gevallen is het beter dit bij een stomerij te laten doen. Op het label van je matras vindt je hier meer informatie over.

Je kunt nog meer doen om ervoor te zorgen dat je bed lekker fris blijft en vieze geurtjes zo min mogelijk een kans krijgen. Was minimaal 1 keer in de week je beddengoed, zo blijft je bed schoon en geef je nare geurtjes geen kans zich definitief te vestigen op je bed.

Sla elke ochtend eerst een half uur het beddengoed open op je bed, zodat het beddengoed voldoende kans krijgt om te ademen. Vergeet niet om daarna je bed alsnog netjes op te maken.

Wist je trouwens dat het belangrijk is eens in de 6 a 10 jaar je matras te vervangen, afhankelijk van het type matras? Wij hebben sinds een tijdje een topper om de levensduur van het matras te verlengen. Bekijk hier mijn review van deze topper.

Open ook elke dag de ramen en laat het daglicht binnen. Zo geef je huisstofmijt geen kans zich rondom je bed te vestigen.

Een goed begin van de dag is wel zo fijn en een grote schoonmaak van je slaapkamer draagt hier aan bij. Gooi dus lekker die ramen open en ga aan de slag met het schoonmaken van het dekbed en matras, zo is je bed weer lekker schoon.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven