IKEA werkplek inspiratie: 3 inspirerende hacks voor thuis
kantoor makeover

IKEA werkplek inspiratie: 3 inspirerende hacks voor thuis

Ben jij op zoek naar een leuke thuiswerkplek? Deze 3 IKEA hacks zijn een fijne werkplek voor thuis, bijvoorbeeld in de slaapkamer, woonkamer of een aparte ruimte (bijvoorbeeld de hobbykamer) in huis.

Zelf ben ik gek op meubels van IKEA en het liefst doe ik er net even iets anders dan anders mee. Niet zo gek dat 2 van 3 IKEA werkplek hacks in dit artikel in ons eigen huis staan.

Zo hebben we zelf een werkplek op maat gemaakt met een klein budget. Ik laat je graag een aantal inspirerende ideeën voor een bureau in huis zien.

3 IKEA hacks voor je thuiswerkplek

IKEA ELVARLI hack

ikea elvarli hack werkplek thuis

Mijn nieuwste werkplek is deze IKEA HACK met de ELVARLI kledingkast: ik maakte hiermee zelf een inspirerende werkplek voor in de slaapkamer naast het bed.

Zowel naast als boven het bureau is er in de lades en planken voldoende opbergruimte. Daarnaast is er ook meer dan voldoende ruimte voor leuke accessoires en planten op het bureau.

Voor deze IKEA HACK heb je het volgende nodig:

  • 3 x ELVARLI zijsysteem
  • 4 x ELVARLI plank
  • 2 x ELVARLI lade
  • 1 x LINNMON ADILS tafel
  • 2 x op maat gezaagde planken van de bouwmarkt voor boven het bureau

Bekijk de uitleg hoe je zelf een IKEA bureau met planken met het ELVARLI systeem maakt.

IKEA bureau op schragen

ikea werkplek bureau op schragen goedkoop budget ideeen_
ikea werkplek bureau ideeen_

Dit bureau op maat is perfect voor in een aparte kamer in huis, bijvoorbeeld een hobbykamer. Dit bureau op schragen is heel goedkoop en je kunt hier zelfs een tweepersoonsbureau van maken zoals wij hebben gedaan.

Door twee planken boven elkaar te maken hebben we niet alleen in het ladeblok opbergruimte, maar ook onder het bureau voldoende ruimte voor bureauaccessoires.

Dit heb je nodig voor dit IKEA bureau op schragen:

  • op maat gemaakt tafelblad
  • 2 schragen (in wit of grijs, wij hebben zelf de schragen later zwart geverfd)
  • ladeblok ALEX

Op het bureau staan trouwens de MOPPE ladekasten voor bureauaccessoires die met een likje verf mooi bij de rest van de werkplek passen.

Bekijk ook voor meer informatie de uitleg over de IKEA hack: bureau op schragen.

Bureau in de woonkamer

Heb je weinig plek in huis voor een werkplek of kantoor? Door een beetje creatief te denken is er altijd wel ergens een klein plekje te creëren.

Ook in de woonkamer kan je een kleine werkplek creëren, maar dan is het natuurlijk wel erg belangrijk dat dit er mooi uitziet en niet storend is op het moment dat je niet werkt.

Ik vind dit idee van IKEA erg leuk. In plaats van een bureau tegen de muur te plaatsen hebben ze een leuke hack bedacht door het bureau achter de bank te plaatsen. Zo valt de werkplek veel minder op in de ruimte!

Het mooie bureau LISABO staat prachtig in de ruimte. Niet zo gek, dit bureau heeft namelijk zelfs een designprijs gewonnen! Design of niet, dankzij de goedkope prijs van 129 euro staat dit bureau mooi bij iedereen.

Wat is jouw favoriete hack voor een thuiswerkplek? Zoek je een ergonomisch bureau? Een zit-sta verhoger is dan een goedkoop en mooi alternatief voor de werkplek.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven