Regelmatig krijg ik vragen hoe wij onze elho regenton hebben aangesloten op de regenpijp. Daarom vond ik het de hoogste tijd voor een artikel met uitleg hoe je een regenton kan aansluiten.

- advertentie -
HuishoudenHuishouden

Het is namelijk helemaal niet ingewikkeld hoe je een regenton bevestigt aan de regenpijn, maar helaas ontbreekt deze informatie vaak bij aanschaf van een regenton en moet je de vulautomaat of overloopset nog apart kopen.

Ik leg je graag uit hoe wij onze regenton hebben geïnstalleerd. Twijfel je nog over een regenton? Bekijk dan onze ervaringen met de Elho Green Basics regenton.

Benodigdheden voor het aansluiten van een regenton

Je hebt, naast je regenton, nog een aparte vulautomaat nodig om de regenton te bevestigen aan de regenpijp. Daarvoor gebruikten wij deze aansluiting.

Dit zijn eventueel alternatieven voor het aansluiten van de regenton aan de regenpijp:

Wij hebben bewust gekozen voor een verbindingsstuk tussen de regenton en regenpijp waarbij je de regenton niet doormidden hoeft te zagen. Je hebt namelijk ook verbindingsstukken waarbij je eerst een deel van de regenton moet verwijderen. Die werken ook prima, maar wij vonden dit een simpelere oplossing om onze elho regenton aan te sluiten.

Om de aansluiting te kunnen installeren heb je ook een accuboormachine nodig. De overige benodigdheden worden bij de bestelling van de regentonvulautomaat meegeleverd.

Kijk goed op welke diameter van de regenpijp de vulautomaat kan worden geïnstalleerd. De diameter van de regenpijp kan verschillen, dus het is belangrijk dat je de goede maat uitkiest.

regenton-elho-in-tuin

Aansluiten van de regenton

Het is gelukkig niet ingewikkeld om de regenton te verbinden aan de regenpijp.

Bij het extra verbindingstuk voor de regenton aan de regenpijp wordt een klokboor geleverd. Zet deze klokboor vast op de accuboormachine en bepaal op welke hoogte in de regenpijp het verbindingstuk gemonteerd moet worden.

Met de klokboor kan je vervolgens een gat in de regenpijp boren.

In dit gat bevestig je het verbindingstuk. Deze zet je vervolgens met een aantal bijgeleverde schroeven vast. Let op, elke aansluiting heeft weer net een andere manier van bevestigen, dus kijk goed naar de instructie.

Het andere uiteinde sluit je vervolgens aan op de regenton. Als dit wat stroef gaat kan je een drupje afwasmiddel gebruik om de regenton makkelijker aan te sluiten.

Zo simpel is het om de regenton te installeren. Als het regent vult de regenton zich automatisch tot de hoogte van de vulautomaat. Valt er meer regen? Dan zal dit via de regenpijp in de grond verdwijnen.

Last van een regenton die overloopt?

Als het goed is loopt overtollig regenwater gewoon weg via het riool. Toch kan het een keer voorkomen dat je ziet dat de regenton overloopt en het regenwater over de regenton loopt.

Grote kans dat de vulautomaat of overloopset verstopt is met bladeren en ander vuil. Dit kan na verloop van tijd een keer gebeuren. In principe zou het dan genoeg moeten zien om het aansluitstuk aan de regenpijp een keer los te maken, eventueel vuil te verwijderen, en opnieuw te bevestigen.

Blijft de regenton dan nog vol lopen? Dan kan het zijn dat er een ander probleem is met de regenpijp of het riool. Bijvoorbeeld een verstopping op een lagere plek. Het is dan belangrijk om verder onderzoek te doen naar dit probleem.

Heel veel succes met het aansluiten van de regenton op de regenpijp!

Liefs,

Ilse

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement