Regenton aansluiten op regenpijp: uitleg en informatie

Regenton aansluiten op regenpijp: uitleg en informatie

Regelmatig krijg ik vragen hoe wij onze elho regenton hebben aangesloten op de regenpijp. Daarom vond ik het de hoogste tijd voor een artikel met uitleg hoe je een regenton kan aansluiten.

Het is namelijk helemaal niet ingewikkeld hoe je een regenton bevestigt aan de regenpijn, maar helaas ontbreekt deze informatie vaak bij aanschaf van een regenton en moet je de vulautomaat of overloopset nog apart kopen.

Ik leg je graag uit hoe wij onze regenton hebben geïnstalleerd. Twijfel je nog over een regenton? Bekijk dan onze ervaringen met de Elho Green Basics regenton.

Benodigdheden voor het aansluiten van een regenton

Je hebt, naast je regenton, nog een aparte vulautomaat nodig om de regenton te bevestigen aan de regenpijp. Daarvoor gebruikten wij deze aansluiting.

Dit zijn eventueel alternatieven voor het aansluiten van de regenton aan de regenpijp:

Bekijk meer regenton vulautomaten op bol.com of bij Amazon voor het aansluiten van de regenton op de regenpijp

Om de aansluiting te kunnen installeren heb je ook een accuboormachine nodig. De overige benodigdheden worden bij de bestelling van de regentonvulautomaat meegeleverd.

Kijk goed op welke diameter van de regenpijp de vulautomaat kan worden geïnstalleerd. De diameter van de regenpijp kan verschillen, dus het is belangrijk dat je de goede maat uitkiest.

regenton-elho-in-tuin

Aansluiten van de regenton

Het is gelukkig niet ingewikkeld om de regenton te verbinden aan de regenpijp.

Bij het extra verbindingstuk voor de regenton aan de regenpijp wordt een klokboor geleverd. Zet deze klokboor vast op de accuboormachine en bepaal op welke hoogte in de regenpijp het verbindingstuk gemonteerd moet worden.

Met de klokboor kan je vervolgens een gat in de regenpijp boren.

In dit gat bevestig je het verbindingstuk. Deze zet je vervolgens met een aantal bijgeleverde schroeven vast. Let op, elke aansluiting heeft weer net een andere manier van bevestigen, dus kijk goed naar de instructie.

Het andere uiteinde sluit je vervolgens aan op de regenton. Als dit wat stroef gaat kan je een drupje afwasmiddel gebruik om de regenton makkelijker aan te sluiten.

Zo simpel is het om de regenton te installeren. Als het regent vult de regenton zich automatisch tot de hoogte van de vulautomaat. Valt er meer regen? Dan zal dit via de regenpijp in de grond verdwijnen.

Wil je ook de tuinslang op de regenton aansluiten? Dat kan bijvoorbeeld met deze regenwaterpomp.

Last van een regenton die overloopt?

Als het goed is loopt overtollig regenwater gewoon weg via het riool. Toch kan het een keer voorkomen dat je ziet dat de regenton overloopt en het regenwater over de regenton loopt.

Grote kans dat de vulautomaat of overloopset verstopt is met bladeren en ander vuil. Dit kan na verloop van tijd een keer gebeuren. In principe zou het dan genoeg moeten zien om het aansluitstuk aan de regenpijp een keer los te maken, eventueel vuil te verwijderen, en opnieuw te bevestigen.

Blijft de regenton dan nog vol lopen? Dan kan het zijn dat er een ander probleem is met de regenpijp of het riool. Bijvoorbeeld een verstopping op een lagere plek. Het is dan belangrijk om verder onderzoek te doen naar dit probleem.

Heel veel succes met het aansluiten van de regenton op de regenpijp!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven