IKEA bankhoes: 6 winkels met mooie zitbankhoezen
soderhamn bankhoes

IKEA bankhoes: 6 winkels met mooie zitbankhoezen

Ben jij op zoek naar een nieuwe IKEA bankhoes? Wil je meerde losse hoezen, zodat je af en toe kunt wisselen met een andere kleur of stijl? Of is je bankhoes versleten en wil je graag een nieuwe cover? Het voordeel van veel IKEA banken en stoelen is dat ze een verwisselbare hoes hebben. Zo kan je meerdere hoezen kopen en krijgt je bank makkelijk een andere stijl door het wisselen van de zitbankhoes.

Er is heel veel keuze in IKEA hoezen. Zo kan je voor design hoezen kiezen, maar ook voor goedkope bankhoezen. Je kan er zelfs voor kiezen om een IKEA hoes te laten maken of zelf je bank te bekleden, maar de keuze online is zo groot dat dit eigenlijk niet nodig is.

De populairste banken van IKEA met verwisselbare hoezen zijn de Klippan, Ektorp, Söderhamn en Kivik. Maar eigenlijk is voor elke bank en stoel van IKEA bij de speciaalzaken wel een bankhoes of stoelhoes mogelijk.

Ik heb de leukste winkels waar je een bankhoes of stoelhoes voor je IKEA meubel kan kopen op een rij gezet.

Tip: al deze winkels maken speciaal voor IKEA banken op maat gemaakte hoezen. Het is soms veel goedkoper om een algemene (stretch) hoes te kopen, die veelal ook geschikt is voor IKEA banken. Bijvoorbeeld één van de volgende goedkope bankhoezen:

Overzicht verkooppunten IKEA bankhoezen

IKEA

Wist je dat je bij IKEA zelf voor verschillende banken en stoelen een verwisselbare hoes kan kopen? De keuze is in verhouding tot de speciaalzaken wel beperkt, maar toch zitten er een aantal leuke kleuren en stoffen tussen. Soms liggen er in de winkels ook gratis staaltjes om eerst te kijken of de kleur bankhoes wel bij je past.

velvet bankhoes ikea
Fotocredits: Sabine @styledbysabine

Zo heeft Sabine voor haar Söderhamn bank ook een gele bankhoes van IKEA gekocht. Deze stof is helaas inmiddels wel uit het assortiment, maar deze gele velvet stof van Dekoria komt aardig in de buurt van Sabine’s bankhoes.

Favoriet: Etsy

Etsy is één van mijn favoriete verkooppunten, omdat het een soort marktplaats is voor creatieve en kleine ondernemers. Het enige verschil met Marktplaats is dat de spullen die hier aangeboden worden nieuw zijn en speciaal voor jou gemaakt zijn. Hoe leuk is dat?

Nog een pluspunt is dat de hoezen bij deze verkopers vaak een stuk goedkoper zijn dan de andere winkels met IKEA bankhoezen.

Dit zijn mijn favoriete verkopers met IKEA hoezen op Etsy:

Op Etsy kan je ook veel bankhoezen voor je IKEA bankstel kopen.

Bijvoorbeeld bij PetbitatStudio waar je uit meer dan 200 verschillende kleuren en stoffen kan kiezen. Hier kan je ook kiezen uit (nep)leer, velvet of gewone stoffen. Er is dus voor ieder wat wils.

Maar elke winkel uit dit lijstje heeft weer iets unieks te bieden, dus bekijk ze vooral allemaal om te kijken welke winkel het beste bij jou past.

Je kunt hier eerst een aantal staaltjes opvragen, zodat jij een goede keuze kunt maken voor de juist hoes voor je IKEA bank.

Je kunt o.a. voor de modellen Klippan, Karlstad, Söderhamn, Ektorp, Friheten, Kivik, Manstad, Norsburg, Nockeby, Vimle, Poäng en meer IKEA banken terecht op Etsy.

Wil je alleen de pootjes van je IKEA bank vervangen? Kijk dan eens bij Ivadecorstudio. Hier kan je zelfs terecht voor pootjes onder je IKEA kast, bijvoorbeeld de MALM of IVAR dressoir.

Soferia

Ook bij Soferia is een ruime keuze aan verschillende hoezen voor je IKEA bank. De keuze lijkt wel iets beperkter, maar wie weet zoek je net iets in een kleur of woonstijl die hier wel verkrijgbaar is. Het grappige bij Soferia is dat ze ook hoezen hebben voor je voetenbank en dat je zelfs los de stof kunt bestellen, zodat je zelf aan de slag kan met het bekleden van je IKEA bank.

Norse Maison

Ook bij Norse Maison kan je bankhoezen kopen voor verschillende IKEA meubels. Ook hier is de keuze weer wat minder uitgebreid, maar is er nog genoeg keuze voor een losse hoes voor je IKEA bankstel.

Bemz

Bemz is misschien wel de bekendste online winkel met IKEA bankhoezen, maar ook meteen de duurste. Niet zo gek, want bij Bemz kan je vooral kiezen voor design stoffen en hier hangt een ander prijskaartje aan.

Dekoria

Bij Dekoria kan je terecht voor hoezen voor verschillende IKEA modellen. In totaal hebben ze voor maar liefst 27 IKEA banken en stoelen verschillende bankhoezen te koop.

Bij de populairste modellen kan je zelfs kiezen uit meer dan 100 verschillende stoffen, bijvoorbeeld een velvet of corduroy stof of juist een bloemenpatroon. De keuze uit kleuren is zeer uitgebreid: kies jij voor effen wit of zwart, een groene bank of misschien zelfs wel een roze bank?

Zowel voor de landelijke woonstijl als Scandinavische woonstijl zijn bij Dekoria mooie hoezen met een perfecte pasvorm te koop.

Gratis stalen voor bankhoes van IKEA

Voor welke winkel voor je nieuwe bankhoes je ook kiest, kijk altijd of er een mogelijkheid is om eerst (gratis) stalen te bestellen. Door verschillende kleurstalen in huis te halen, kan je de kleur en kwaliteit van de stof vergelijken voor je een bankhoes kiest.

Zo kan je niet alleen kijken welke kleur bank je het mooist vindt, maar ook welke stof het mooist staat bij je vloer, salontafel of muurkleur.

Succes met het uitkiezen van een hoes voor je IKEA bank!

Liefs, Ilse

ikea bankhoezen online kopen

Beschikbaar in verschillende kleuren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven