Afval scheiden? 8 handige prullenbakken voor in de keuken

Afval scheiden? 8 handige prullenbakken voor in de keuken

Ben jij op zoek naar een handige prullenbak om je afval te scheiden? Een prullenbak met meerdere binnenemmers is praktisch en neemt relatief weinig ruimte in beslag. Door het grote aanbod van afvalscheidingsprullenbakken kan het lastig zijn een goede prullenbak te vinden, daarom heb ik een handig overzicht voor je opgesteld.

Zelf hebben wij al jaren de Brabantia Bo Touch Bin met 2 binnenemmers en ik vind hem handig in gebruik. Niet alleen ziet deze design prullenbak er mooi uit, ook is dit een ideale oplossing voor een aparte bak voor het plastic en een aparte bak voor het restafval.

Deze prullenbak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met of zonder pootjes. Helaas is de gele variant die wij hebben niet meer te koop.

Je zou ook voor 3 binnenemmers kunnen kiezen, zodat je ook ruimte heb voor het GFT-afval. Zelf vonden wij het echter handiger om iets meer ruimte in de prullenbak te hebben voor plastic afval.

Zelf gebruik ik dit Sort & Go afvalbakje in het aanrechtkastje voor het scheiden van GFT-afval.

Prullenbakken voor het scheiden van het afval

Er is gelukkig steeds meer aanbod van prullenbakken met meerdere binnenemmers om makkelijk je afval te kunnen scheiden. Van goedkope prullenbakken tot mooie design prullenbakken, er is voor ieder wat wils.

Ik heb de populairste prullenbakken voor afvalscheiding op een rij gezet.

Zit hier niet prullenbak voor afvalscheiding tussen die je zoekt? Bekijk dan ook dit ruime overzicht met pedaalemmers voor afvalscheiding bij fonQ of deze duo prullenbakken en trio prullenbakken bij Coolblue.

brabantia bo

Afvalemmers voor recycling kopen

Let bij het kopen van afvalemmers voor recycling niet alleen op de prijs, maar vooral ook op de functie. Een prullenbak voor het scheiden van afval gebruik je meerdere keren per dag, dus het is belangrijk dat gebruiksgemak voorop staat.

Hoe opent de afvalbak? Gaat je voorkeur uit naar een sensor of een pedaalemmer? En vind je het erg als eventuele vingerafdrukken toch zichtbaar zijn? Hoeveel ruimte mag de afvalemmer in beslag nemen? Misschien kies je liever wel voor een recyclingsysteem welke in in de keukenkastjes kan bevestigen, zoals een inbouwemmer.

En staat de afvalemmer in het zicht? Dan wil je misschien wel een mooie pedaalemmer of touchbin in een kleur passend bij de keuken. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een design prullenbak.

Staat de prullenbak niet in het zicht? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een ruimtebesparend afvalscheidingssysteem, zoals een prullenbak waarbij de bakken de hoogte in gaan.

De meeste prullenbakken voor afvalscheiding zijn vrij groot. Daarom is het handig je prullenbak online te bestellen, zodat je er niet mee hoeft te slepen in de winkel. Bij de meeste online winkels zijn de populaire prullenbakken op voorraad en is vandaag besteld, morgen in huis.

Goedkope afvalzakken voor afvalscheiding

Ben jij op zoek naar goedkope en passende afvalzakken voor in je prullenbak? Je kunt bijvoorbeeld de zakken van Brabantia met trekzak gebruiken, maar die zijn niet echt goedkoop.

Als alternatief kan je deze EKO vuilniszakken kopen. Deze zijn hetzelfde genummerd als de afvalbakken van Brabantia, maar een stuk goedkoper.

Je kunt ook in de supermarkt of bij de Action afvalzakken kopen. Nadeel van deze huismerkzakken is wel dat ze vaak net niet helemaal goed passen.

Deze afvalzakken zijn met verschillende inhoud te koop, bijvoorbeeld 6 liter, 15 liter of 30 liter. Met deze budgettip bespaar je een hoop geld op je afvalzakken.

Liefs,

Ilse

In meerdere kleuren leverbaar

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Afval scheiden? 8 handige prullenbakken voor in de keuken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven