Was drogen in een kleine ruimte: zo doe je dat! (met handige tips)

Was drogen in een kleine ruimte: zo doe je dat!

Word jij ook zo gek van de was die hangt te drogen? Misschien wel omdat je klein woont, bijvoorbeeld in een appartement, of het gewoon vervelend vindt dat de was zoveel ruimte in huis in beslag neemt. Was drogen in een kleine ruimte wordt een stuk minder vervelend met de juiste tips.

Wij hebben een kleine wasruimte op zolder. Luxe zo’n aparte ruimte voor de was, maar groot is het niet. Daarom hebben wij een aantal praktische oplossingen voor het drogen van de was die ik graag met je deel.

Bekijk ook eens hoe je tijd kunt besparen met wassen voor nog meer praktische tips.

4 tips voor het drogen van de was in een klein huis

was drogen wasdroogrek aan de muur klein huis

Een harmonica wasrek of uittrekbaar wasdroogrek aan de muur

Dit is meteen mijn favoriete tip om te delen: hang een praktisch en stevig uittrekbaar wasdroogrek aan de muur. Door de waslijn aan de muur te hangen i.p.v. op de grond te zetten neemt deze automatisch al minder ruimte in beslag.

Op deze uitschuifbare wasdroogrekken heb je vaak meer ruimte voor je was dan op kleinere, uitklapbare wasrekken. En met een uittrekbaar wasrek schuif je deze weer in op het moment dat je geen was hebt. Zo neemt deze geen ruimte in beslag en je hoeft geen plek te zoeken om je wasrek op te bergen.

Bij ons hangt het wasdroogrek op zolder, maar deze is ook te gebruiken in de badkamer of studeerkamer bij weinig ruimte.

Echt iedereen die ons harmonica wasrek ziet vraagt waar deze vandaan komt en wil deze ook hebben. Niet dat wij iedereen ons wasrek laten zien, maar juist de klusjesmannen zoals loodgieters, elektriciens en monteurs komen in ons washok waar o.a. de cv-ketel staat en vragen ernaar.

Grappig toch dat niet alleen vrouwen geïnteresseerd zijn in deze praktische oplossing?

Een wasdroger voor het drogen van je was

was drogen kleine ruimte

Het klinkt zo simpel, maar als je weinig ruimte hebt dat biedt een wasdroger echt uitkomst. Wij gebruiken de wasdroger vooral voor ons beddengoed en handdoeken en het scheelt een hoop ruimte om deze was niet op een waslijn te hoeven drogen.

Zelf hebben wij alweer heel wat jaren plezier van deze wasdroger en we hopen dat deze nog lang meegaat. Met deze wasdrogerballen is je was trouwens sneller droog en heb je geen wasverzachter meer nodig.

Ventileer!

Vergeet vooral niet om goed te ventileren als je was in een kleine ruimte droogt. Sommige mensen drogen liever hun was buiten, omdat het was drogen in huis ongezond kan zijn. Kan, want met goede ventilatie hoeft dit niet zo te zijn.

Dus zorg voor een goed ventilatiesysteem of zet de ramen op een kier, zodat de ruimte niet te vochtig wordt en geef schimmels geen kans. Droog liever geen was in de woonkamer of slaapkamer en kies voor een ruimte waar je niet zoveel tijd in doorbrengt.

Als je onvoldoende ventileert en de was te dicht op elkaar hangt kan de was gaan stinken en dat wil je natuurlijk niet!

Ik gebruik trouwens wasparfum bij de was. Hierdoor ruikt de was super lekker en tijdens het drogen van de was verspreidt de geur zich heerlijk door het huis.

Plan & organiseer om je was te drogen in een kleine ruimte

Wie weinig ruimte heeft moet slim zijn. Spaar dus niet al je wasjes op voor het weekend, want dan kan je echt niet al je was drogen in de kleine ruimte. Verdeel liever de was over de week en gebruik de timer functie op de wasmachine, zodat je direct na het werk de was kan ophangen.

Als de was te lang nat in de wasmachine blijft liggen kan de was namelijk gaan stinken. Dit zijn nog meer redenen waardoor de was kan stinken.

Vouw ook zo snel mogelijk de was op zodat dit niet te lang blijft slingeren. En zorg voor slimme oplossingen om de was te bewaren. Zelf hebben wij een aantal wasmanden aan een haak aan de muur opgehangen, zodat het wasgoed nauwelijks ruimte in beslag neemt.

Heb jij nog ergens een loos hoekje in huis? Zet hier dan een aantal wasmanden neer voor je vuile was, zodat de was zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

En slingert de wasmand toch regelmatig door huis? Kies dan voor een mooie wasmand, bijvoorbeeld één van deze wasmanden.

Met deze tips heb je genoeg ruimte om de was te drogen in een kleine ruimte en is het ook meteen een stuk leuker om de was bij te houden.

Vergeet daarbij niet om je wasmachine en droger regelmatig schoon te maken, zodat alles zo fris mogelijk blijft ruiken. En deze 7 praktische tips helpen je bij de perfecte indeling van de wasruimte.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven